Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENIT Marty i Darka - komentarze

ms.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję i zapraszam na oględziny. aczkolwiek to co najlepsze przed nami czyli położona do konca dachówka i fale. Na koniec października planujemy stan surowy zamknięty. Wtedy chyba dom bedzie miał wygląd taki jak potrzeba.

Dziś jestem pierwszy dzień w pracy po 2 tyg urlopie, z którego tydzień przeznaczyliśmy na załatwianie kolejnych etapów. jednym słowem "męczarnia" ale udało się.

Jestem ciekawa efektu fali. Widzialam kiedys jak wyglada wole oko "od kuchni" - chyba juz tylko gorale maja cierpliwosc pasowac deseczki.

Jakos nie mam szczescia, albo jedziemy jak jeszcze Was nie ma albo juz Was nie ma na budowie. Dom jest pod stalym monitoringiem obydwu sasiadow, wiec tylko spogladamy przez szyby samochodu.

Marta na kiedy wyznaczyli Wam termin podciągnięcia gazu. Ja mam podobnie jak Ty tylko 5 m a termin daleki. Widocznie nie opłaca się tak szybko robić niewielkiego kawałka przyłącza. Teraz właśnie gazownik opracowuje nam proejkt przyłącza i czekamy na pozwolenie budowy nitki gazociągu z gminy. Jest to jedyne z mediów, na którego budowę trzeba mieć pozwolenie z gminy.

Trzymam kciuki za powodzenie w wycenie budowy przez rzeczoznawcę!!! My potkneliśmy się mocno właśnie o wycenę działki - rzeczoznawcy wyszła suma za jaką nawet dwa lata wcześniej nie sposób było kupić działki takiej jak nasza... :evil: Wyciąganie średniej ze wszystkich transakcji notarialnych z ostatnich dwóch lat przy tak rozpędzonych cenach to naprawdę kiepski pomysł. Mam nadzieję, że teraz "średnia" będzie bardziej adekwatna do cen realnych...

też już słyszałam takie opinie o naszej gazowni. Wkurzam się bo planujemy ogrzewanie gazowe a do czasu podciągnięcia nitki musimy sobie jakoś radzić, prawdopodobnie kominkiem.

Szczerze mówiąc nasz gazownik uprzedzał nas, że cała procedura najdłuzej trwa w gminie. Ale jestem dobrej mysli bo już odezwali się do nas z gazowni by przesłac im projekt gazociągu.

Apropo gazu pocieszę was, że u mnie gazownia (Kocmyrzów k.Krakowa)

wykonała przyłacze (95 m) po dwóch tygodniach, a termin miałem mieć za 5-7 miesięcy. Ze wszystkich "dawców" mediów gazownię wychwalam po dziś dzień :) . Naprawe miła fachowa obsługa, szybko łatwo i przyjemnie. Taka w sumie już nowoczesna firma, a nie bastion komuny jak np Enion. Tak Eion bo z prądem mam przerąbane, a bardzo mi się spieszy (przyłacz końcowy).... :cry:

Złoty Rogu, muszę przyznać że miałeś dużo szczęścia.

Muszę przyznać, że z dwojga złego wolę załatwiać sprawy z gazownią niż naszym ZEW-T Konstancin Jeziorna. Ci stanowią mistrzostwo świata w ściemnianiu i tworzeniu barier. Jedyne na co się szarpnęli to komputerowy system rejestracji spraw, reszta to nadal głęboki PRL.

wiesz miko, Piaseczno to mała mieścina. Czasem mam wrażenie, że nazwy ulic nie są tam potrzebne, bo do lokalizacji używa się określeń "koło starej mleczarni", "koło salonu Fiata", "koło starostwa", "naprzeciwko Laminy", "w dawnym ZUS" itd. Dopiero się uczę tej zakręconej geografii. :-?

Niedawno zobaczyłam na własne oczy starą mleczarnię. Sprawdziłam, gdzie jest salon Fiata - na Okulickiego, po prawej stronie, w kierunku na Magdalenkę.

Salon cieszy się powodzeniem, w naszej grupie kolejna osoba go chwali.

Tak sobie na chwilkę wpadłem do Twojego dziennika i potem tu .

Ja też jestem na etapie załatwiania gazu i mój geodeta załatwił mi ZUD na mapie z tamtego roku - trwało to miesiąc i 500 zł .

Jeżeli chodzi o gazownię : pani doradziła mi samodzielne załatwienie wszystkiego ( projekt i przyącze ) samodzielnie i wtedy jest szybciej .

Gazownia na podstawie faktur zwraca koszty ( różnicę pomiędzy ich wyceną a Twoimi kosztami ) .

Mam nadzieję mieć gaz za miesiąc do dwóch .

Może to jest dla Ciebie rozwiązanie ?

A i jeszcze jedna uwaga do drzwi drewnianych .

Podobno dąb bardziej niż sosna reaguje na zmiany atmosferyczne - moje drzwi są sosnowe i malowane na orzech .Czas pokaże czy będą trwałe .