mikopiko 16.01.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 hej daj ogłoszenie na muratorze w ogłoszeniach zgłoszą się do ciebie chętni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.01.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 My startowaliśmy do swisspora, ale już był droższy. Styropmin też. Stanęło na termoorganice, która jakoś zaspała z podwyżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.01.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Dziewczyny a macie jakiegoś fajnego gościa od schodów drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.01.2008 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Nie mam, bo dom parterowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 23.01.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Ależ twój dziennik mnie motywuje do działania - wielkie dzięki Marta. Muszę się wreszcie przymierzyć do ceramiki łazienkowej, bo potem będę płakać, to za daleko, albo tamto za płytko... Muszę częściej do was wpadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 24.01.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Okazuje się, że łazienka to pomieszczenie pełne niespodzianek My sobie zamontowaliśmy umywalkę o 10 cm wyżej/ bo chcieliśmy mieć wygodnie/, potem Tomek cały dzień szukał odpowiedniej rurki" przedłużającej", bo okazało się , że nam trochę brakuje do odpływu Jakoś nie pomyśleliśmy, że producenci i hydraulicy robią standardowo Termoorganika dobry wybór-też mamy termoorganikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.01.2008 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 jak pisałam wcześniej, mój typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 01.02.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Marta, Widzę, że temat "izolacyjności " Cię pochłonął . Żadnych nowych wpisów A jak tam grzanie, jak tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 05.02.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 No i jak tam decyzje dotyczące izolacyjności ???- czekamy na przemyślenia ale i konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.02.2008 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Z budową gramy na zwłokę. Z jednymi rzeczami stoimy, inne muszą przez to być odsunięte, bo zależą od tych pierwszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 05.02.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 uważaj na wylewki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.02.2008 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Jezus Maria! Miko, rozwiń temat, bo zaraz zawału dostanę. Na pułapki typu - tu za wysoko, tu za nisko czy to, że mogą popękać albo jeszcze inne licho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 05.02.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Jezus Maria! Miko, rozwiń temat, bo zaraz zawału dostanę. Na pułapki typu - tu za wysoko, tu za nisko czy to, że mogą popękać albo jeszcze inne licho? no różniste takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.02.2008 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Miko, dzięki za wyjaśnienia.Zasada ograniczonego zaufania jest zasadą numer 1 w czasie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.02.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Chyba, że sami robimy , dla siebie. Jak układaliśmy styropian to zastanawialiśmy się jak ci co robią wylewki i jednocześnie układ. styro (usługa 2w1) robią to w jeden dzień extra musi wyglądać dokładność ułożenia tego styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 06.02.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Marta nie daj się zwariować , bo zwariujesz U mnie wylewki zostały zrobione w jeden dzień i wszystko ok! Równiuteńkie jak stół.Nic nie pękało. Można w jeden dzień zrobić dobrze, można siedzieć tydzień i spi...rzyć. Zależy kto robi. A co do poziomów wylewek, to pewnie masz wszystko dawno przemyślane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.02.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 U mnie też robili w jeden dzien ponad 300 m , uważasz, że można dobrze ułożyć styropian w jeden dzień i jeszcze zrobić wylewki? ...wątpie. Wiem bo sami układaliśmy a Marty to i tak nie dotyczy bo ona też sama będzie układała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.02.2008 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Razem z mężem! O dylatacjach już sobie doczytałam. Wiem, w którą stronę drzwi mają się otwierać. Dam radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 06.02.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Tylko nie zapomnijcie o folii pod spód i co bardzo ważne - w progach drzwi wejściowychy i balkonowych folia musi wychodzić na wierzch .Ja styropian też sam układałem i jest ok .Na balkonie nie kładłem bo mi wiatr podrywał płyty .No i w jednych drzwiach balkonowych panowie wylewkarze położyli mi folię pd styropian na balkonie .Jak padało to mi do wnętrza przesiąkała woda .Poodkuwałem i taj jak mogłem podłożyłem folię - nie jest już tak źle - ale do ułożenia płytek na balkonie muszę pilnować aby mi śnieg nie zalegał . Mimo wszystko trochę przesiąka .WNIOSEK : pilnować , pilnować i jeszcze raz pilnować .Po iluś ekipach , z perspektywy czasu wiem jedno : większość robi tak aby wyglądało dobrze , jak najminiejszyn nakładem pracy .Dlatego tyo co dam radę robię sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 07.02.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 U mnie też robili w jeden dzien ponad 300 m , uważasz, że można dobrze ułożyć styropian w jeden dzień i jeszcze zrobić wylewki Mikopiko Uważam , że można. Może nie 300m -bo tyle nie mam. Mąż pilnował, żeby wszystko było ok. Dlaczego zakładasz a'priori , że mam źle zrobione? I że jeżeli twoja ekipa była do bani, to moja też musiała taka być? Też przerobiłam ekipy, którym cały czas trzeba było patrzeć na ręce, ale akurat ta od wylewek była jedną z najsolidniejszych. Sorry Marta za polemikę w Twoich komentarzach...no ale jakoś tak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts