umironczuk 06.05.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 witam mam zamiar pojsc do szkolyj krawieckiej na ten kurs namowila mnie kolezanka ktora jest krawcowa wiec mam zamiar zabrac sie za szycie i potrzebuje pierwszej swojej maszyny juz przegladalam strony i tak naprawde nie wiem co mam wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynella 07.05.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Agamon:Mam jeszcze pytania odnosnie BM 2100. Czy jest on w komplecie z twardą walizką? jak sie ma sprawa z serwisowaniem Brothera? Jest jakiś punkt w razie czego koło Kalisza, Wrocławia? Czy mógłbys mi polecic jakis wiarygodny sklep internetowy? bo w Ostrowie sa głównie sklepy z Pfaff i Husqvarna. Mam jeszcze trochę wątpliwości co do wyboru maszyny. Czy nie lepszy byłby jakis prosty pfaff np. smart 100 w mniej więcej podobnej cenie, bo wyrażałes sie bardzo dobrze o tej firmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
umironczuk 07.05.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 no wlasnie ja mam ten sam problem zastanawiam sie czy nie brother singer albo pfaff ratujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
umironczuk 08.05.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 mam jeszcze pytanie czy ktos slyszla o maszynie FRISTER ROSSMANN DESTINY sprzedawca zaproponowal mi ja nigdy nie slyszalam o tej firmie i nie chce zrobic błędu czy ktoś ma jakies informacje na temat tej firmy dzikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 08.05.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Bc-2100 nie ma kołpaka ( twardej walizki). Najlepiej kupować w autoryzowanym centrum maszyn . Zasada jest taka u Brothera ,że sprzedawca jest jednocześnie serwisantem. gdy kupisz gdzieś przez internet , to nie licz na pomoc lokalnego dealera Brothera. Poprostu podczas zakupu maszyn od Brothera sprzedawca ma zapłacone z góry przez brothera za opiekę nad maszyną. Wejdź na strone http://www.emb.com.pl. to strona głównego impotera maszyn Brother.Lub http://www.brother.plSmart 100 nie jest w klasie Bc2100. raczej można go porównac do BM2600 z korzyścią na rzecz BM z uwagi na automtyczne pobieranie nici z bębenka i możliwośc regulacji szerokości dziurki i balans gestości dziurki. Brother jest troszkę głośniejszy. Smart 100 jest równiez made in china.W Niemczech nie ma juz produkcji maszyn domowych. Pfaff przeniósł produkcję maszyn do Czech. Pfaff yhmm -"ist preisswert"pozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 08.05.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 brother, singer, pfaff to sa nazwy firm , aby coś wiecej powiedziec musisz podać o jakie modele ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 08.05.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 umironczuk-nie znam tej nazwy maszyn, prawdopodobnie jest to jakaś lokalna nazwa handlowa.Np. w Niemczech taką nazwa jest Privileg. Może być problem w przyszłości z serwisem. Ale jesli jest tania to gra warta swieczki. Wtedy trakruj ten zakup jako jednorazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 08.05.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 umironczuk-nie znam tej nazwy maszyn, prawdopodobnie jest to jakaś lokalna nazwa handlowa.Np. w Niemczech taką nazwa jest Privileg. Może być problem w przyszłości z serwisem. Ale jesli jest tania to gra warta swieczki. Wtedy trakruj ten zakup jako jednorazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
umironczuk 08.05.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 musze isc wykapac dzieci ale bym chciala dokonczyc te rozmowe wieczorem dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
umironczuk 08.05.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 najbardziej jestem zainteresowana maszyna brother bc 2500 i wszystkie maszyny innych firm porownuje do tej maszyna jest mi potrzebna nie tylko na przerobki domowe ale mam zamiar zaczac szyc bardziej profesjonalnie jaka jest roznica miedzy brother a huskystar c20 czy jest to dobra maszyna wiem ze potrafi ona pisac litery czy brother bc 2500 tez to potrafi a moze polecisz mi cos lepszego niz brother 2500 ale w podobnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 10.05.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Ani Broher BC2500 ani husqystar nie sa maszynami do profesjonalnego szycia( szybko je zajeździsz). W instrukcji obslugi jest to napisane n a pierwszej stronie.Jesli ma byc maszyna domowa do profesjonalnego szycia to niestety nie ten przedzial cenowy. Proponuje Pfaffa 2046 , Janome 6600. Brother w obecnej chwili zakończył produkcję modelu w tej klasie i czekamy na nowość.Bc250 nie ma wyszywania liter , ma to Pfaff Smart 200 lub husqystar c20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
umironczuk 10.05.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 http://www.sewingmachinediscount.co.uk/home/productzoom.asp?pid=1768a co pan mysli o tej maszynie brother innov-is 400 albo wersja innov-600 ja mieszkam w londynie wiec u nas sa juz dostepne te maszyny. Jednym problemem jest cena model 400 kosztuje Ł550 a model 600 jest jeszcze drozszy kosztuje okolo Ł700 z tego co czytalam to jest juz bardzo dobra maszyna a jak Pan mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 11.05.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 tych maszyn nie juz w Polsce w sprzedazy , czekamy na nowy model. Model extra. brać bardzo solidny i wytrzymały. U nas w Lublinie sorzedałem ok. 3 lat temu do Teatru Osterwy- szyje b. dobrze bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynella 14.05.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Agamon mam pytanie odnosnie chwytacza rotacyjnego. Co to właściwie jest? Czy jedyną zaleta maszyny, która go posiada jest cicha praca? Do tej pory zastanawiałam się nad modelami J 525S, B 2600 i BC 2100, ale cos ciągnie mnie w stronę Janome i to do prostszgo modelu bo J 2041, ale ten chwytacza nie ma i zdaje sie że 423S tez nie czy dobrze wyczytałam? Z góry dzieki za odpowiedź. Pozdrawiam.justynella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 15.05.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Nowsze modele maszyn maja chwytacze rotacyjne , a starsze wahadłowe.Dla niewtajemniczonych: rotacyjny- to taki który obraca się ciągle w jedna stronę, natomiast wahadlowy to co 180 stopni zmienia kierunek obrotów ( tak jak w starszych Łucznikach.). Zalwta maszyny z chwytaczem wahadłowym jest jego cena ( chyba ok. 25 zl) i możliwość samodzielnej wymiany )))( w 5 sekund) Wahadłowy to juz inna bajka( cena i skomplikowna wymiana, niemożliwa do samodzielnego wykonania) Przy zakupie maszyny nie ma to znaczenia.( niektórzy sprzedawcy "wciskają kit" klientom że niby w rotacyjnym nie rwie nici-bzdura, jak bedzie uszkodzony bebenek ( plastik) to bedzie i rwac i kosztowna naprawa. Jedyna zaleta rotacyjnego to jest to że nie trzeba wyjmowac bebenka do wymiany szpulki. J2041 b. sympatyczna i trwała maszyna.I niedroga (777zł) J423 ma aluminiowy krpus i to przewaza przy wyborze tego modelu. Pozdrawiam agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 15.05.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 15.05.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 czy do szycia zarobkowego firan i zasłon . Jesli tak to proponuję przemysłową Sirube 818 ( wybór silnika 230 lub 380V) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynella 15.05.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Dzieki Agamon za odpowiedź. Zastanawia mnie jeszcze jedno. chodzi o model J2041. W zasadzie na wszystkich stronach internetowych jest napisane ze ma on 14 rodzajów ściegów, a na ulotce Jamone piszą, że 17 i nawet sa rozrysowane jakie,z tym że na zdjęciu ulotki maszyna ma logo 2041S. Czy to 2 inne modlele czy pomyłka? jesli pomyłka to jaka jest rzeczywista liczba tych ściegów w J2041? Pytam bo chciałabym aby moja maszyna miala oprocz sciegu prostego srodkowego, ścieg prosty lewy czy prawy(chyba tak to sie nazywa[?], ponoc pomocne przy wszywaniu zamków)-czyli mozliwośc zmiany ustawienia igły. Czy modele 423 i 2041 maja taka funkcję? czy rzeczywiscie jest to takie przydatne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawusia 15.05.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witajcie! Musialam do Was dolaczyc, bo juz dostaje zawrotu glowy z tymi maszynami Po licznych odczytach wybralam w sumie dwie, nad ktorymi gleboko sie zastanawiam. Obie kosztuja ok. 1000 zl. Sa to: 1. Bernina E65 2. Elna 2130 Obie sa w porownywalnej cenie. W sumie Bernina bardziej mi sie podoba (nigdzie sie o niej nie pisze), ale profesjonalistow chcialabym zapytac o zdanie Pozdrawiam serdecznie!!! kawusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrra 15.05.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 przez przypadek trafilam na forum na ktorym jak widac rozmawia sie na temat szycia na maszynie i maszynach jako takich.. w zwiazku z tym mam prosbe i zarazem pytanie do pana agamona.. od czasu do czasu szyje i podszywam cos sama i ostatnio wymyslilam sobie podlozenie firanki z organtyny..tyle ze przy szyciu material mi sie strasznie niszczy, zaciaga tam gdzie uderza igla..cz mozna jakos ustawic maszyne czy po prostu model sie nie nadaje? uzywam seiko special n620. bede wdzieczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts