jewrioszka 22.06.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Czarku, w związku z naszymi rozmowami na temat okien co ma oznaczać ta wypowiedź? Kupić okna od producenta, byleby nie był z Warszawy? Przepraszam za opóźnienie, ale ostatnio mam naprawde malo czasu. czy podczas naszego spotkania odpowiedziałem Ci na to pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 22.06.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ms. ale robota u Ciebie wre. Jakoś cieżko mi ostatnio sledzić losy piaseczyńskich budowniczych ale co jakiś czas staram sie zaglądać. No i zawsze wielkie zaskoczenie bo postępy są zaskakujące. U Ciebie mury pną się w górę jak szalone. dobrze, że pogoda dopisuje. Ja ostatnio też uskuteczniam wycieczki rowerowe ale w Twoje strony jeszcze nie dojechałam a mam przecież rzut beretem. Tym bardziej, że na swoich włościach jestem dość często.Życzę dalszych postępów i jak najmniej kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.06.2007 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 E tam, od razu wre. Panowie sobie murują. Po każdym weekendzie drżę czy wrócą. Każdy nam mówi, że na tym etapie budowy bardzo widać postęp prac. Jak dom stoi już pod dachem, to dłubiesz w środku i pozornie nic nie przybywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 24.06.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 I tu sie z Toba zgadzam.Kiedy zaczynaja robic wiezbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.06.2007 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 A z tak z początkiem lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 25.06.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Nie marudź. Mury stoją a dach też szybko pójdzie, byleby się zabrali i zakończyli na czas. Wiadomo, że każdą ekipę trzeba pilnować i sprawdzać. Co będziecie kłaść na dach: blachę czy dachówkę. Masz już materiał?Ja już tak popadłam w zniecierpliwienie a nawet w zniechęcenie, że niczym się nie interesuje tylko czekam na telefon od majstra. Jak wezmę gazetę by poczytać o piecach czy oknach to zaraz rzucam w kąt. Mam tylko nadizeję, że siły wrócą mi jak tylko coś zacznie sie dziać na działce i zobaczę wreszcie jak moje mury pną się do góry. Także trzymam kciuki za dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.06.2007 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 A czy w sobotę nie byliście przypadkiem na działce? W tym miejscu, które kiedyś mi opisałaś widziałam srebrny samochód (marki nie potrafię określić). Przy naszej-Waszej drodze jak memento stoi od końca maja stan zero czekający na zalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.06.2007 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Będziemy mieli eurodach - grafitowa dachówka cementowa Euronitu. Zamawialiśmy u Statka, dawno, dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 25.06.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 To prawdopodobnie my byliśmy bo auto jakby się zgadzało, przynajmniej kolor. Mówisz o tych fundamentach przy początku Rybnej po prawej stronie (oczywiście w kierunku na Głosków)? Tam jakoś tak niespodziewanie wyrosły te fundamenty i dizwnie umiejscowiony bedzie ten dom. Blisko sąsiadów ale podobno inaczej nie można było bo przepisy wymagają określonej odległości od drogi głównej. Ale to nieważne każdy chce mieć swój kawałek podwórka i już!My też już zamówilismy dachówkę w kolorze miedzi. Obawialiśmy się, że jak co roku, na jesieni ceny pójdą w górę bo wszyscy będą kryć dachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.06.2007 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ceny dachówek idą w góre kiedy chcą. Jesienią dachówek może brakować. Pamiętam sygnały z zeszłego roku, kiedy fabryki nastawiały się na duże zamówienia i robiły tylko jeden kolor. Ciekawa jestem Twojej realizacji. Betsi położyła dachówkę brązową i potem zastanawiała się jakimi kolorami zrównoważyć dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 25.06.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 A co dajecie na elewacji do tego grafitu? My też mamy grafitowy dach , tylko, że ceramikę, którą cudem udało się kupić wczesną wiosną/ podobno na grafit trzeba długo czekać/ My mamy białe okna, ale nie chcę białej bramy garażowej i drzwi.Wymyśliłam złoty dąb i w takim samym kolorze zrobię drewniane kolumny ganku i tarasu ,drewniane elementy na ścianach szczytowych i podbitkę.Kolumny może trochę przecierane na biało, żeby wszystko połączyć.Elewacja kremowa.Kompletnie nie wiem jaka podmurówka i komin.Czy komin w kolorze elewacji np?Jak będzie u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 26.06.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 I ja tez mam grafitowy dach,okna mahoniowe,kominy do tego to klinkier kosmo ale na kolor elewacji nie potrafie sie zdecydowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.06.2007 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Skoro już nie oglądam się za betoniarami swoją uwagę mogę skupić na wyszukiwaniu ładnych domów. Przy grafitowym dachu białe okna znikają. Wbrew pozorom biała elewacja, jako najbardziej oczywista i kontrastowa - nie wygląda dobrze (widać że właściciele poszli na łatwiznę i nie próbowali kombinować). Nasze kominy będą z klinkieru (sahara). Stolarka okienna złoty dąb. Elewacja jasna, jakiś zimny odcień beżu. Trochę mnie wkurza, że na palecie kolorów są kwadraciki 4 na 4 cm. Trudno wyobrazić sobie efekt koloru na całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 27.06.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Och, to bedziesz miała moje ulubione zestawienie kolorów do grafitowego dachu!!! Okna złoty dąb tworzą świetną całość razem z grafitowym dachem i jasnym klinkierem!!! Będzie pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.06.2007 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 tak się składa, że są to też moje ulubione kolory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 27.06.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 My zdecydowaliśmy się na dach miedziano-brązowy, ponieważ inne kolory "ginęłyby" na tle ciemnozielonych sosen... No i teraz mam zgryz z oknami... Najbardziej denewuje mnie to, że u większości dystrybutorów można obejrzeć najwyżej "trójkąty", a czasami tylko paski z kolorami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.06.2007 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 oglądaj domy z oknami, a nie wystawki u dystrybutorów. To lepiej działa na wyobraźnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.06.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 oglądaj domy z oknami, a nie wystawki u dystrybutorów. To lepiej działa na wyobraźnię. Nawet jak są zalepione i wygladaja jak fabryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 27.06.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Przy grafitowym dachu białe okna znikają. Wbrew pozorom biała elewacja, jako najbardziej oczywista i kontrastowa - nie wygląda dobrze (widać że właściciele poszli na łatwiznę i nie próbowali kombinować). O gustach akurat się nie dyskutuje, ale tutaj pozwolę sobię się nie zgodzić. Też oglądam domy na potęgę i widziałam wiele z białymi oknami i grafitowym dachem-naprawdę wygladają pięknie.Wszystko zależy od koloru elewacji. Zgodzę się elewacja nie może być biała,ale kremowa świetnie się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.06.2007 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Mówię o swoich dachówkach, że są grafitowe. Ale kiedy na nie patrzę wydają mi się czarne jak smoła. Nie wiem czy potrafiłabym w naturze odróżnić grafitowy dach od czarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts