magnolia 09.02.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ale fajnie. To co...przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.02.2009 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Powoli kończą się argumenty będące przyczyną naszego nieprzeprowadzania się.Czekam aż Darek powie: JUŻ! PS. Wybrałam się pod Wasz domek tydzień temu - ale było zamknęte na głucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.02.2009 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 magnolia, na innym forum wyczytałam że też niedługo się przeprowadzacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 09.02.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 No tak, choć nie tak szybko jak Wy. Może na święta się uda. Musimy odebrać budynek, a do tego Panowie od kanalizy muszą nas włączyć do rury zbiorczej. Czekamy cierpliwie. Mieli to zrobić 2 czy 3 tygodnie temu...Cóż. W niedziele raczej nas nie ma , bo dzieciom budowa bokiem wyszła, więc staramy się w niedzielę zająć głównie nimi.Przed nami, jak wyjdą glazurnicy jest drugie malowanie, Zabudowa kibelka pod schodami, podłoga w dużym pokoju i część jej w małym pokoju, montaż kuchni, montaż drzwi na parterze i chyba starczy na kominek. Adam twierdzi że zdążymy, ja mam wątpliwości. Ale u nas tak zawsze. Zdążymy Marto? Malowanie, ściankę do kibelka,montaż kuchni i podłogę w małym pokoju Adam zrobi sam. Resztę - ktośie ( umówieni i w większości zadatkowani).Trzymam kciuki za Waszą przeprowadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 11.02.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Powoli kończą się argumenty będące przyczyną naszego nieprzeprowadzania się. Podłoga bardzo ładna. Ciesz się, że nie macie psa. odgłos stukających psich pazurów o panele / np. w nocy/ to jest dopiero to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 12.02.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Ale śliczny domek . bardzo elegancki. Dlaczego ja tu wcześniej nie trafiłam???? Podglądałam łazienkę - bardzo ładna. Dlaczego myślisz, że "bez fajerwerków"? Moim zdaniem mniej znaczy więcej Pozdrawiam serdezcnie i życzę szybkich postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.02.2009 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dziękuję! Pod koniec budowy każda przychylna opinia cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 13.02.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Hej Marto!Wczoraj wpadlismy na Bartycką, pomówić jeszcze raz z panią od drzwi wewnętrznych. Przysieglismy sobie nic nie kupować, wyszlismy więc z tamtąd 'tylko' z listwami do łazienki. (wchodząc do sklepu Adam zapierał się że tylko spojrzymy i nawet jakby kosztowały 1 zł. to nie kupujemy).Wydawało nam się że Cię widzieliśmy, ale nie bylismy pewni i zniknełas nam szybciutko. Mogliśmy Cię widzieć?Nawet jesli to Nie Ty to miło o Tobie pomyśleliśmy nasza sąsiadeczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.02.2009 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Byliśmy we czwartek na Bartyckiej w firmie handlującej odkurzaczami centralnymi. Też wpadliśmy tam jak po ogień z zamiarem kupienia szufelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 15.02.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Marta, Gratuluję podłogi, bardzo ładnie wygląda! Podziwiam i "zazdraszam", że tyle robicie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 16.02.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Hej Marto Dziś byliśmy na budowie. Glazurnicy mają kilka dni przerwy. Za każdym razem jak ktos u nas jest , to robi taki okropny pieprznik i taki straszny brud. Trudno, sprzątamy. Ale teraz, po nich jest taki brud i pył , że nie wiem jak to sprzątnąć. Mogę zamiatać aż dusi w gardle, a i tak jest ten pył. Jak Wy sobie z tym poradziliście? Do parkietu musimy mieć czysto. Może odkurzacz, ale boję się że go zarżnę tym pyłem. Próbowaliście odkurzaczem? Jej, czy dojdziemy kiedyś do momentu w którym Wy jestescie? Jeszcze 2 tygodnie temu cały parter był pomalowany 1 raz na biało. teraz na scianach jest duuzo kolorów- po szlifowaniu płytek, po czyimś bucie, Hydraulik się wytarł, schodziarze spawając przysmażyli ścianę na brąz. Kurcze, kurcze... Wiosną pewnie odkryję jakieś cuda na działce i będą wykopki gruzu, pianki czy innego cholerstwa. A jesienią 2 dni wrzucaliśmy do kontenera takie drobiazgi po Franciszkach i innych fachurach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.02.2009 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 U nas brudne prace przypadły na październik i listopad - stanowisko do cięcia płytek było w garażu. Jak zrobiło się zimno maszynę przenieśli do pokoju. Wyłożyliśmy posadzkę kilkoma warstwami folii. Mieli maszyny wodne - więc aż tak się nie pyliło. Mamy na budowie stary odkurzacz Zelmer i działamy nim od jakiegoś czasu. Zamiatanie niewiele daje. Po takim pyleniu ściany należy bezwględnie odkurzyć. Co do malowania - po zagruntowaniu położyliśmy białą farbę podkładową z Castoramy (tam gdzie nie daliśmy - żałujemy do dziś). Kiedy wszyscy fachowcy się wynieśli - dopiero weszliśmy z kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 17.02.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dzięki Marto. Cóż, chyba będzie trzeba poświęcić odkurzacz. Co do ścian to wiedziałam że czeka nas jeszcze malowanie kolejne, a może i kolejne, ale nie sądziłam że aż tak się ubrudzą.SzkodaPozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.02.2009 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Brudne ściany akurat mnie nie przerażają. Ale serce mi się krajało kiedy Darek musiał skuć tynk przy drzwiach od pomgospu - a były już zagładziowane i pomalowane. Teraz ciągle nie możemy się zabrać żeby naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.02.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Co do malowania - po zagruntowaniu położyliśmy białą farbę podkładową z Castoramy (tam gdzie nie daliśmy - żałujemy do dziś). Kiedy wszyscy fachowcy się wynieśli - dopiero weszliśmy z kolorem. Marto, a to jakaś specjalna farba podkładowa, czy też zwykła biała farba, którą użyliście jako podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.02.2009 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Kupiliśmy białą farbę podkładową akrylową. Widzieliśmy też w sklepach Śnieżkę - też farba podkładowa, ale lateksowa. Aby było zgodnie ze sztuką - dobrze na podkład lateksowy kłaść farbę lateksową. My oczywiście trochę pomieszaliśmy - i podkład akrylowy pomalowaliśmy lateksem. Zastanawiam się czy wynikną z tego jakieś niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.02.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Marta Napisz prosze cos więcej na temat tej komory pralniczej, bo ja czegos takiego do pom gospodrczegi i garazu szukam od dawna. Nawet znalazłam takie zlewy gospodarcze ale jak wiesz drogie to jak diabli więc u nas nadal rury ze ściany wystają.Jeszcze jakbyś mogła zamieścić zdjęcie tej komory to byłoby świetnie. Może wiesz też gdzie można kupić jakiś tani kran nad taki zlew ( z dwoma kranikami i długą wylwką - to musi być tak bardzie kuchenny kran). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.02.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Betsi, komorę pralniczą kupiliśmy w Leroy, rozmiar średni = 50 cm. Faktycznie do niego bateria musi być ścienna. Stwierdziliśmy, że długa wylewka może trochę przeszkadzać przy myciu większych rzeczy. Zdecydowaliśmy się na rozwiązanie nietypowe - kupiliśmy najtańszą baterię wannową ze słuchawką prysznicową. Podpowiedź (poniżej) wzięliśmy ze zdjęcia w ulotce (Gosiek33 wynalazła je w internecie). http://www.sklep100.pl/photo/product_info/a/b/8/1_ab832a606e69.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 23.02.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witaj MartaZ barku czasu dawno nie byłam na forum. Ciesze sie ,że u Ciebie duże zmiany. Dom odebrany , malowanie chyba juz ukonczone. Teraz to tylko przeprowadzko i kiedy ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.02.2009 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ostatnio z mężem mówimy o marcu-kwietniu. Ale jakiś czas temu mąż bez zmrużenia oka twierdził, że od stycznia już będziemy mieszkali. Dlatego stawiałabym na kwiecień-maj. A Ty masz jakiś "nieprzekraczalny" termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts