Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENIT Marty i Darka - komentarze

ms.

Recommended Posts

Ach wakacje to już przeszłość, coraz bardziej myślę co jeszcze zdążymy zrobić przed zimą :roll:

Gratuluję rozwoju ogrodu, widze że zakupy postepują :D

Chciałam się dopytać o drzwi, czy będą kolorystycznie pasowały do okien, czy wy okna będziecie mieli białe, bo nie pamiętam. Czy bedziesz instalować docelowe drzwi aby zamknąć budynek, czy dopiero po instalacjach, tynkach, ociepleniu (czyli, gdy liczba robotników, którzy moga uszkodzić drzwi znacząco sie zmniejszy...

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Reniu, chcę zamknąć budynek (okna, drzwi, brama garażowa). Spróbujemy ocieplić jeszcze przed zimą. Owszem jest pewne ryzyko zniszczenia, ale trudno.

Co do koloru stolarki - idziemy w złoty dąb (ostatnio bardzo popularny). Okna plastikowe, z okleiną jednostronną - czyli od środka białe, a złoty dąb od zewnątrz. Podobnie drzwi zewnętrzne i brama.

Jak zestawimy wszystko do kupy, to się okaże, że dla każdego producenta "złoty dąb" oznacza co innego.

Okna w złotym dębie pięknie wyglądają z antracytowym dachem - oglądam się za takimi domami :wink:

Jak widzę nie zamierzacie szaleć z pracami w środku podczas zimy. U nas się jeszcze nie rozstrzygnęło...

A nawiązujac do twojego dziennika to na pewno warto zrobić przyłącza w tym roku - na przyszły i tak zostanie dużo roboty :roll: :D

W sprawie glazur b bo jak wiesz jestem na tym etapie.

Ponieważ nie chcę łazić po setkach salonów, odwiedziłam też polecany slep Aqua w Piasecznie, obok salonu Fiata -wrażenia zupełnie inne.

Obsługa pomocna , niczego nie narzuca, powiedziałam , że interesuje mnie wyposażenie domu i duży rabat.

Zostałam zasypana tonami katalogów i obietnicą, że jakby co wszystko mogą sprowadzić.

Już mam wszystko powybierane :D

:o :o :o

to już wiem dlaczego jesteś taka zdecydowana. Już kilka osób polecało salony w Piasecznie (nie pamiętam, czy konkretnie ten). Widać, że nie ma się co błąkać po wszystkich sklepach świata z glazurą, wystarczy jeden celny strzał.

Ja mam sentyment do sklepu Valdi w Jerozolimskich. Kiedyś szukałam gresu na balkon i tam mieli dokładnie taki, jakiego potrzebowałam.