ms. 15.05.2008 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Agnieszko, my też zrobiliśmy się strasznie jednokierunkowi. Nawet nie robimy skoków w bok (o czym Komarek wie najlepiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 16.05.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Kominek dla pamięci bardzo ładny czy ściana kominkowa to żółto-beżowy tynk strukturalny? Jeśli mi się nie przywidziało to świetny pomysł stylistyczny - gładkość marmuru podkreśli chropowata powierzchnia ściany i funkcjonalny - nie będzie tak widać zabrudzeń kominkowych A jeśli to ziarno fotografii a nie tynk też mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.05.2008 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 kurczę, akurat na tynk nie zwróciłam uwagi. Patrzę tylko na obramowanie wkładu - bo to jest moje główne zmartwienie. Musi być wąsko i niezbyt nowocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 20.05.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Marta napisz coś więcej o swojej trawie. Jaką siałaś, jakieś specjalne techniki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.05.2008 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Zakładanie naszego trawnika polega na skopywaniu kawałek po kawałku działki. Tylko raz Darkowi chciało się widłami przesiewać skopaną ziemię, żeby oddzielić korzenie chwastów. Trochę mamy zagłębienie w tym miejscu, bo sporo ziemi jednak ubyło. Po skopaniu grabiami wyrównujemy teren. Nie mamy wałka i ugniatamy ziemię deską. Co siejemy? Ta część działki jest przeznaczona pod łąkę kwietną i kupiliśmy trawę o nazwie "Polską łączka". Po pierwszym koszeniu musimy wysiać nasiona kwiatów, które były w pudełku w osobnej torebce. Podlewamy wodą z rowu melioracyjnego, bo swojej jeszcze nie mamy. W zeszłym roku wszystko potraktowaliśmy roundupem. Zniknął perz, ale szaleją skrzypy i mlecze. Na trawnik-trawnik przeznaczymy teren najbliżej domu, ale to dopiero po zakończeniu budowy. Mam wrażenie, że nie o taką odpowiedź Ci chodziło. Wszystkiego co dotyczy ogrodu i roślin dopiero się uczę. W szkółkach czy sklepach ogrodniczych zawsze korzystam z listy, bo nie jestem w stanie zapamiętać nazw odmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.05.2008 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Kasiu, nie moglam się oprzeć i daję link do wątku o trawniku. Na nasze trzy podejścia do obróbki trawnika tylko raz postąpiliśmy ksiązkowo. Tam, gdzie poszliśmy na skróty - wyłażą mlecze aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.05.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 No i właśnie po to jest to forum - zajrzałam do Ciebie, poczytałam o "mękach płytkowych" i od razu poczułam się raźniej A niezapominajki są cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.05.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Przed chwilą zaglądałam do Twojego dziennika - widzę, że szlejesz łazienkowo. My dawno wybraliśmy wannę Magnolię Ravaku. Miała być na 100%. Czas mijał i się nam odwidziało. Nadal szukamy czegoś podobnego do Magnolii - w odpływem wody na środku. Podobnie było z brodzikiem, ale przy rozprowadzaniu instalacji wod-kan zdecydowaliśmy się na model firmy Koralle i tego się trzymamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.05.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Magnolia jest piękna, ale rozumiem Cię ... mi powoli przestaje podobać się projekt mojej łazienki, który sobie sama przygotowałam - rychło w czas !!! Czasami jak się za dużo myśli to takie są skutki A za ocieplanie duża brawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.05.2008 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Osobiście lubię takie poszukiwania - gorzej z decyzją kupna, wtedy już nie ma odwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 28.05.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Hejka masz jakiegoś maila to Ci wyślę "historię" mojej ścianki w kotłowni łaty i kontrłaty znów poprawka i dopiero dzisiaj zrobię jakieś zdjęcia dachu, znaczy się dachówki na dachu, poprzedni wykonawca dopóki sie nie spieszył to robił porządnie ale więźbę mi skopsał ma max-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.05.2008 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 mam, zaraz prześlę na priva. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 29.05.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Marto-dzięki raz jeszcze za info w sprawie traw. Nasz sąsiad "zadziałał" i mamy już wszystko przygotowane pod sianie. Tylko najpierw chcemy szybko zrobić ogrodzenie i opaskę wokół domu coby tego co wysiane ekipy nie zadeptały Tylko z czasem kiepsko.Na dodatek Rogal nam zachorował / już lepiej/ ,więc nawet na forum nie zaglądałam , bo nie było kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.05.2008 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Do usług. Z moich obserwacji - na trawniku, tam gdzie po przekopaniu przesiewaliśmy ziemię widłami i usuwali kłącza skrzypów nie ma chwastów. Reszta zachwaszczona w proporcji 30:70 (70% stanowi trawa). Psu życzę dużo zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 29.05.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ja też zaczynam już myśleć o trawie - choć to jeszcze dość odległy temat .No i perzu na działce mam moc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.05.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witaj Wicku,w zeszłym roku potraktowaliśmy perz roudupem. Zniknął, ale powyłaziły skrzypy i namnożyły się mlecze. Jednak zakładanie trawnika na ugorze to niezła rzeźba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 31.05.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Pytałaś o wkłady, ja planuję coś takie z prawą boczną szybą, wkłąd bedzie podwieszany - http://uniflam.pl/?p0=15&p1=1&p2=5&o=10 lub http://uniflam.pl/?o=106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.06.2008 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Zaglądałam do obu linków. Wyglądają na zgrabne. Dla nas moc 10-12 kW w zupełności wystarczy. Bardzo skąpe opisy, nie wiem czy są przystosowane do pobierania powietrza z zewnątrz. Jak bedzie u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 01.06.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Zaglądałam do obu linków. Wyglądają na zgrabne. Dla nas moc 10-12 kW w zupełności wystarczy. Bardzo skąpe opisy, nie wiem czy są przystosowane do pobierania powietrza z zewnątrz. Jak bedzie u Ciebie? Też mam kominek z boczną szybą - wygląda ok . Niestety - moje poszukiwania wykazały , że wkłady z podejściem powietrza z zewnątrz mają przeważnie moc powyżej 16 kW . Są też dorabiane podejścia - wydaje mi się jednak , że to nie do końca dobre rozwiązanie . Ja mam właśnie dorabiane podejscie ( firmowo )- paliłem w kominku kilka razy i nie mogę jeszcze w pełni ocenić . Wydaje mi się jednak , że nie bardzo działa . A rurę doprowaszającą mam fi 160 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 01.06.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Z zewnątrz powietrza nie ma , brak możliwości technicznych i dlatego też kominek podwieszany żeby powietrze dochodziło od spodu. W oknach wykusza nawiewnik higrosterowalny. Okna są centralnie na południe więc nie powinny wychładzać salonu ani wiać "po kostkach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts