ms. 10.04.2009 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wszystkiego, wszystkiego radosnego i świątecznego z okazji Wielkiejnocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.04.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Owcy, kozy czy baranka, prezentu od zająca z samego ranka, święconki jadalnej, pisanki niebanalnej, dyngusa bardzo mokrego i czasu radosnego http://republika.pl/blog_hs_861431/3017099/tr/kurczaczki.jpg SPOKOJNYCH ŚWIĄT życzy Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 11.04.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Niech Wam jajeczko dobrze smakuje bogaty zajączek uśmiechem czaruje Mały króliczek spełni marzenia, wiary, radości, miłości, spełnienia.Z okazji zbliżajacych się Świąt Wielkanocnych, życzymy zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.04.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Szkoda, że nie widziałaś moich oczu, które zrobiły się wielkie jak spodki o właśnie takie: po przeczytaniu: "Zauważyłam dziwną rzecz - kiedy zaglądam do dzienników innych forumowiczów - ciągle zazdroszczę im budowy. Bo ja akurat nie marzę o niczym innym jak o tym, aby zapomnieć gdzie te rurki i kable u mnie przebiegają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.04.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 wklejam tu wiadomość dla wszystkich chętnych jakby ktoś przegapił UWAGA, UWAGA - organizujemy się na pospolite ruszenie ZLOT FORUMOWY 2009 tutaj : http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forum,f138.htm Jeden temat - czekamy na propozycje miejsca i czas Drugi - lista chętnych : wpisujcie się prooooszzzzzzęęęęę Widzę, że na liście Cię nie ma Może nie wiesz, to teraz już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.04.2009 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Gosiek, ściągnęłam Cię myślami - w zeszłym tygodniu szukałam na forum informacji o zlocie. I nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.04.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 To udało mi się Bo nie znalazłam Cię na liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.04.2009 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Reniu, fajnie mieć za sobą przejścia budowlane. Z drugiej strony jednak - teraz jesteśmy mądrzejsi i parę rzeczy może dałoby się poprawić (albo przynajmniej lepiej dopilnować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 21.04.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Reniu, fajnie mieć za sobą przejścia budowlane. Z drugiej strony jednak - teraz jesteśmy mądrzejsi i parę rzeczy może dałoby się poprawić (albo przynajmniej lepiej dopilnować). Popieram , ja na tę chwilę juz tez juz bym troche zmieniła , ale jest jak jest i trzeba sie cieszyc z tego co sie ma ii nie powinnam marudzić. Cieszmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 23.05.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Marta te namiary ogrodzeniowe wysłałam Ci sms-em, mam nadzieję ze dotarło i nie pomyliłam numeru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.05.2009 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Tak, dziękuję bardzo.W pierwszej chwili się nie zorientowałam, bo mam Ciebie zapisaną pod innym numerem. Jeszcze raz, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 25.05.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Co u was się dzieje, niemam co czytać w dzienniku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 25.05.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Mam nowy nr. od zeszłego roku ale nie wiem komu podawałam, komu nie więc ten sobie wpisz, tamten jest na razie uśpiony facet jest naprawdę ok. dostałam namiar od dobrych znajomych więc wypróbowany już mu mówiłam, że zadzwonisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.05.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Co u was się dzieje, niemam co czytać w dzienniku??? Pewnie Marta szaleje w ogródku i po nocy do domu wraca, nie ma siły na dziennik Zdjęcia ogródka też mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.05.2009 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Reniu, trafiłaś w samo sedno. Kawałek ogrodu wypada na ziemi gliniastej. Trochę ją zapuściliśmy, zielsko urosło. Kiedy jest sucho nie można się do niego dobrać - nie da rady wbić łopaty. Więc jak tylko trochę popada - plewię kawałek po kawałku. Po zimie mam małe straty - ogniki Red Column lekko uschły. Czekałam, czekałam i widzę już, że nie wszystkie odbiły. Nie doczytałam, że pięciorniki trzeba przycinać na wiosnę - trudno będzie mniej kwiatów.Posadziłam perukowce - bardzo długo się przyjmowały, ale w końcu ruszyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 28.05.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 widzę że faktycznie "zakopałaś" a może okopałaś się w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 28.05.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 A u nas całość na glinie... Ale nawieziemy te przysłowiowe 50 kamazów ziemi, może będzie lepiej.Marta, a jak się mieszka, tak już z dystansu powiedz, boś właściwie weteran... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.06.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Reniu, trafiłaś w samo sedno. Kawałek ogrodu wypada na ziemi gliniastej. Trochę ją zapuściliśmy, zielsko urosło. Kiedy jest sucho nie można się do niego dobrać - nie da rady wbić łopaty. Więc jak tylko trochę popada - plewię kawałek po kawałku. Po zimie mam małe straty - ogniki Red Column lekko uschły. Czekałam, czekałam i widzę już, że nie wszystkie odbiły. Nie doczytałam, że pięciorniki trzeba przycinać na wiosnę - trudno będzie mniej kwiatów. Posadziłam perukowce - bardzo długo się przyjmowały, ale w końcu ruszyły. Co słychać w ogrodzie? Dzięki tym deszczom na moim piachu mam istną dżunglę. Powoli staram się to ogarnąć. Chętnie poczytałabym Twoją ogrodową kontynuację dziennika... Zaglądam czasami do Toli i Soniki, ale to są entuzjastyczne ogrodniczki... a ja dzięki Tobie dowiedziałam się, że mam pięciornika i też nie przycinałam go na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.06.2009 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 tak naprawdę nie ma o czym pisać. Tak jak o budowaniu można się naczytać, a doświadczenie trzebna zdobyć własnym kosztem. Z ogrodem jest tak samo - co z tego, że kupiłam siewnik jak i tak nie wiem jak dawkować ziarno. Nie specjalnie znam się na roślinach - do szkółki zawsze idę z listą i na wszelki wypadek z katalogiem. A i tak zdarzają się wpadki - często przy kupowaniu większej liczby sadzonek zgarnialiśmy dwa gatunki. I tak na 12 pięciorników mamy 9 Goldfingerów i trzy inne. Z berberysami to samo - kilka Green Carpetów i jeden Kórnik. Tak się składa, że Kórnik ma inny pokrój i kolor liści. Poza takimi drobnymi wpadkami ogród daje mi dużo radości. Teraz, kiedy pada wszystko dosłownie rośnie samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 28.07.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witaj Ms Czytam że już mieszkacie - moje gratulacje Odnośnie siewnika to trawę siałam na 9 na krzyż, urosła ładna i dobrze przezimowała. Mysle że jest OK. Ja w tym roku pierwszy raz nawoziłam trawę saletrą amonową, wyczytałam gdzieś że dobrze jest uzywać do tego siewnika. I zrobiłam tak tylko że trawa zrobiła sie w paski ( bardzo modne są teraz wzorki na trawniku) bo była wilgoć w powietrzu i nawóz nierówno się rozsypywał. Po trzech tygodniach rozsypałam nawóz jeszcze raz ale tym razem " z reki" i trochę na krzyż. Trawa wygląda zdecydowanie lepiej tzn bardzo dobrze, bo cała równomiernie jest gęsta i zielona Warto żebys napisała też dalej w dzienniku jak zakładasz ogród ( jak pozwolisz to dorzucę swoje 3 grosze i 1 1/2 roczne doswiadczenie) Na poczatek napiszę ze ziemie gliniasta mozna ruszyć glebogryzarką tylko po dobrym deszczu lub wczesniej trzeba ja zmoczyć. Roslinki na takiej glebie rosną dobrze i nie trzeba bez przerwy lać wody ( to na plus) ale też po duzych i długotrwałych opadach ( jak jeszcze całkiem niedawno) woda nie ma gdzie wsiakać i dosyć długo " stoi".Caly rząd cyprysów miałam w wodzie przez 2 tygodnie i myslałam ze zgniją Pozdrawiam i czekam na opisy prac ogrodowych Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts