ms. 15.03.2007 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Kamień z serca! Lepiej być zabitym śmiechem niż kąśliwym słowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 15.03.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Kamień z serca! Lepiej być zabitym śmiechem niż kąśliwym słowem. no i 2 stronka!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.03.2007 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Ale to i tak nic w porównaniu z RW, w tej chwili już 2966 stron! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.03.2007 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 ops, jak zaczynałam pisać poprzedni post było 2966, ale zanim skończyłam zrobiło się 2967. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 16.03.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 jestem nowa kto to rw? ms. ładny projekt, b.funkcjonalny, garaż - 4 w 1 to b. dobry pomysł, przy domu mam tylko wiatę - ale zamierzamy ją kiedyś zabudować i wszystko w niej składować.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.03.2007 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 RW - REKORD WPISÓW, najbardziej żywotny wątek na forum w temacie Grupy budujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 16.03.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 O rany Kobieto masz zdrowie przerabiać PN-y, toz to czarna magia. Chyba nawet projektanci tego nie kumają, bo nie byloby tylu fuszerek w projektach Masz zacięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 16.03.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 I jeszcze jedno Bardzo ale to bardzo podoba mi sie jak w dzienniku piszesz "byliśmy"widzieliśmy, "zrobiliśmy" Ja po przeczytaniu Twoich zapisków złpałam się na tym, że piszę dziennik nie z "naszej" budowy tylko z "mojej" a to nieprawda. Moja połowica też się udziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.03.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Ms coś nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.03.2007 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 iwozelka, bardzo dziękuję za budujące uwagi. Z moim kochanym mężem mamy podział: ja odpowiadam za planowanie i finanse, od za sprawy techniczne i dostawy. Poza tym tak naprawdę budowa domu będzie naszym wspólnym wysiłkiem i przypisywanie sobie wszelkich zasług byłoby co najmniej nieskromne. Co do PN, czasem lubię zrobić coś tylko dla samej przyjemności robienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 19.03.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 no jednak coś nowego! stemple! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.03.2007 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 no, właśnie - mamy 90 stempli! Pewnie jeszcze trzeba będzie dokupić. Były policzone przy załadunku a my przy rozładunku mieliśmy sprawdzić, na napewno tyle. Oczywiście w czasie rozładunku się pogubiłam. Zaczęłam liczyć jak były ułożone w stosiku, znów się gubiłam. Trzeba było użyć sposobu. Miałam stary spray w kolorze pomarańczowym i psikałam na każdą policzoną sztukę. W ten sposób mamy 90 stempli w pomarańczowe kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 19.03.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 no, właśnie - mamy 90 stempli! Pewnie jeszcze trzeba będzie dokupić. Były policzone przy załadunku a my przy rozładunku mieliśmy sprawdzić, na napewno tyle. Oczywiście w czasie rozładunku się pogubiłam. Zaczęłam liczyć jak były ułożone w stosiku, znów się gubiłam. Trzeba było użyć sposobu. Miałam stary spray w kolorze pomarańczowym i psikałam na każdą policzoną sztukę. W ten sposób mamy 90 stempli w pomarańczowe kropki. rozumiem że używane ? jaką mają długość i wiele daliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.03.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Martusiu ja też powinnam się już dawno wpisać. Tak rwiesz do przodu, że ledwo nadążam na glównym Cię czytać gratuluję pierwszego obiektu na działce i zakupów, ja póki co nie mam nic oprócz optymizmu, że zacznę w maju no ale papierków nie przeskoczę czuj duch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.03.2007 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Zazdrośnica,Przed chwilą odwiedziłam Twoje komentarze. Wypatrywałam ich wcześniej. A teraz chwila nieuwagi i nie byłam pierwszym gościem. Też pewnie zaczniemy w maju (taką mamy umowę z wykonawcą). Do tego czasu parę rzeczy chcemy zrobić, ale że mamy DUŻO czasu, więc idzie nam powolutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 24.03.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 My też planujemy rozpocząć w maju i tak mamy umówioną ekipę. Witamy w klubie. Tyle tylko,że jeszcze nie mamy pozwolenia na budowę Może przeczyta to Ważna Pani z Urzędu i się zlituje Marto, pisz więcej o sprawach związanych nie tylko z budową, bo bardzo fajnie Tobie to wychodzi. Z drugiej strony jak czytam "forumowe" dzienniki zastanawiam się, kiedy znajdujecie czas na ich pisanie. Ja ledwo wyrabiam się z zajrzeniem na forum, napisaniem jakiegoś komentarza. A gdzie reszta? Ale fakt, to wciąga. Wasz projekt bardzo ładny /odzywa się moja nie do końca "wyparta" miłość do paterówek/ Jak chcecie wykończyć elewację? Może to jeszcze za wcześnienie , ale ja nie wiem jeszcze z czego będzie strop, z czego ściany działowe, a elewację mam już wymyśloną. Pozdrawiam i oby do maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb Nadmorski 24.03.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Bardzo sympatyczny dziennik i zgrabny projekt. Życzę powodzenia My będziemy mieli cztery w jednym - kotłownie, pralnię, spiżarkę i składzik. [/size] Tutaj jest chyba mały konflikt interesów- nie wiem czy da się coś z tym zrobić, ale- jak kotłownia to ciepło, czyli dobrze dla pralni i suszarni, ewentualnie na składzik, ale spiżarnia lubi chłodek. A normami nie ma się co za bardzo przejmować- w praktyce zwłaszcza w parterowym domku, nie ma to większego znaczenia- zaś wszystkie wartości i tak brane są z dużym zapasem bezpieczeństwa. Dużo bardziej trzeba pilnować wykonawcy i izolacji- skoro będzie używany beton komórkowy- on nie lubi wilgoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.03.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Hej Msko Jak tam żyjesz? widzę,że będzie ogrodzenie!!!!! zdjęcia zdjęcia proszę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.03.2007 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Sobota i niedziela były takie ładne, że aż żal było włączać komputer. Zuber, do maja na szczęście jest jeszcze trochę czasu. U nas spokój tylko pozornie. Do godziny zero muszę załatwić parę spraw. Potem będzie krucho z czasem, że o pieniądzach nie wspomnę. Gołąb Nadmorski, toś mnie przyłapał. W tej chwili nie kupuję większych zapasów marchwi, cebuli itp. Worek z ziemniakami trzymam tradycyjnie w bagażniku malucha. Zimą najzimniejszym miejscem będzie poddasze i w ostateczności tam będą lądowały wszystkie nadwyżki płodów rolnych. mikopiko, wszystko we właściwym czasie! Musimy nabrać nawyku fotografowania wszystkiego co się dzieje. Tylko, że nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.03.2007 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 mikopiko, specjalnie dla Ciebie! W tej chwili zbieram materiały, bo chcę napisać więcej o krzyżach przydrożnych. Wiesz, póki jeszcze nie ma budowy, chodzą mi po głowie takie różne głupoty. http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/krzyz_dobrzenica_ja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts