Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENIT Marty i Darka - komentarze

ms.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No wiem ale mam stały kontakt z Komarkiem i Jewrioszkami, miałam problemy z kręgosłupem itp. długo by opowiadać, budowa nie ruszy z powodu banków, no może fundamenty, czekam na decyzję z 2 banku i wcale nie będzie przesada jak napiszę że banki to mafia - inna bo działająca legalnie i gdybym miała możliwość nigdy bym nie brała żadnego kredytu, umowa z każdym bankiem narusza podstawowe prawa konsumenta, druga sprawa że straconego sezonu temu pierwszemu bankowi nie daruję.

Witaj Marto

Czytałam w dzienniku, że przy swoim tymczsowym ogrodzeniu nie masz bramy.

Jestem w trakcie stwiania docelowego ogrodzenia i moja piękna brama tymczasowa chwilowo jest bezczynna. Gdybyś była zinteresowana niedrogim zakupem takiej solidnej bramy to daj znać. Mam jeszcze trochę siatki leśnej :wink:

:oops: :oops: :oops: Wicku, przepraszam, że tak późno reaguję na Twój wpis. (Twój dziennik czytuję regularnie i stąd moje czasem głupie zapytania).

Z gazem nam się nie spieszy, ale działam, żeby nie zostawiać na ostatnią chwilę.

Co do drzwi - wiem, wiem, nas też przestrzegali. Mamy wejście od strony pn-zach, do tego w zadaszonej wnęce. Zaryzykowaliśmy.

Tak swoją drogą - okna będą PCV złoty dąt, brama Horman złoty dąb i tylko drzwi mają szansę być dębowe w kolorze złoty dąb.

Beato, dzięki za pamięć.

Propozycja bardzo kusząca. Bramę zbiliśmy z desek, wyszło jak wyszło, ale jest.

Specjalnie nie chcieliśmy "porządnej" bramy tymczasowej, żeby... nie została na zawsze. Nasz sąsiad tak zrobił i po latach szkoda mu forsy na docelową.

Zapytam się Darka i dam znać na p.w.

Zapraszam, zaglądaj częściej, chyćby tylko wirtualnie. :D

Moja przygoda z bankiem jest bardzo młoda. Mamy już decyzję pozytywną, ale warunkową. To jak lizanie loda przez szybę! :cry:

Jasne jak tylko mnie zawieje znów w tamte strone :)

dziś się dowiedziałam, że mam to samo tzn z bankiem co Wy, będzie wyjaśnianie itp itd. poza tym gdybym sie zdecydowała na pln to już by był kredyt ale ja się uparłam na franki, rata niższa o 400 zł! przy konsolidacyjnym a to nie do pogardzenia więc czekam

Gratuluję akcji elektryków w domku oraz załatwienia kredytu. Powiedz mi na ile wyceniliście koszty dokończenia budowy? Tzn. instalacje, tynki, ocieplenie? Oczywiście wykończenie to kwestia oddzielna... Dopytuje się tak nie z niezdrowej ciekawości, ale dlatego, że rozważamy zamiast sprzedaży mieszkania zwiększenie kredytu. Zapędziłam męża to obliczeń, ale sama też szukam informacji o cenach...

Reniu, szczegóły odnośnie kosztorysu prześlę Ci później na priwa. Pamiętaj, że nasz dom jest parterowy i ma 117 mkw.

Co do oświetlenia - gzymsy będą kryły kanały wentylacyjne i zatrudnimy je jako nośniki źródeł światła. Z jednej strony będą oświetlały sufit, ale przewidujemy też zamontowanie oprawek ze światłem skierowanym w dół.

Mam nadzieję, że nie przekombinowaliśmy.

Dzięki za zestwienie :D

Jesli chodzi o oświetlenie to, musiałam uruchomić wyobraźnię :D i podejrzewam, że efekt będzie znakomity. Zapewne będą kombinacje zapalania światła górnego, lub dolnego albo częściowo jednego i drugiego...

Jak już będą jakieś konkrety to proszę opisz wszystko dokładnie, bo dla mnie ta sfera to jeszcze obszar niezbadany i chętnie poczytam :D