mays 22.05.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Witam,Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda nie mniej jednak może ktoś mi odpowie.Planuję otworzyć małą firmę -pracownię krawiecką i mam wiele dylematów co do wyboru maszyn.W chwili obecnej poważnie myślę o: coverlocku pfaff 3.0maszynie pfaff expression 4.2 (ze względu na dekoracyjne ściegi (ubrana dla dzieci), mimo b. drogich dodatków tj. stopkii hafciarce brother NV 750E + program PED Plus Czy sprawdzą się te maszyny, czy może w tych cenach powinnam rozważyć inne modele? Nie będą eksploatowane w systemie akordowym przez 8h dziennie, tylko przez jedną osobę, może kiedyś dwie. Do tej pory szyłam na Łuczniku 875 (made in Poland) średnia jakość, przy szybszym szyciu zrywa nitkę, transport materiału pod stopką nie prosto, lecz pod małym skosem, co utrudniało szycie. owerlok marketowy, szyje, obcina ale jakość szwu marna. Bardzo proszę o odpowiedz, bo chciałabym podjąć dobrą decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaka1 04.06.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Ja mam łucznika ale to tylko taka do zwyczajnych potrzeb domowych-skrócenie spodni, zwęrzenie bluzki, sprawuje się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morlino 11.06.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Może singer-dobra niemiecka marka-ja mam singera i jestem zadowolona, z cześciami tez nie ma problemu a i koszt samej maszyny nie zwala z nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynkuj 25.06.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Moja babcia szyje ale na takiej starej maszynie z duszą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona34 26.01.2015 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 ja mam swój zakład krawiecki i wiele urządzeń i maszyn zamawiałam od firmy Hillob z Gdyni. Mają oni chyba wszytsko i kazdy znajdzie coś dla siebie. OStatnio też kupowałam od nich overlocka HIGHLEAD GM288-501 GM288-501 dobre urządzenie i szybko sie na nim szyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
umqondo 27.01.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Witam.Jestem nowym na tym Forum i potrzebuję pomocy w doborze maszyn do renowacji tapicerki samochodowej dla nowo powstającej firmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaka1 11.02.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Te nowe maszyny w niczym niestety nie przypominają tych starych poczciwych sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaddi 26.02.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Poszukuję maszyny do szycia i słyszałem że Singer to jest dobra marka w tych produktach. Miał ktoś może do czynienia z Singer 4423 bo opinię na http://czymszyc.pl ma dosyć dobrą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek_slupsk 29.07.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Ja się zajmuje od ponad 20 lat maszynami do szycia jesli macie jakieś pytania chętnie odpowiem pozdrawiam agamon Witam mam problem z moim wiekowym łucznikiem 86, nie mam dostępu do mechanika, Maszyna szyje ale przy największym zygzaku nie wiążę prawej części ściegu, nie wspomnę o szyciu nicią podwójną, kolejna sprawa to to że coraz częściej łamie mi igły zwłaszcza przy szyciu wstecz, maszyna wydaje mi się że jest prze ze mnie sukcesywnie konserwowana, co dwa tyg. jest silnie odkurzana i oliwiona, dbam o nią jak tylko mogę, ale czasami doprowadza mnie do szału, szyję dość często z kilka rzeczy w tygodniu, od spodni po dziecięce ciuszki. silnik również siada, czy jest sens naprawy tej maszyny czy lepiej zainwestować w coś nowszego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta32 30.07.2015 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Dołączę do postu, również szukam maszyny do szycia, ale tańszej, tak do max. 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek_slupsk 30.07.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 (edytowane) zależy czego oczekujesz od maszyny jaka ma być, ile ściegów potrzebujesz, co będziesz nią szyć Edytowane 22 Lutego 2017 przez Tomaszs131 Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmidnas6 23.10.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) Super maszyny szwalnicze znajdziecie na [MODEROWANO] Firma zajmuje się dystrybucją oraz serwisowaniem przemysłowych maszyn do szycia i zdobienia tekstyliów, tj. drukarek DTG i hafciarek przemysłowych. Edytowane 23 Października 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac32 26.10.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Najlepsza taka stara po babci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotos 06.11.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 stara niemiecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super nowa 26.01.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Nie zgodzę się z gosiaka1, że nowe maszyny w niczym nie przypominają tych dobrych starych. (Chyba, że mówisz o nowych maszynach starych firm jak np Łucznik, która nie jest już polską firmą i faktycznie jakość tych maszyn jest teraz zdecydowanie gorsza). Uważam, że nowe maszyny maja o wiele większy potencjał niż starsze, kiedyś nie było tylu możliwości ile teraz daje nam np maszyna komputerowa. Dodaje pierwszy lepszy filmik z youtube: Czy nasze babcie miały takie możliwości? Jeśli nie kupi się pierwszej lepszej maszyny z marketu tylko poczyta trochę przed zakupem i zainwestuje się w nią trochę więcej na prawdę można zakupić maszynę dobrej jakości, która nas nie zawiedzie. Zajmuje się szyciem zawodowo więc wiem, co mówię. Pozdrawiam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super nowa 26.01.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 jeśli chodzi i tapicerkę samochodową , to możesz spróbować w nitexplus poznań , oni maja maszyny do ciężkiego szycia , potrójny albo podwójny transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts