mikopiko 13.04.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 a czemu ze mną już nie gadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 no teraz to musisz! trzecią stronkę ci zaczęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.04.2007 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 mikopiko, może nie piszę, ale wszystko czytam. Lecisz jak burza i w związku z tym myślisz o rzeczach, na których albo się nie znam, albo "nie drążyłam tematu". Myślę usilnie jak taktycznie rozegrać budowę i organizuję finans na stan surowy. Dużo różnych myśli i wątpliwości. PS. dziękuję za trzecią stronę. Drugą też Ty zaczęłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 16.04.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Widzę, że u ciebie też w oczekiwaniu na budowę rozwija się żyłka ogrodnicza coś słyszałm o maciejce No i dziekuję, że podoba ci się to, że nazwaliśmy nasz domek. Jasiowi też się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.04.2007 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Renka, sama siebie nie poznaję. Jak się robi na swoim, to zupełnie co innego. A maciejkę uwielbiam. Próbowałam uprawiać w skrzynce na balkonie, ale marnie wschodziła i kwiatków było dwa na krzyż. Może wysianie do gruntu dobrze jej zrobi. A Ty nadal walczysz z dachem?My dość szybko zdecydowaliśmy się na dachówkę cementową. Wycenę na materiał i robociznę zrobiły trzy firmy (m.in. Dachlux przy Puławskiej). Wybraliśmy firmę Zapolski Dachy z ul. Puławskiej (podobnie jak wiele osób z naszej grupy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 16.04.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 No tak Zapolski i S-ka to słynna na forum firma "Statka". Też wysłałam do nich do wyceny mój dach, jutro obiecali się odezwac. I jeszcze do Dachlux Łomianki, byliśmy tam "po drodze", również bardzo profesjonalni, zobaczymy co powiedzą... wycena ma by na koniec tygodnia. Zadziwia mnie sytuacja, gdy dowiaduję się, że na sierpień to może nie by dachówki danego producenta bo ludzie kupują już na koniec roku... Handlowiec w Dachluxie też był cokolwiek stropiony, gdy o tym opowiadał, a może to chwyt marketingowy, aby zmotywowac nas do szybszych zakupów... pojęcia nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.04.2007 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Przyznam się, że wycenę dachu robiłam na początku dawno, zanim miałam pozwolenie na budowę. Z forum pod koniec ubiegłego roku dochodziły sygnały o brakach materiałów. Z naszych wyliczeń wyszło, że dach będziemy kładli w sierpniu, czyli w szczycie sezonu budowlanego. Dlatego materiał na dach zamówiliśmy jako pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.04.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 I bardzo mądrze zrobiliście!!!! Niestey jak buduje się na kredyt tak jak my, trzeba zachować chronologię zakupów. Nie mogę dachu teraz kupić, w grę wchodzi zamówienie plus zadatek... Niestety budowa na kredyt ma dodatkwe cienie jak widać... ale damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.04.2007 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 My też będziemy posiłkować się kredytem i to szybciej niż sądziłam (ceny!!). Niedługo zbiorę się w sobie i rozpocznę rozgrywkę z bankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.04.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 My też będziemy posiłkować się kredytem i to szybciej niż sądziłam (ceny!!). Niedługo zbiorę się w sobie i rozpocznę rozgrywkę z bankiem. ..... tak i u nas się stało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.04.2007 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Przed chwilą zajrzałam do Twoich komentarzy i zdziwiłam się jak tam cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.04.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 może to cisza przed burzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.04.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Marto gratuluję 1000 - nego postu ( jak zwykle spóźniony ). Musimy sie do was w końcu wybrać, tylko ostatnio nie dośc że nas terminy gonia to jeszcze różne dziwne rzeczy sie zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.04.2007 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 dziękuję, wiem, wiem. Początkowo myślałam, że chcesz dokupić styropianu, ale jak napisałeś o policji od razu się wyjaśniło. Same ciężkie słowa przychodzą mi do głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.04.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Skąd w końcu wzięłaś glebogryzarkę? w przyszłym roku i mnie to czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.04.2007 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 już odpowiadam. swego czasu załatwiałam sprawy z naszą panią sołtys. Któregoś razu po prostu spytałam kto we wsi ma jeszcze maszyny rolnicze, żeby mógł zaorać ziemię. Ona dała mi kontakt.Facet przy okazji okazał się skarbnicą wiedzy o regionie, bo mieszka tam całe życie. Można pochodzić po wsi, popatrzyć u kogo na podwórku stoi traktor i spróbować zagadać. Poza tym wypatrywać, czy ktoś nie działa traktorem na polu, teraz jest sezon na prace polowe. Szpadelkami nie dalibyśmy rady przebić się przez zielsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 20.04.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Tak to super wątek też podczytywałam i oczy coraz szerzej otwierały mi się ze zdumienia,.......... że tyle rzeczy trzeba brać pod uwagę... och my się też tak wyszkolimy na koniec budowy, zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.04.2007 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Renka,Początkowo drukowałam sobie ciekawsze wątki z forum. Ale uzbierało się tego tyle, że przestałam panować nad materią. Dlatego postanowiłam wykorzystać dziennik i tam linkować ważne dla mnie tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidlos_Diablos 21.04.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Fajny dziennik . A poza tym ja też lubię "Chopsuey". Będę czytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.04.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dla mnie są objawieniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts