ms. 04.12.2008 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Rekuperacja? W krótkich żołnierskich słowach - wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła. Zimne powietrze pobierane z zewnątrz zanim zostanie wtłoczone do kanału nawiewnego podgrzewane jest wstępnie ciepłym powietrzem zasysanym z domu kanałami wywiewnymi. "Stare" powietrze wyrzucane jest na zewnątrz. Opisałam sytuację prostą, którą jeszcze rozumiem. Niestety dochodzą inne parametry - kontrola wilgotności powietrza, tryb pracy na czas lata - tego nie rozumiem i nie wiem jak działa. Ale się nie przejmuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 05.12.2008 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Aha To ja tez nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 05.12.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Na panele też trzeba tak długo czekać??? A może są dostępne w innym miejscu??? To jak tylko pan Henryk położy gres w hallu, to ja pędzę zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.12.2008 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 My upatrzyliśmy sobie panele z warstwą forniru i ten asortyment jest wyłącznie na zamówienie. Jak masz coś upatrzonego - nie zaszkodzi zapytać czy od ręki kupisz X metrów. To nie boli i oszczędza niemiłego zaskoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.12.2008 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Szkoda, ze sie tak opoznia.. ....ale okolicznosci - sila wyzsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 07.12.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Ja też po 1-szych zakupach płytkowych, niby do kotłowni i wiatrołapu ale zawsze... wbrew pesymizmowi panów (mój, hydraulik, glazurnik) wybrałam bezboleśnie wszystko cersanit, tyle że kotłownia w OBI (seria Gujana brown), wiatrołap w leroyu gres 45x45 też jakiś tam brown ale bardziej rudy patrzyłam też te sławne Marconi, ale zabrałam miarkę oraz kładłam płytki na takie duże trawertyny czy coś po 200 za metr bo były gładkie, żeby sprawdzić czy się moje nie chybolą, a jednak... Marconi 3 razy NIE. zapisałam info o panelach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 08.12.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 No i robota wre. Nie ma co narzekać, przestoje zawsze sie zdarzają a powiem szczerze czasem dają możliwość innego spojrzenia na sprawę. Ale ogólnie Marta coraz więcej się u Was dzieje, coraz więcej zrobione i to jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 08.12.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 O to to, przestoje są bardzo ważne, ja na ten przykład resztę płytek będę miała od lutego wiec mam czas coś przemyśleć, na razie wydam tyle kasy na kotłownie, że jak się więcej nie odezwę to się nie zdziwcie Marta na święta jakaś wprowadzka czy cuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.12.2008 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Dzięki, że zaglądacie. Brak paneli wyraźnie nas zdemotywował - to na minus. Na plus - pomalujemy bez wiariactwa, wybierzemy listwy cokołowe. Z malowaniem obraliśmy kiepską taktykę - malowanie kolorem zagruntowanej ściany nie wychodzi najlepiej. Postanowiliśmy, że przed kolorem damy jedną warstwę farby gruntującej. Tym sposobem przeprowadzka wyjdzie nam w styczniu... pod koniec stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 09.12.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Koniec stycznia-całkiem dobry wynik Jest jeczcze okazja, zeby z promocji styczniowych skorzystac/ wiele rzeczy do wyposażenia wnętrz można wtedy kupic naprawdę po okazyjnej cenie/ Pos warunkiem, że coś zostanie w skarbonce na to wyposażenie wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.12.2008 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Bankowo potrzebujemy szafy. Meble będą z mieszkania, więc ten punkt programu pomijam. Ale gwałtownie odczuwam potrzebę czegoś do okien. W tej chwili okna mam zaklejone folią od styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 09.12.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witaj Marto - widzę robota posuwa sie do przodu . Trzyma za Toba i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.12.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Prosze, prosze........prawie koncowka . Gratulacje A pamietam jak zaczynaliscie...... daj jakas fotke domu z zewnatrz w zimowym krajobrazie. Ladny, bezpretensjonalny kominek. A co to jest deszczownica w kabinie prysznicowej czy cos- zbiera deszcz a pozniej sie w tym kapiemy plusk, plusk ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.12.2008 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 deszczownica ma robić deszcz, tak jak tej pani: http://www.hansgrohe.pl/pic/INT/products_shower_624.jpg Kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Burzę niekoniecznie, ale wodę deszczową chcemy zbierać... do podlewania ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.12.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Aaaaaaaa .....rozumiem Musze powiedziec, ze gdybym teraz miala znow do czynienia z wyposazeniem lazienki to nigdy w zyciu nie dalabym sie namowic na kabine prysznicowa - zrobilabym lekki spadek, drobne , ladne kafelki i zaslone prysznicowa, ktora w zaleznosci od humoru mozna zmieniac w rybki, kwiatki, paski, slonie - nikt nie ma czasu ani ochoty szorowac tego szkla. Chyba ze sa juz samoszorujace sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.12.2008 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 już zapowiedziałam mężowi - prysznic 5 minut, polerka szkła - 20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 10.12.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 He he ..... to znaczy, ze juz naprawde finiszujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.12.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Pewnie należymy do znikomej grupy inwestorów, która najpierw oddaje budynek do użytkowania a przeprowadzkę odwleka w czasie Poza tym raz na sobie przećwiczyłam - wprowadziłam się do mieszkania, w którym zostało parę rzeczy do skończenia. Po kilku latach nadal te parę rzeczy czekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.12.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Witaj Marta - ja juz zaczynam sie bać , jak to bedzie z tym oddaniem bydynku, tyle spraw trzeba załatwic . Gonic,gonic i w dodatki najlepiej aby sie znac na wszystkim, żeby po kilka razy nie biegac po urzedach. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik65439.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 11.12.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 To ja ta gapa ,wpisałam sie w dzienniku zamiast tutaj .To te moje rozbiegane mysli , ciagle szybko ... i popełnia sie błedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts