Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENIT Marty i Darka - komentarze

ms.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pewnie należymy do znikomej grupy inwestorów, która najpierw oddaje budynek do użytkowania a przeprowadzkę odwleka w czasie :roll:

Poza tym raz na sobie przećwiczyłam - wprowadziłam się do mieszkania, w którym zostało parę rzeczy do skończenia. Po kilku latach nadal te parę rzeczy czekało.

:lol: My już mamy odbiór dawno a w środku jesteśmy w lesie :lol: :lol:

Witaj - Marta jak to jest z tym odbiorem budynku ? Wiem ogólnie ,że trzeba protokoły kominiarza, przyłacza wod- kanil. wypełniony dziennik i co jeszcze ?

mam na mysli jakis protokół z instalacji wewnetrzej budynku . Mój elektyk nie wie jak ma wygladac taki protokół- o co tu chodzi ? jeżeli nie miałas wykonanego wjazdu do domu to odebrali Ci , nie mieli zastrzeżen?

Papierka od elektryka nie mam. Elektryk się nie kwapi, kierbud mówi co innego a ja się czuję jakby grali nami w ping-ponga.

Dopiero mam się spotkać z kierbudem.

Co do wjazdu - nie mam wjazdu. Rozmawiałam z geodetą - inwentaryzację zrobił z natury. Jak dorobimy się ogrodzenia od frontu zrobi nam aktualizację.

Jeśli chodzi o wjazd na działkę gmina nie stawiała specjalnych wymogów bo drogi w zasadzie nie ma.

Marta dzieki - ja dalej sama nie wiem, bo elektryk mówi,że nictakiego nie trzeba. Muszę kiedyś podejść do Urzedu i zapytac sie dokładnie. Gdzies na forum czytałam ,że jest jeszcze potrzebny protokół z instal.elektr. Może to jest różnie w rejonach.Pozdrawoam i życze miłego wypoczynku :lol: :lol:

Hej, widzę, że masz u siebie gres Nowej gali....jaki masz wymiar płytek i czy płytki były równe? Ja kupiłam I gatunek 60 na 60 niby tej samej kalibracji to znaczy wymiaru a podczas kładzenia wychodziły różne dziwne rzeczy z fugami...jedna wieksza druga mniejsza bo płytki okazały sie bardzo nierówne... :evil: :evil: :evil:

Byłam bardzo zła, bo mało te płytki nie kosztowały .....

Płytki 33 cm x 33 cm - gres Gobi.

Wszystkie płytki zamówiliśmy w jednym sklepie i sprzedawca sam zadbał żeby pochodziły z jednej partii i miały jednakową kalibrację.

Z tego powodu na Gobi piasek do wiatrołapu czekaliśmy dodatkowo dwa miesiące - wcześniej nie dało się uzbierać 2,5 mkw jednakowych płytek. Nie dość, że nie trzymały wymiarów to bardzo różniły się odcieniem.

Fachowiec nie narzekał a z efektów jego pracy jestem bardzo zadowolona.

Zaskoczyłaś mnie tą informacją. Nowa Gala bardzo się ceni a tu dała ciała równo!

Dziekuję za odpowiedź.... Patrząc dalej widzę, że w łazience mamy te same płytki Sublime, czy tak? Jeżeli tak, to moge prosic o zdjęcie podłogi. My zrobilismy ciemną a jestem ciekawa jak wygląda jasna.... :D :D :D Nie bralismy tez dekorów, bo wiedzielismy, że wstawiamy kamień....generalnie te dekory podobaja mi sie.... :D :D :D

No i proszę jak roboty posuwają się do przodu. Łazienka zmieniła wygląd całkowicie i wyszła super. Obudowa wanny rewelacja, rzuca się w oczy.

Trzymam kciuki za rychłą przeprowadzkę.

A z okazji nadchodzących Świąt życzę spokoju i zdrowia nade wszystko, odpoczynku i wytchnienia przed kolejnymi etapami wykończeniówki.

Pozdrawiam i do miłego zobaczenia