Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENIT Marty i Darka - komentarze

ms.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ms. ale robota u Ciebie wre. Jakoś cieżko mi ostatnio sledzić losy piaseczyńskich budowniczych ale co jakiś czas staram sie zaglądać. No i zawsze wielkie zaskoczenie bo postępy są zaskakujące. U Ciebie mury pną się w górę jak szalone. dobrze, że pogoda dopisuje. Ja ostatnio też uskuteczniam wycieczki rowerowe ale w Twoje strony jeszcze nie dojechałam a mam przecież rzut beretem. Tym bardziej, że na swoich włościach jestem dość często.

Życzę dalszych postępów i jak najmniej kłopotów.

Nie marudź. Mury stoją a dach też szybko pójdzie, byleby się zabrali i zakończyli na czas. Wiadomo, że każdą ekipę trzeba pilnować i sprawdzać. Co będziecie kłaść na dach: blachę czy dachówkę. Masz już materiał?

Ja już tak popadłam w zniecierpliwienie a nawet w zniechęcenie, że niczym się nie interesuje tylko czekam na telefon od majstra. Jak wezmę gazetę by poczytać o piecach czy oknach to zaraz rzucam w kąt. Mam tylko nadizeję, że siły wrócą mi jak tylko coś zacznie sie dziać na działce i zobaczę wreszcie jak moje mury pną się do góry.

Także trzymam kciuki za dalsze postępy.

To prawdopodobnie my byliśmy bo auto jakby się zgadzało, przynajmniej kolor.

Mówisz o tych fundamentach przy początku Rybnej po prawej stronie (oczywiście w kierunku na Głosków)? Tam jakoś tak niespodziewanie wyrosły te fundamenty i dizwnie umiejscowiony bedzie ten dom. Blisko sąsiadów ale podobno inaczej nie można było bo przepisy wymagają określonej odległości od drogi głównej. Ale to nieważne każdy chce mieć swój kawałek podwórka i już!

My też już zamówilismy dachówkę w kolorze miedzi. Obawialiśmy się, że jak co roku, na jesieni ceny pójdą w górę bo wszyscy będą kryć dachy.

Ceny dachówek idą w góre kiedy chcą.

Jesienią dachówek może brakować. :cry: Pamiętam sygnały z zeszłego roku, kiedy fabryki nastawiały się na duże zamówienia i robiły tylko jeden kolor.

Ciekawa jestem Twojej realizacji. Betsi położyła dachówkę brązową i potem zastanawiała się jakimi kolorami zrównoważyć dół.

A co dajecie na elewacji do tego grafitu?

My też mamy grafitowy dach , tylko, że ceramikę, którą cudem udało się kupić wczesną wiosną/ podobno na grafit trzeba długo czekać/

My mamy białe okna, ale nie chcę białej bramy garażowej i drzwi.

Wymyśliłam złoty dąb i w takim samym kolorze zrobię drewniane kolumny ganku i tarasu ,drewniane elementy na ścianach szczytowych i podbitkę.

Kolumny może trochę przecierane na biało, żeby wszystko połączyć.

Elewacja kremowa.

Kompletnie nie wiem jaka podmurówka i komin.

Czy komin w kolorze elewacji np?

Jak będzie u was?

Skoro już nie oglądam się za betoniarami swoją uwagę mogę skupić na wyszukiwaniu ładnych domów.

Przy grafitowym dachu białe okna znikają. Wbrew pozorom biała elewacja, jako najbardziej oczywista i kontrastowa - nie wygląda dobrze (widać że właściciele poszli na łatwiznę i nie próbowali kombinować).

Nasze kominy będą z klinkieru (sahara). Stolarka okienna złoty dąb. Elewacja jasna, jakiś zimny odcień beżu.

Trochę mnie wkurza, że na palecie kolorów są kwadraciki 4 na 4 cm. Trudno wyobrazić sobie efekt koloru na całym domu.

My zdecydowaliśmy się na dach miedziano-brązowy, ponieważ inne kolory "ginęłyby" na tle ciemnozielonych sosen... No i teraz mam zgryz z oknami... Najbardziej denewuje mnie to, że u większości dystrybutorów można obejrzeć najwyżej "trójkąty", a czasami tylko paski z kolorami...

Przy grafitowym dachu białe okna znikają. Wbrew pozorom biała elewacja, jako najbardziej oczywista i kontrastowa - nie wygląda dobrze (widać że właściciele poszli na łatwiznę i nie próbowali kombinować).

O gustach akurat się nie dyskutuje, ale tutaj pozwolę sobię się nie zgodzić.

Też oglądam domy na potęgę i widziałam wiele z białymi oknami i grafitowym dachem-naprawdę wygladają pięknie.Wszystko zależy od koloru elewacji.

Zgodzę się elewacja nie może być biała,ale kremowa świetnie się sprawdza. :D :D