Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile daliście za thuje i za jaką wysokość i typ

Recommended Posts

wtedy, gdy ziemia jest niezamarznięta. Jesienią ok. 1 miesiąc przed mrozami, by korzenie mogły jeszcze zaaklimatyzować się w nowym miejscu.

Ale teraz? w nocy było -11C, ziemia jak skorupa... :lol:

Nie wszędzie są takie mrozy i ziemia zamarznięta :)

Uważam, że lepiej posadzić i teraz (dobrze podlać !!) niż trzymać w pojemnikach (doniczkach) wymagajacych zabezpieczenia korzeni przed mrozem.

..

:( W tej okropnej niecce.

Dziś w centrum ogrodniczym rwaliśmy przyklejoną do ziemi płyte kamienną.

Uffffffffff, JAK ja Wam zazdroszczę tych ciepłych klimatów !!! :roll:

U nas już cięzko wbić patyk w ziemię, nie mówiąc o kopaniu.

A miałam w planie zrobienie przed zimą dużego oczka i kaskady... Dziś przyszła kupiona niecka i co? czekanie do wiosny, a może zgodnie z prognozą Mirka, bedzie jeszce ocieplenie ??? :-?

Pinus, zlituj się proszę, wytarguj jeszcze 2-3 dni bez mrozów :)

Pinus, zlituj się proszę, wytarguj jeszcze 2-3 dni bez mrozów :)

Przez najbliższe 2 tygodnie zimy nie przewiduję :) .

Będzie podobnie jak teraz, tj. w nocy lekki mrozik , może też trochę popadać (popruszyć).

Uważam, że dotychczasowa pogoda jest bardzo sprzyjająca dla roślin.

Rośliny zkończyły wegetację i przeszły ładnie w fazę spoczynku zimowego. Może za wyjatkiem tych nawożonych późnym latem i jesienią :wink: , no ale na głupotę pogoda raczej nie ma wpływu :wink:

O Łaskawco! :lol: :lol: :lol:,

faktycznie, teraz termometr pokazuje -0C ( własnie tak !), śnieg tylko robi naloty, a prognoza zakłada tylko -5C i przelotne opady śniegu i śniego-deszczu. Ha! i udało mi się odkuć zasoploną kastrę, co to imitowała lilipucie oczko wodne :D

Więc może uda mi się stworzyć przed arktycznymi mrozami "cóś dużego i wododajnego"... :lol: