ms. 17.09.2007 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Komarku, widziałam dachóweczki przygotowane na dachu!Twój dom ma bardzo piękną bryłę i dobrze się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 17.09.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Dziękuję i zapraszam na oględziny. aczkolwiek to co najlepsze przed nami czyli położona do konca dachówka i fale. Na koniec października planujemy stan surowy zamknięty. Wtedy chyba dom bedzie miał wygląd taki jak potrzeba. Dziś jestem pierwszy dzień w pracy po 2 tyg urlopie, z którego tydzień przeznaczyliśmy na załatwianie kolejnych etapów. jednym słowem "męczarnia" ale udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.09.2007 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Jestem ciekawa efektu fali. Widzialam kiedys jak wyglada wole oko "od kuchni" - chyba juz tylko gorale maja cierpliwosc pasowac deseczki. Jakos nie mam szczescia, albo jedziemy jak jeszcze Was nie ma albo juz Was nie ma na budowie. Dom jest pod stalym monitoringiem obydwu sasiadow, wiec tylko spogladamy przez szyby samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 18.09.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Marta na kiedy wyznaczyli Wam termin podciągnięcia gazu. Ja mam podobnie jak Ty tylko 5 m a termin daleki. Widocznie nie opłaca się tak szybko robić niewielkiego kawałka przyłącza. Teraz właśnie gazownik opracowuje nam proejkt przyłącza i czekamy na pozwolenie budowy nitki gazociągu z gminy. Jest to jedyne z mediów, na którego budowę trzeba mieć pozwolenie z gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.09.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Trzymam kciuki za powodzenie w wycenie budowy przez rzeczoznawcę!!! My potkneliśmy się mocno właśnie o wycenę działki - rzeczoznawcy wyszła suma za jaką nawet dwa lata wcześniej nie sposób było kupić działki takiej jak nasza... Wyciąganie średniej ze wszystkich transakcji notarialnych z ostatnich dwóch lat przy tak rozpędzonych cenach to naprawdę kiepski pomysł. Mam nadzieję, że teraz "średnia" będzie bardziej adekwatna do cen realnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.09.2007 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Dominiko, termin na gaz mamy bardzo odległy. Jeśli gazownia mówi, że ma pół roku na zrobienie przyłącza, zrobi to dokładnie za pół roku i ani dnia szybciej. My na projek, uzgodnienia i postawienie skrzynki mamy czas do 30 czerwca 2008.Długo, krótko jak dla Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.09.2007 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Reniu, dzięki za wsparcie!Mam strasznie mieszane uczucia. Mikopiko też uprzedzała, że wyceny mają się nijak do cen obiegowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 18.09.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 też już słyszałam takie opinie o naszej gazowni. Wkurzam się bo planujemy ogrzewanie gazowe a do czasu podciągnięcia nitki musimy sobie jakoś radzić, prawdopodobnie kominkiem. Szczerze mówiąc nasz gazownik uprzedzał nas, że cała procedura najdłuzej trwa w gminie. Ale jestem dobrej mysli bo już odezwali się do nas z gazowni by przesłac im projekt gazociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.09.2007 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 wcześniej pisałaś, że gaz masz mieć w styczniu.Ale to dobry znak, że gazownia się odezwała (wrzesień). A jak zaplanowałaś umieszczenie skrzynki - na własnym postumencie, zawieszona na ogrodzeniu czy inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 18.09.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 no własnie nie wiem o co chodzi bo styczeń nam napisali w umowie. Cierpliwie czekam na znak od gazownika.Skrzynkę palnujemy w ogrodzeniu. te nasze frontowe ogrodzenie strasznie dużo musi pomieścić (brama, furtka,śmietnik, skrzynka) a wcale nie jest takie szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 18.09.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Apropo gazu pocieszę was, że u mnie gazownia (Kocmyrzów k.Krakowa) wykonała przyłacze (95 m) po dwóch tygodniach, a termin miałem mieć za 5-7 miesięcy. Ze wszystkich "dawców" mediów gazownię wychwalam po dziś dzień . Naprawe miła fachowa obsługa, szybko łatwo i przyjemnie. Taka w sumie już nowoczesna firma, a nie bastion komuny jak np Enion. Tak Eion bo z prądem mam przerąbane, a bardzo mi się spieszy (przyłacz końcowy).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 18.09.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Musze Cie zmartwic oplata jest niezbywalna i bedziesz musiala tego tysiaka zaplacic.Chyba,ze jakos sie poszczesci.Oby !Natomiast mam pytanie odnosnie terminu wykonania sieci wodociagowej.Ja ma podobny problem ale jak na razie nie moge z niczym ruszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.09.2007 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 speek wodociąg już jest od paru lat. Ja chcę się tylko do niego podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.09.2007 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Złoty Rogu, muszę przyznać że miałeś dużo szczęścia. Muszę przyznać, że z dwojga złego wolę załatwiać sprawy z gazownią niż naszym ZEW-T Konstancin Jeziorna. Ci stanowią mistrzostwo świata w ściemnianiu i tworzeniu barier. Jedyne na co się szarpnęli to komputerowy system rejestracji spraw, reszta to nadal głęboki PRL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 19.09.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Oj miałem, miałem, ale za to z prądem odbija mi się w druga stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.09.2007 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Dominiko, spróbuj przejąć inicjatywę i zacznij nękać gazownię. Poza tym przyciśnij gazownika, wszak najpierw Ty masz zrobić przyłącze na działce i zamontować skrzyneczki. Dopiero wtedy gazownia będzie Cię mogła podłączyć. Inną sprawą jest odkręcenie kurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 19.09.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 ms mam pytanie , gdzie w Piasecznie jest ten sklep z glazurą o której mówiliście? pojechałabym tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.09.2007 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 wiesz miko, Piaseczno to mała mieścina. Czasem mam wrażenie, że nazwy ulic nie są tam potrzebne, bo do lokalizacji używa się określeń "koło starej mleczarni", "koło salonu Fiata", "koło starostwa", "naprzeciwko Laminy", "w dawnym ZUS" itd. Dopiero się uczę tej zakręconej geografii. Niedawno zobaczyłam na własne oczy starą mleczarnię. Sprawdziłam, gdzie jest salon Fiata - na Okulickiego, po prawej stronie, w kierunku na Magdalenkę. Salon cieszy się powodzeniem, w naszej grupie kolejna osoba go chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.09.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Ciasteczka są śliczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 26.09.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Tak sobie na chwilkę wpadłem do Twojego dziennika i potem tu .Ja też jestem na etapie załatwiania gazu i mój geodeta załatwił mi ZUD na mapie z tamtego roku - trwało to miesiąc i 500 zł .Jeżeli chodzi o gazownię : pani doradziła mi samodzielne załatwienie wszystkiego ( projekt i przyącze ) samodzielnie i wtedy jest szybciej .Gazownia na podstawie faktur zwraca koszty ( różnicę pomiędzy ich wyceną a Twoimi kosztami ) .Mam nadzieję mieć gaz za miesiąc do dwóch .Może to jest dla Ciebie rozwiązanie ? A i jeszcze jedna uwaga do drzwi drewnianych .Podobno dąb bardziej niż sosna reaguje na zmiany atmosferyczne - moje drzwi są sosnowe i malowane na orzech .Czas pokaże czy będą trwałe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts