ms. 12.01.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Dzięki Eugeniuszu! Mi też się podoba, chociaż zdaję sobie sprawę z pewnych mankamentów projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 12.01.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Witaj Marta - chyba w tym roku jeszcze u Ciebie nie gościłam , więc wszystkiego ........ naj naj....... . Co porabiasz ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.01.2009 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 witam, witam! Bardzo mi miło! Ostatnio z domkiem mieliśmy przerwę - święta, choroba i leń. Powoli się wciągamy do prac. Plan jest prosty - malowanie, malowanie, podłogi w pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 13.01.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Marta deptam Ci pietach , za Twoja sprawa trfiłam do Eugeniusza.Razem możecie rywalizować, macie ładne domy , mnie daleko do czegos takiego . Ale grunt to cieszyc sie tym co sie ma i ja tak to biorę.A Wam gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.01.2009 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Akurat każde z nas ma inny dom. Zauważyłam też, że przychylnie patrzy się na czyjeś dokonania - nie wiedząc ile krwi i potu poszło na osiągnięcie efektów. Na swoje patrzy się inaczej - z całym bagażem, że tu zapomnieliśmy, tam nie wyszło itd. Eugeniuszowi zazdroszczę klinkieru. Trafiłam do niego przez pewnego partacza-hydraulika. A jak się raz zajrzy, poczyta, to zostajesz zglądając z niecierpliwością CO NOWEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 14.01.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Piękny jest Twój Zenit w zimowej odsłonie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 14.01.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Niestety trudno znaleźć skuteczny sposób na koty polujące w lesie. Ale w ogrodzie można spróbować z talerzem nałożonym na pień drzewa. Moja koleżanka w ubiegłym roku ochroniła w ten sposób gniazdo na swojej przydomowej sośnie Talerz był wycięty z dykty i wyglądał średnio dekoracyjnie... może jednak da się to zrobic estetycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.01.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Dziękuję za podpowiedź - spróbuję zainstalować coś podobnego. Na działce mam jeszcze parę brzóz, ale są za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 15.01.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Marta patrząc na Twój domek , teraz dopiero zauważyłam,żę chyba też masz spadek poziomu terenu, a więc troche ziemi też musiałaś mieć ,żeby wyrównać .Ja musiałam dużo ziemi kupić i jeszcze potrzebuję bo przez zimę napewno uleży się i tzreba bedzie podsypać. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2009 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Nie ma to jak oko inwestorki! Faktycznie teren lekko opada - mam ok. 0,5 m różnicy licząc po przekątnej budynku. Do tej pory nic nie podsypywałam. Zabierzemy się za to na wiosnę - głównie trzeba będzie podnieść teren przy garażu i pomgospie (z lewej strony budynku). A jaka była u Ciebie różnica poziomów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 18.01.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Marta Twój spadek terenu w porównaniu z moim to pestka .Ja mam po przekatnej 1,20 m . Tak jak pisłam duzo już podsypaliśmy, teraz jeszcze trzeba lepszej ziemi .Wiosna lu lato bedzie na to czas.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.01.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Budujesz w Beskidach, więc 1,2 m różnicy nie dziwi. W Beskidach Zachodnich, które są bardziej zagospodarowane niż B. Wschodnie często widzi się domy "wchodzące" na zbocza lub przysiółki wsi położone dość wysoko. Na wschód od Przełęczy Tylickiej domy skupione są w dolinach rzek i rzadko widzi się domy stawiane na stoku góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 19.01.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 dopiero teraz doczytałem sie tylu miłych słów , kazdy realizuje swoje marzenia, i przelewa je na domek, podstawa to ludzie jacy będą w nim mieszkać i jaką atmosferę w domu stworzą, a wygląd to powierzchownośc jak mało istotna dla ........ kobiet , także otoczenie jakie tworzysz i przejęłaś wraz z naturą da nam ostateczny obraz domku, narazie widać w przygotowaniach wkładane serce i oby tak do końca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.01.2009 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Eugeniuszu, w nasz dom wkładamy dwa serca, cztery ręce, dużo czasu - a i tak często dopadają mnie wyrzuty sumienia, że za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.01.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Bardzo ładnie wygląda Wasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 20.01.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Eugeniuszu, w nasz dom wkładamy dwa serca, cztery ręce, dużo czasu - a i tak często dopadają mnie wyrzuty sumienia, że za mało. Mogą być nie tylko dwa serca ale i trzy lub więcej jak się postaracie , a sumienie lepiej pozostawić niech bedzie czyste . Praca powinna być przyjemnością więc jak się niema ochoty lepiej odpocząc i potem już bez obowiązku wziąć się za pracę - przecież nie lubimy obowiązków i wytworzy się niechęć do celu obowiązku a tego nie chcemy :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.01.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Święte słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.01.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Marto, a jakie panele zamówliście? bo oprócz tego, że drewniane i w Komforcie to nic nie pisałaś. Jaki "kolor", jaka twardość lakieru? Zakładam, że tak jak wszystko i ten temat przeanalizowałaś i chętnie skorzystam z twojej wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.01.2009 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Trochę odpowiedziałam w Twoich komentarzach. Sprawdziłam też dokładnie co w końcu kupiliśmy. Wyszło mi, że jakieś straszne gówno - panele fornirowane, grubość 8 mm.Produkt zbliżony bardziej do popularnych paneli laminowanych niż deski trójwarstwowej.Kolor - dąb jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.01.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Analizy głębokiej nie było - oferta bardza mała, a ja chciałam jasny kolor. Z dwóch podchodzących wzorów wygrały panele "na klik". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts