Renka Grabow 27.03.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Ten krzyż rzeczywiście piękny... Czy to z wycieczki po okolicy twojego przyszłego miejsca zamieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.03.2007 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Renka,Nie, ten krzyż (datowany na 1935 rok) jeszcze jest w naszym powiecie, ale innej gminie niż moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 27.03.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 mikopiko, specjalnie dla Ciebie! W tej chwili zbieram materiały, bo chcę napisać więcej o krzyżach przydrożnych. Wiesz, póki jeszcze nie ma budowy, chodzą mi po głowie takie różne głupoty. http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/krzyz_dobrzenica_ja.jpg a dlaczego specjalnie dla mnie...krzyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.03.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 no, tak głupio wyszło! Na nic, że prężę się na pierwszym planie. Osobiście darzę sentymentem takie obiekty przydrożne. Bywają zapomniane, przekrzywione, wciśnięte pomiędzy ogrodzenia, z utrąconymi poprzeczkami. Spotyka się też krzyże zadbane i odnowione. Ten naprawdę jest niebanalny i pięknie się prezentuje przy starej brzozie otoczony krzakami bzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.03.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Widzę, że przyroda nic sobie nie robi z twoich planów ucywilizowania działki nie odpuszcza . Ale ty chyba lubisz żywe stworzenia, wnosze po planach osiedla dla ptaków . Życzę dużo zwierza, byle nie tak jak u mojej mamy, której żaba weszła do kuchni i usiadła koło stopy. Gdyby nie mój dzielny brat, który pojawił się, zobaczył bestię i uratował mamę, to skończyłoby sie zawałem. Atawistyczny lęk przed płazami odziedziczyłam po mamie tylko ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.03.2007 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Mieszkając na wsi trzeba próbować zaprzyjaźnić się z naturą. A to mrówki wytyczą sobie nową trasę przemarszu. Jesienią pająki będą się pchały do domu, żeby przezimować. Miejscowy, który orał nam działkę powiedział, że w naszym rowie melioracyjnym żyją żółwie błotne!! Trudno mi w to uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 29.03.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Przeczytałam w twoim dzienniku,że zamierzasz wykorzystać meble do szalunków? oj nie chce zapeszać ale to chyba się nie spodoba tym, którzy będą u ciebie działać. Obym się myliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.03.2007 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 ?? Why not?I tak nie uzbieram tyle, żeby obejść się bez tradycyjnego materiału szalunkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 30.03.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 A pytałaś się tych co będą robić...wiesz teraz to wszyscy chcą iść na łatwiznę i małe kawałki nie będą im pasować a macie już stal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.03.2007 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Stal na fundamenty mamy.Strop teriva też zaklepany. Wiem, że do stropu wylewanego (jak u Ciebie) desek i stempli potrzeba bardzo dużo. I wszystko musi być dokładnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 30.03.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Marta Jestem pod wielkim wrażeniem po przeczytaniu stworzonego przez Ciebie Harmonogramu robót. Jestem już gdzieś w połowie i nie wiedziałam że tyle już było i przeraziło mnie ile mnie jeszcze czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 01.04.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Ten harmonogram to super sprawa, też sobie skopiowałam i przykroiłam do swoich potrzeb. Trochę pomaga ogarnąc wszystkie rzeczy do załatwienia i zamówienia - łatwo nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.04.2007 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Betsi, od razu sprostuję - ten harmonogram krąży po forum. Ja go wypożyczyłam, żeby częściej do niego zaglądać. Renka, spróbuje poszukać na forum oryginału (nie pamiętam skąd go wzięłam). W oryginale były dodane czynności związane ze deskowaniem pod strop wylewany. Mnie ten harmonogram przeraża, bo nie wszystko rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 02.04.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Marta, Wydaje mi się że już zamawiałaś więźbę - mogę wiedzieć w jakiej cenie za m3 i gdzie zamawialiście? Dostałam propozycje sprowadzenia drewna z nowosądeckiego i chcę mieć porównanie... z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 02.04.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Doczekasz się budowy, doczekasz I życzę by gmina wywiązała się z obietnicy :oMożesz im pomóc, pojawiając się tam lub dzwoniąc, kulturalnie i delikatnie to nieraz działa wiem to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.04.2007 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Renka, zadałaś bardzo niewinne pytanie a ja o mało co nie dostałam zawału. Chciałam odnaleźć wycenę więźby i szukałam, szukałam i NIE MOGŁAM ZNALEŹĆ!. Ani chybi wywaliłam. Ale od czego jest forum - komuś napisałam na ile nas wyceniono. Drewno impregnowane 730 zł/m3. Więźba na dach 262 m2 - 7369 zł. Niestety, nic więcej mi się nie zachowało. iwozelka, będę się przypominać. Jestem specjalistką od nękania telefonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 03.04.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Sorry, naprawdę nie miałam takiego planu . Też ginę już w stosie papierzysk, muszę podjąć próbę uporządkowania, tego bo niebawem nic nie znajdę Dzięki za info, zatem od moich górali będzie troszke taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.04.2007 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Jeśli drewno bedziesz miała taniej i w dodatku będzie dobrej jakości, to warto. Jeśli Twoi górale załatwią materiał nie będą potem mogli narzekać, że sęki, że kiepskie itp. To byłby strzał w stopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 04.04.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witaj Sąsiadko!Śliczny projekt domu.Jestem pod wrażeniemWidzę że jesteście mocno zdyscyplinowani w przygotowaniach. My to trochę jak dzieci w ciemności. Niby wiemy co i gdzie, a jednak nie za bardzo.Tez mamy juz pozwolenie na budowę , dziś mamy jechac po pieczątkę na uprawomocnienie. A kiedy zaczynacie samą budowę?Może kiedyś Was wypatrzymy na jakimś spacerze.Albo Wy nas- my mamy dziełkę w Głoskowie- Letnisku, jakieś 150 metrów od działki z której braliście barak (albo kibel?).Trzeba iść te 150 metrów torami w Waszą stronę i tam po lewej będzie drewniana brama- to nasza.Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.04.2007 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam, witam.Byliśmy w tam na spacerze, ale nie rozglądałam się tak pilnie. Jeśli dobrze kojarzę miejsce - to bardzo fajna działka. Z wykonawcą jesteśmy wstępnie umówieni na połowę maja. Być może zacznie szybciej. Mamy się z nim spotkać po świętach i będę wiedziała więcej. PS. Gratuluję pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts