komarek 06.11.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 no oto chodzi by jakoś ogrzewać te ściany. my zamierzamy kominkiem albo jakąś kozą dopóki łaskawcy gazu nam nie dociagną. Od początku byliśmy nastawieni na ogrzewanie gazowe i tak brniemy w tych papierzyskach bo to jedyne z mediów, które wyamga odrębnego pozwolenia na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 06.11.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Dominika Ja o gazie mogę zapomnieć na długie, długie lata Nie dołuj się -1,5 km to naprawdę spora odległość. Ja od mojego domu do Tarczyna mam 3 km, a połowa tej drogi to ho!ho! Marta U nas podłogówka elektryczna, ale w hallu, kuchni i łazienkach tylko. W salonie nie będzie-pomimo glazury. Wiem, wiem ,że zimno i.t.d.-ale po pierwsze wcale mi to nie przeszkadza,wręcz przeciwnie, na mnie akurat podłogówka w miejscach "stałego przebywania" niedobrze działa, po drugie -najwyżej koło kanapy rzucę sobie jakiś dywan ciepluteńki i milutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 06.11.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 u nas podłogówka tylko w łazience. Dół w naszym domku stanowi na prawdę jedną wielką przestrzeń i teraz zastanawiamy sie jak rozłożyć grzejniki by ciepełko było wszędzie. a musimy o to zadbać starannie bo mamy duże przeszklenie w salonie i ażurową ścianę pomiędzy salonem a holem. Już nie wspomne o kaltce na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.11.2007 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Fajnie dziewczyny, że zajrzałyście! Marto, teraz kiedy opadły liście widać z asfaltu komin Twojego domu. Kurcze, kurcze u nas też okna w drugiej połowie listopada. Dominiko, z gazem to nie wiem, ale pewnie procedura taka jak przy każdym innym pozwoleniu. Ostatnio kibicowałam Elmarowi - starostwo nieźle ich przeczołgało w te i we te (nie wiem czy napisałam poprawnie ). Kasiu, z ogrzewaniem i c.w.u weszliście w prąd i kominek? Ja jestem z frakcji gazowej (gaz w ulicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.11.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Dwie ściany w garażu ocieplone od środka styropian STYROPNMIN 8 cm z frezem - 354,- środek do gruntowania podłoża - 28,- klej do styropianu - 23,72 klej do siatki - 49,- siatka podtynkowa - 42,- narożniki aluminiowe z siatką - 12,- paca do styropianu i paca zębata - 32,- możliwość zdobycia nowych umiejętności - bezcenna a co do złych warunków na pewne prace:...my tynki mieliśmy jak było 58 stopni i wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.11.2007 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 To się nazywa budowanie w warunkach ekstremalnych. Właśnie odwiedziłam Twoją łazienkę. Wizualizacja to potęga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.11.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 To się nazywa budowanie w warunkach ekstremalnych. Właśnie odwiedziłam Twoją łazienkę. Wizualizacja to potęga! oj tak..myslałam, że da sie bez tego...ale się myliłam...w zyciu nie dałabym rady sama to rozpracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.11.2007 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Ja powoli pękam i gotowa jestem zamówić projekt oświetlenia. Następna w kolejce czeka łazienka. Widać było, że problem łazienki męczył Cię od dawna. A tak kamień z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.11.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Ja powoli pękam i gotowa jestem zamówić projekt oświetlenia. Następna w kolejce czeka łazienka. Widać było, że problem łazienki męczył Cię od dawna. A tak kamień z serca jeden z serca...ale drugi został a jaki projekt oświetlenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.11.2007 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 oświetlenie w salonie, bo:- nie chcemy żadnej lampy wiszącej- wzdłuż ścian będą gzymsy z karton-gipsu, które będą ukrywały przewody wentylacyjne- chcemy te gzymsy wykorzystać jako nośnik oświetlenia-- i w tym momencie brakuje mi wyobraźni jak pomysł przekuć w czyny (z doborem rozstawu i mocy punktów świetlnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.11.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Marta jeśli masz możliwość takiej wizualizacji i opracowania odległości, mocy itd to skorzystaj Ja do wszelkich projektów byłam negatywnie nastawiona , jednak zadowolenia jest jeden warunek, projektant musi myśleć tak jak wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 07.11.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Dla mnie oświetlenie to też jeden wielki problem. Tak jak Marta nienawdizę górnego światła i tam gdzie mogłam zastępowałam je innym. Z kilkoma pomieszczeniami mam jeszcze kłopot np w kuchni mam 2 okna dośc duże. w ziązku z tym nie bedzie górnych szafek, dzięki którym najczęściej jest mozliwośc oświetlenia blatu. nie da się też zrobić obniżonego sufitu bo jest niewielka odległość od okna do sufitu. A wymyśleć coś trzeba. jaki bedize końcowy efekt nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.11.2007 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Marto, święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.11.2007 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Dominiko, nie zaglądałam na stronę Chobota i nie wiem, czy w ich aranżacjach kuchni pokazane jest oświetlenie. Szukałam w internecie pracowni projektantów wnętrz. Z reguły na ich stronach zamieszczane są realizacje - możesz podpatrzeć jak sobie poradzili ze światłem nad ciągami roboczymi bez górnych szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 08.11.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Marta od razu powiedzcie tynkarzom gdzie nie mają robić, My nie chcieliśmy głównie w łazience i wc. teraz bym jeszcze kilka ścian dodała bo mam rózne pomysły do których nie potrzeba gładziutkich powierzchni.Ale najważniejsze, że robią. A spanie sami sobie wygospodarowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.11.2007 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Nic jeszcze nie wiem. Nawet o tym, że przyjechali wczoraj dowiedzieliśmy się... dzisiaj. Pewnie zainstalowali się na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 08.11.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Kasiu, z ogrzewaniem i c.w.u weszliście w prąd i kominek? Ja jestem z frakcji gazowej (gaz w ulicy). Dokładnie tak, nawet kupiliśmy jeden promiennik, którym dogrzewamy teraz wynajmowany dom.Taki promiennik fajnie działa jak kaloryfer i nawilżacz w jednym. Dominiko, a jakie masz pomysły na wykończenie ścian nie wytynkowanych / oprócz płytek i k-g/ Jakieś spec. tynki? Ja mam ten problem w małej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 09.11.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Kasiu te ściany nieotynkowane to głownie łazienka i wc. Niestety teraz jak przeglądam tony gazet z wystrojem wnętrz to różne pomysły krążą po głowie. ale w tej chwili szkoda psuć te gładziutkie ściany i zasłaniać je płytami czy tapetą. Ciągle podlądam i szukam bo nie mam jeszcze pomysłu na wszystkie pomieszczenia.W salonie nie ma co kombinować żeby nie przesadzić bo mam taką ażurową ścianę z 4 dużymi otworami (moze widziałaś na zdjeciach u Betsii bo mamy takie same domki), która sama w sobie jest bogatą dekoracją. Niestety nie wiem jeszcze jak wykorzystam te dziury, tzn co w nie powstawiam. Pomysły są ale nie ma sie co spieszyć. bardzo mi się podobaja wstawki z tapet. na stronei http://www.finezja-studio.pl są niezłe dodatki do wykańczania wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.11.2007 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Dominiko, możesz przenieść wpis w dzienniku do komentarzy. U nas podobno robią inni. Szczerze mówiąc nie widziałam ani jednych, ani drugich. Sprawy grubsze załatwia Darek. Ja ostanio pilotuję kanalizację i wdzięczę się do kierbuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 09.11.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Marta przepraszam, że sie wepchałam do Twojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts