Zazdrośnica 27.09.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Przejeżdżałam w niedzielę koło Waszego domku ale nikogo nie było - pozdrawiam serdecznie, domeczek milusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.09.2007 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 akurat tamten weekend sobie odpuściliśmy, bo dotychczas zawsze byliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.09.2007 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 A tak przy okazji, dawno nie dawałaś znaków życia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 28.09.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 No wiem ale mam stały kontakt z Komarkiem i Jewrioszkami, miałam problemy z kręgosłupem itp. długo by opowiadać, budowa nie ruszy z powodu banków, no może fundamenty, czekam na decyzję z 2 banku i wcale nie będzie przesada jak napiszę że banki to mafia - inna bo działająca legalnie i gdybym miała możliwość nigdy bym nie brała żadnego kredytu, umowa z każdym bankiem narusza podstawowe prawa konsumenta, druga sprawa że straconego sezonu temu pierwszemu bankowi nie daruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.09.2007 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Zapraszam, zaglądaj częściej, chyćby tylko wirtualnie. Moja przygoda z bankiem jest bardzo młoda. Mamy już decyzję pozytywną, ale warunkową. To jak lizanie loda przez szybę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 01.10.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Ależ spokój u ciebie zapanował Zapewne jest to spokój złudny, to znaczy z niecierpliwością czekacie na c.d.n... Czy bank już się zadeklarował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 01.10.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Witaj Marto Czytałam w dzienniku, że przy swoim tymczsowym ogrodzeniu nie masz bramy. Jestem w trakcie stwiania docelowego ogrodzenia i moja piękna brama tymczasowa chwilowo jest bezczynna. Gdybyś była zinteresowana niedrogim zakupem takiej solidnej bramy to daj znać. Mam jeszcze trochę siatki leśnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.10.2007 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Wicku, przepraszam, że tak późno reaguję na Twój wpis. (Twój dziennik czytuję regularnie i stąd moje czasem głupie zapytania). Z gazem nam się nie spieszy, ale działam, żeby nie zostawiać na ostatnią chwilę. Co do drzwi - wiem, wiem, nas też przestrzegali. Mamy wejście od strony pn-zach, do tego w zadaszonej wnęce. Zaryzykowaliśmy. Tak swoją drogą - okna będą PCV złoty dąt, brama Horman złoty dąb i tylko drzwi mają szansę być dębowe w kolorze złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.10.2007 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Beato, dzięki za pamięć. Propozycja bardzo kusząca. Bramę zbiliśmy z desek, wyszło jak wyszło, ale jest.Specjalnie nie chcieliśmy "porządnej" bramy tymczasowej, żeby... nie została na zawsze. Nasz sąsiad tak zrobił i po latach szkoda mu forsy na docelową. Zapytam się Darka i dam znać na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 02.10.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Jakby co to ja chętnie to siatkę leśną jak aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 02.10.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Zapraszam, zaglądaj częściej, chyćby tylko wirtualnie. Moja przygoda z bankiem jest bardzo młoda. Mamy już decyzję pozytywną, ale warunkową. To jak lizanie loda przez szybę! Jasne jak tylko mnie zawieje znów w tamte strone dziś się dowiedziałam, że mam to samo tzn z bankiem co Wy, będzie wyjaśnianie itp itd. poza tym gdybym sie zdecydowała na pln to już by był kredyt ale ja się uparłam na franki, rata niższa o 400 zł! przy konsolidacyjnym a to nie do pogardzenia więc czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.10.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Ms Ta brama to nie jest taka porządna jak myślisz Też zbita z desek a środku wypełniona całkiem porządną siatką. Ale jesli już macie to może ktoś inny będzie zainteresowany. Zazdrośnica Napisz na PW, to się jakoś umówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.10.2007 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Czyli sprawa się wyjaśniła! A nawet się martwiłam, że przez sentyment do naszej bramy przepadnie okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 02.10.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Bardzo podoba mi się sposób w jaki zakończyła się sprawa z kładzeniem kabli w waszym domu - przypomina mi to te rzeczy, które my mieliśmy zrobić sami... a zrobił fachowiec... Może to i lepiej, bo gdyby coś "nie wyszło" to można wpadkę przypisać komuś innemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.10.2007 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Bolesna jest tylko strona kosztów takiej nieoczekiwanej zmiany miejsc. Mam nadzieję, że jeszcze będziemy mieli okazję popracować na własnej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 15.10.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Gratuluję akcji elektryków w domku oraz załatwienia kredytu. Powiedz mi na ile wyceniliście koszty dokończenia budowy? Tzn. instalacje, tynki, ocieplenie? Oczywiście wykończenie to kwestia oddzielna... Dopytuje się tak nie z niezdrowej ciekawości, ale dlatego, że rozważamy zamiast sprzedaży mieszkania zwiększenie kredytu. Zapędziłam męża to obliczeń, ale sama też szukam informacji o cenach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 15.10.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Czy dobrze rozumiem, że gzymsy świetlne to takie stonowane światło oświetlające sufit a źródło światła jest osłonięte? Jeśli tak to czy będą jakieś dodatkowe lampy? Rozważałaś specjalne oświetlenie kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.10.2007 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Reniu, szczegóły odnośnie kosztorysu prześlę Ci później na priwa. Pamiętaj, że nasz dom jest parterowy i ma 117 mkw. Co do oświetlenia - gzymsy będą kryły kanały wentylacyjne i zatrudnimy je jako nośniki źródeł światła. Z jednej strony będą oświetlały sufit, ale przewidujemy też zamontowanie oprawek ze światłem skierowanym w dół. Mam nadzieję, że nie przekombinowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.10.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Dzięki za zestwienie Jesli chodzi o oświetlenie to, musiałam uruchomić wyobraźnię i podejrzewam, że efekt będzie znakomity. Zapewne będą kombinacje zapalania światła górnego, lub dolnego albo częściowo jednego i drugiego... Jak już będą jakieś konkrety to proszę opisz wszystko dokładnie, bo dla mnie ta sfera to jeszcze obszar niezbadany i chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.10.2007 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jeszcze o zestawianiu kosztów. Lepiej liczyć dla powierzchni użytkowej, a nie mieszkalnej. Co do koncepcji oświetlenia - jeszcze nie wiem "jak to się robi" i czy mnie na to stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts