magnolia 21.11.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 My jeszcze pojedziemy z wylewkami.Podobno fajna ekipa. Jak ich wytestujemy i będą ok. to możemy dać Wam namiary- biorą 12 zł z metra, robia to mikrosetem, więc 1 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 21.11.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Magnolia ja poproszę namiary na ekipę od wylewek. Mam już od Zuberków ale warto mić inną na zapas. Przygotowaliśmy już pomieszczenia do wylewek ale niestety nadal wstrzymują nas okna. Zostawiam to bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 21.11.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Dam Ci wieczorem bo mój mąż zabrał zeszyt z namiarami.Ale nie wiem czy to nie Ci sami bo namiar mamy od sąsiada Zuber- pana Piotra slusarza.Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 21.11.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 A po co Wam okna do wyleweek? My robimy bez okien , tylko z folią w środku. No chyba że dłużej musicie na nie poczekać i boicie sie mrozów w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.11.2007 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Marto, a wszystkie instalacje przykrywane wylewkami już macie? Bo u nas nic, ciągle goły chudziak, teraz jeszcze upaprany podczas tynkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 21.11.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Mamy 1 hydraulikę- tę od wody i kanalizy, a w sobotę będą robić podłogówke i instalację do kaloryferów.No i w piątek przyjdzie facet od solarów- rozłoży rurki.Myslimy jeszcze co na podłoge W planach miała być z desek na całej górze- wtedy bez wylewek, tylko na legarach, ale wciąż nam mówia że będzie skrzypieć. Sporo decyzji.Aha- nie wiem czy Ci pisałam- alarmiarz był super! wynalazł nam fajne i niedrogie rozwiązania.DziękiPozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.11.2007 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 My budujemy parterówkę i nie mamy takiego problemu. Generalnie przyda się dobra izolacja akustyczna, niezależnie do rodzaju podłogi na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 22.11.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Dam Ci wieczorem bo mój mąż zabrał zeszyt z namiarami. Ale nie wiem czy to nie Ci sami bo namiar mamy od sąsiada Zuber- pana Piotra slusarza. To ci sami.Swiat jest mały Marta Jak tam obsługa kozy? Jeździcie codziennie i palicie? U nas na razie dokłada do pieca glazurnik, więc odpada palenie na dwa kominki. Na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.11.2007 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 palenie w kozie to jeszcze proces przerywany. Mamy też wspomaganie elektryczne. Niby niewielka moc, ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.11.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Marta to już pierwszy rozruch kozy był i teraz grzejcie na całego. Tynki macie a co za tym idzie kolejny grubszy wydatek juz zaliczony. Mój małżonek cały czas upierał się by początkowo ogrzewać kominkiem (ja byłam za kupnem kozy).Teraz jak czyta sobie mądre gazety stwierdza, że niewiele nim ogrzeje. I co....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.11.2007 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Ale nasza koza taka najzwyklejsza i najtańsza z Leroy Merlin. Do tego długaśna rura, żeby zwiększyć powierzchnię grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 26.11.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 tzn , że masz już okna i bramę i drzwi e to super ..a jakieś zdjęcia będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.11.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 spokojnie, wszystko będzie. Przerzucać zdjęcia mogę tylko z jednego komputera, bo mamy tak ustawione uprawnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 27.11.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Gratulacje zamknięcia kolejnego etapu budowy. Teraz już mozecie zimować spokojnie. A my u przedstawiciela naszych okien zastaliśmy drzwi zamknięte i kartkę, ze jest na urlopie do 28.11. Zero ludzika, którego można by się zapytać co z naszymi oknami. Chyba napisze skargę do producenta bo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.11.2007 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Dzięki, dzięki! Folie i deski powoli zaczynały mnie denerwować. U Ciebie tynki już pewnie wyschły do końca - efekt uboczny braku okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 27.11.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 miejscami jeszcze widać mokre plamy, szczególnie w takich małych, zacienionych pomieszczeniach.Ale ogólnie ściany prezentują sie fajnie, choć w niektórych miejscach jeszcze przydały by się poprawki. trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.11.2007 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Jak będą okna, zobaczysz ile wilgoci jest jeszcze w ścianach. Gdzieś na forum przeczytałam, że tynki gipsowe wysychają przez odparowanie 70% wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 27.11.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 nie wiem kiedy bedą okna. własnie sie dowiedziałam, że jeszcze nie dotarły z fabryki. A 1,5 tyg temu mówili, że juz są skompletowane. Jutro robię awanturę u producenta, dobrze, że dzis zapomnaiłam numeru zamówienia bo jestem nakręcona i mogłabym zbyt dużo powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.11.2007 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 oj, chyba trzeba Cię omijać dużym łukiem. Adrenalina to jeden z lepszych motywatorów w takich sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 28.11.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Marta tylko pamietaj by jak najszybciej odkleić tą folię z okien. Można ją chyba tylko miesiąc trzymać potem są okropne problemy z odklejeniem no i zostają slady po napisach. A ponadto wtedy dopiero bedziemy mogli zobaczyć jaki to na prawdę kolor. Złoty dąb nie nie złoty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts