Baracuda 12.02.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 ewciamisia Viking, viking - vikingowie już wyginęli - Szczerze ja nie polecam Janome 525 bo prawdopodobnie o ten model Ci wychodzi jest maszyną mocniejszą to taka mocniejsza wersja dobrego z resztą już modelu Janome 423S. Tak Polecam model 525S. PS. Husquarna - Polecam piły tej firmy. Pozdrawiam Baracuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi000 14.02.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam. Jaka maszyne do szycia powinienem zakupic ( maszyna do szycia FLAG) , ale tez nie powinna sie skupiac tylko i wylacznie na samym szyciu flag , powinna sie takze nadawac do szycia innych rzeczy (przerobki,szycie ubran) Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martanalesia 14.02.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam Baracuda chodzi mi o wieloczynnościowa maszynę a dokładniej do szycia oraz przeróbek napraw ciuszków , pościeli . Jesli mozesz doradzic to z gory sliczne dzieki a i jeszcze jedno czy wiekrzosc maszyn ( obudowa) jest plastikowa bo tak slyszalam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baracuda 16.02.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 mi000 Już wcześniej była polecana maszyna do szycia FLAG - zerknij proszę Pozdrawiam Baracuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baracuda 16.02.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 martanalesia Bardzo dobra seria DC lub MC 5200 - maszyna bajka Kupując te wszystkie maszyny do końca lutego otrzymasz stolik powiększający pole pracy gratis - przydaje się do szycia większych rzeczy. Pozdrawiam Baracuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyna18166 16.02.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Witam ,interesują mnie takie owerloki Elna654,Janome744D,Pfaff4752 która z tych maszyn ma najlepsze ściegi rolujące (mereżka)ponieważ chcę obrzucać nim szyfony i inne cieńsze materiały .Nie wiem czy gęstość ściegu ma wpływ np.w parametrach maszyny długość ściegu podam przykład (Elna ma długość ściegu 0,5-4)gdzie inne maszyny mają 1-5Janome .Prosze o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMERYT 28.02.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam wszystkich czytających i z góry dziękuje za odpowiedz CHce kupić maszyne do szycia , mysle o łuczniku do ceny 350, zł tylko niewiem które są dobre ,zastanawiałem się nad maszyną model łucznik 884 są to starsze maszyny ale patrząc na ALEGRO są w cenie , może ktoś mi doradzi co to jest za maszyna i co ona potrafi DZIĘKUJE I POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paparazzi_carlo 05.03.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Przejrzałem różne fora i widzę że tu najbardziej profesjonalne porady krążą. Potrzebuje porady albo wskazówki, sam osobiście to na aparatach znam się lepiej niż na maszynach do szycia. Żona szyje z racji szkoły technolog odzieżowy i z zamiłowania, ale na maszynach się nie zna jak ja. Głównie chodzi o to co tkwi w nich od wewnątrz, zalety wady (ile części metalowych jakieś szczególne rozwiązania pomocne). Chcemy kupić niedrogą na jakiś czas do rozwinięcia umiejętności. Mam kilka typów:JUKI HZL-25ZJUKI HZL-27ZBrother LS 2125ELNA 2100JANOME JR1012TOYOTA JSBA 21TOYOTA JSA 21 +STOLIKBardzo byłbym wdzięczny za pomoc i podzielenie się swoją wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Limona 23.04.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Mam zamiar kupić maszynę, która ma służyć do domowych przeróbek np. spodnie dżinsowe do podgięcia jak i również cienkie materiały jak firanki.Kwota jaką mogę przeznaczyć to ok.500 złDo tej pory miałam 20 letniego Łucznika,sprawował mi się nie źle, ale z tego co wiem to teraz te maszyny to chińszczyzna.Mieszkam w małym mieście, w którym nie ma dużego wyboru maszyn i zastanawiam się nad kupnem przez internet.Moje typy to :Proszę więc o poradę fachowców lub inne osoby, które posiadają w miarę dobre maszyny i ich opinię.Jeszcze ewentualnie sprawdzone sklepy internetowe. Proszę podać mi na imeila.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Limona 23.04.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Do dany- zaprasza do Lublina do Centrum Maszyn do Szycia. W Chełmie mam dużo klientów od kilkunastu lat Agamon mam do Ciebie pytanie,Otóz chciałam jestem na kupnie maszyny do szycia.Ma ona służyć do szycia domowego tj.różnego rodzaju przeróbek no i też czasami uszyć może jakąś bluzkę czy obszyć spodnie dżinsowe, uszyć zasłony. Zależy mi żeby miała ładny ścieg overlokowy. Mogę na nią przeznaczyć jakieś 500 - 600 zł . Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzunek 30.04.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 madzunek Hmmmm... 300 pln hmmmm... Łucznik Chcesz się denerwować? czy to ma być hobby Zapomnij o Łuczniku i temu pochodnych pseudo overlokom Jeśli chcesz coś dobrego to musisz jeszcze troszkę uzbierać ... celuj tak od 1000 pln Pozdrawiam Baracuda:) A więc co proponujesz Baracudo dla hobbysty-amatora szycia? jakiego overlocka ? w granicach rozsądku i kwoty 1000 zł? czekam z niecierpliwością na porady od Ciebie oraz innych! przeczytałam forum, mam mętlik w głowie i nie wiem, jakiego overlocka wybrać... niech któś zadecyduje za mnie pozdrawiam! madzunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosilla 05.05.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam serdecznie wszystkich:):) Bardzo potrzebuję porady profesjonalisty, a widzę, że tu takich wielu!!! Do tej pory szyłam na 4 – nitkowym overlocku - Łuczniku 620 D, nie daje mi on jednak możliwości podwijania elastycznych dzianin, a jedynie ich zszywania. Teraz chciałabym kupić coverlocka 5-nitkowego. Moje oczekiwania względem owego cooverlocka: - wytrzymałe urządzenie (szycie ok. 4 godzin dziennie) - funkcjonalne – żeby się nie zacinało - żeby nie było problemu z serwisem - aby ewentualne części zamienne nie były kosztowne - do szycia zarówno delikatnej satyny a także grubego polaru Zastanawiam się nad następującymi modelami: - OVERLOCK SINGER 14T967 DC (2 319,00 zł) - Husqvarna Coverlock 4852 (3 599,00zł) - Overlock Janome 1200 D (3 797,00 zł) - Overlock Bernina 1300MDC (4799.00) Każdy z tych modeli byłby kupowany na raty, więc zastanawiam się czy warto zainwestować więcej np. w Overlock Bernina 1300MDC czy podobnie funkcjonalny jest np. OVERLOCK SINGER 14T967 DC (2 319,00 zł)? Czy mniej funkcji OVERLOCK SINGER 14T967 DC (2 319,00 zł) nie będzie aż tak bardzo odczuwalny??? Szukałam w internecie również wzorów ściegów wykonywanych przez te coverlocki, ale niestety, co najwyżej odnajdywałam słowne wypisanie listy oferowanych ściegów, a zależy mi na zdjęciach tych ściegów, jakie zazwyczaj podane są w instrukcjach obsługi. Bardzo proszę o pomoc. POZDRAWIENIA dla wszystkich uczestników forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowicka 25.05.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 czesc Gosilla Ja mam owerlok bernina 1300MDC, zresztą też maszyne 92c, i jestem z nich bardzo zadowolona. Na owerloku pracuję kilka godzin dziennie, nieraz wiecej niz dniówkę i na razie działa bez zastrzeżeń. Nic sie w nim nie zacina chociaz działam na rożnych materuiałach, i cienkich, i rozciagliwyc, czasem nawet dosc grube. Wiadomo, czasem gorzej wychodzi, ale po kilku próbach jak ja naucze sie materiału to i owerlok działa bez problemu. Serwis i czesci zamienne - nie potrzebowałam to i nie wiem nic na ten temat. Łucznika i Singera nie polecam. Chodziłam trochę za owerlokiem i widziałam kilka modeli, nawet na niektórych obrzucałam. Łucznik przysporzył mi sporo nerwów juz podczas prób w sklepie. O Singerze sprzedawcy mówili ze nie ma siedziby czy przedstawicielstwa w polsce, a i wogóle ze co tanie to później w obsłudze i naprawei jest drogie. Tak samo mówili o Łuczniku. Husgvarne tez widziałam, ale teraz już nie pamietam co bylo w nich ze wybrałam Berninę. Widziałam ściegi do owerloka na stronie Berniny.Oto odnośnik do niej - http://www.bernina.pl/?action=10&prod=026Rada odemnie. Ja pracuje na własny rachunek, zarabiam na zycie z szycia i nie moge sobie pozwolic na kupno czego bylke jakiego. Rada od serca - dołóż troszkę pieniążków i kup coś lepszego niż poxniej szukaj kogos kto ci naprawi maszyne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominez 31.05.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam, przymierzam sie do zakupu maszyny. Natknelam sie na promocje Maszyna do szycia Brother XL-2220 w cenie 550zł. Czy warto? Chciałabym zeby moja maszyna miała duzy wybor ściegów, zeby była stopka oprocz podstawowych Stopka do tworzenia dziurek do guzików, Stopka do wszywania zamków błyskawicznych, Stopka do przyszywania guzików, zeby mzna bylo koraliki wszywac. nie musi automatycznie nawlekac. Wazne zeby miala ustawianie igly lewo prawo, zeby szyła do tyłu, zeby sama zakanczala scieg, miała wolne ramię, regulacja stopki, i na razie nie wiem co jeszcze... Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominez 31.05.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 A co myślicie o tej maszynie: JANOME DC 4100 Limited Editionlink do obejrzenia:http://www.rynekagd.pl/maszyna-do-szycia-janome-dc4100-super-prezenty/produkt/4149.html wydaje sie idealna, ma wszystko co trzeba. Ale czy dobra/ czy ktoś ma jakies doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pipi24 15.06.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Co wiesz o maszynach arka radom?zastanawiam sie nad zakupem arki jl9050l.stosunkowo niska cena za dosyc spore mozliwosci sprzetu.nie wiem tylko jak ten cosik sie sprawuje.mam ograniczony budzet i duze wymagania(hi,hi).myslalam tez o luczniku amelia 2005.wyczraowuje super kreacje na trzydziestoletnim sprzecie,'zygzak i scieg prosty juz mnie nie satysfakcjonua.zalezy mi na tym zeby szylo 'nie psulo sie i bylo proste w obsludze jak prosty telefon komorkowy.kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominez 16.06.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam, czy te dwie maszyny sa porównywalne? Brother NV50 Janome MC5200. Wiem ze na pewno rozni je cena. To nie ma znaczenia. Glownie chodzi mi o ich radzenie sobie z grubymi i cienkimi materialami, stopki mozna zawsze dokupic, podejzewam ze w tym samym zakresie. Ale technicznie? Ktra firma jest lepsza, albo ktory model jest bardziej niezawodny? A tak z drugiej strony:Czy bardziej oplaca sie kupic maszyne elektroniczna czy mechaniczna? Podobno jak w elektronicznej panie program to juz nic sie nie da zrobic na maszynie. W mechanicznej nie ma tego problemu. Prosze o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaPar 20.06.2010 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 (edytowane) Witam - Przede wszystkim chcialam powiedzieć, że jestem pelna podziwu dla wiedzy i doswiadczenia Agamona! Naprwdę - przeczytałam prawie wszytskie opinie - siedzę sobie na tym forum (bez rejestracji) już 2 tygodnie. Moja prośba o radę oczywiście dotyczy kupna maszyny do szycia: mam ochotę na Singer 7469 - jakies opinie? zdania? Jestem z Wroclawia a tak jak juz zauwazyłam powinno sie kupować maszyny w miejscach gdzie - można je potem serwisować - więc tutaj też mam prośbę o podanie fajnych punktów .... dzięki Panie Agamonie AgaPar Edytowane 20 Czerwca 2010 przez AgaPar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaPar 23.06.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 ;)czy ktoś na tym forum jeszcze bywa? Prosze o pomoc w sprawie zakupu Singerki 7469 bardzo bardzo dziekuje AgaPar:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek53 02.07.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 (edytowane) Witam Pytanie już się zdezaktualizowało.Pozdrawiam. Edytowane 5 Lipca 2010 przez mirek53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts