ms. 04.09.2008 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Mam wrażenie, że w zeszłym roku była górka wysypu czarnych dachów. Teraz na nowych domach widzę różne odcienie czerwieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 04.09.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Pewnie ze względu na wzrost cen materiałów.Czerwona wychodzi jednak najtaniej.Poza tym nie trzeba tak kombinować z resztą. Można dać białą podbitkę /też taniej/. Takie klasyczne zestawienia kolorystyczne teź są fajne A co więcej słychać w temacie wykończeniówki / moim ulubionym / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.09.2008 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 W temacie wykończeniówka cisza, przygotowujemy się. U nas kluczową osobą przy wykończeniówce będzie pan Janusz. Z zapartym tchem czekam na "ten dzień". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 08.09.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Marta, Napisz jak wyglądają twoje przygotowania, to jak znam życie dostanę od razu kopa energetycznego i dowiem się jak kilka rzeczy sensownie zorganizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.09.2008 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Dziś weszli instalatorzy (niespodziewanie spokojne trio). My szybciutko musimy zdecydować jaki grzejnik chcemy mieć w łazience. Na szczęście nie musimy natychmiast kupować, tylko podamy parametry techniczne. Chcemy też wykończyć kotłownię. Podłoga z grubsza jest, teraz kolej na ściany - trochę płytki, resztę pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.09.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Przyłącze gazowe!!! To jest coś!!! Ale dlaczego na gaz jeszcze poczekasz 2 miesiące? Formalne perturbacje trwają tak długo? A jaki model V&B tak ci się spodobał? Bo jak tak krążę od popularnego Subway, poprzez Sentic do Lifetime i jeszcze się nie zdecydowałam No tak już ze mną jest, że muszę być przyparta do muru, aby wydusić z siebie wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.09.2008 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Przyznam się, że dzięki Tobie zwróciłam uwagę na V&B - wkleiłaś do dziennika budowy wc Lifetime. Zrobiliśmy kolejną rundkę po stoiskach w TTW. Szukaliśmy czegoś zgrabnego, żeby nie był za długi, nie kanciak (jak mawia mój mąż) i z opływowymi kształtami w środku (dosłownie zaglądaliśmy każdemu wc pod klapę). Przypadł nam do gustu taki jeden model Optima Standard (z czekaniem 8 tygodni na dostawę z Niemiec). Sprawdziłam na stronie V&B sklepy specjalizujące się w ich produktach. Pojechaliśmy szybciutko do Excellent Łazienki w Jankach. Optimy nie było na ekspozycji ani w magazynie, ale mieli bardzo podobny model Amica. I kupiliśmy Amice. Tak w praktyce wygląda realizacja marzeń. Aha, nie zależało nam na desce wolnoopadającej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.09.2008 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Co do gazu - po wykonaniu przyłącza trzeba zrobić inwentaryzację powykonawczą. Potem jeszcze jakiś magiczny protokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 21.09.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Acha, to już rozumiem, to właśnie dlatego ja czekam na mojego instalatora i będzie ten i tylko ten, bo on sam zrobi taka inwentaryzację Jak ogień w kominku to od razu grzane wino i dobra muzyka musi byc - ale się rozmarzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.09.2008 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 podobnie dobie wyobrażałam czynności towarzyszące paleniu w kominku. Rzeczywistość skrzeczy bardziej niż myślałam - zajmujemy się swoją robotą tylko co jakiś czas doglądamy czy się pali i siup dorzucamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 22.09.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 zakopcona cegła szamotowa z biegiem czasu się odkopci.Potem znowu zakopci ---itd Nie wiem na czym polega ten skomplikowany proces, ale tak się dzieje i już. Jeżeli myślicie o przeprowadzce w okolicach zimy, radziłabym już zamawiać drewno do kominka. Ostatnie chwile, żeby trafić w miarę suche. Palenie żle wysuszonym to koszmar, strata czasu i pieniędzy-wiem coś o tym z ub. roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 22.09.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Tak, myślę że to dobra rada. Kupcie drewno do kominka.Pozdrawiam po sasiedzku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.09.2008 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Kasiu, też nie wiem jak to działa, ale sadza pojawia się i znika. Jeśli kupimy drewno to z zamiarem sezonowania na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 24.09.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Marta kominek wyszedł bardzo efektowny, prosty i elegancki. U mnie natomiast powstaje jakieś monstrum. Konstrukcja stalowa taka, że aż dech zapiera, na szczęście nie będzie jej widać, ha, ha. Ale do efektu końcowego to jeszcze daleko. A co wyjdzie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.09.2008 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 cześć! kominek wyszedł trochę za wąski (niby wszystko ok, ale wizualnie czegoś brakuje) - potrzebowaliśmy ściany do innych celów i kominek musiał ustapić. Ważne, że przy paleniu daje tyle ciepła ile trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 24.09.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 no właśnie o to ciepło przecież chodzi. Nasz na razie oddaje ciepło całym sobą bo jest nieobudowany ale jak będzie później zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.09.2008 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Co do planowanej drogi - radni radnymi, ale pismo od mieszkańców się przyda. Nie mam determinacji Jeziera, żeby śledzić każdy ruch gminy. Sama jednak słyszałaś na zebraniu, że w gminie takie rzeczy trzymają (czy się stosują to inna sprawa). Dokładnie wiedzieli kto w 2003 r. oprotestował pomysł budowy domów socjalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 29.09.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 A jakie te pomysły macie na karon-gipsy? Kiedyś coś wspominaliście o gzymsach świetlnych? O to chodzi czy jakieś bardziej rozlegle plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.09.2008 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Z karton gipsów będą wszystkie sufity. Specjalnie podnieśliśmy strop nad parterem, żeby zmieściły się przewody do reku. Teraz pan Janusz z panem X je zakrywa. Gzymsy będą tylko w salonie.Dziś pojadę i zobaczę jak moja wizja przekłada się na rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 30.09.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Bardzo jestem ciekawa Twoich gzymsów. Jak już będą gotowe to zapisuje się na oglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts