Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Marty i Dawida (CODZIENNY)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czesc :D

Tak myślałam, ze zrobisz ocieplenie domku bez wzorów :) , tzn gładko i prosto.

Mam tak samo :) .

Jak daleko za domem masz zagospodarowane podórko ? Na fotkach wydaje się ok ~ 50 mb ?

U nas za domem goła ziemia tzn z chwastami.

Miałam identyczne krzesełka kupić na taras. Ile kosztowały ?

czesc :D

Tak myślałam, ze zrobisz ocieplenie domku bez wzorów :) , tzn gładko i prosto.

Mam tak samo :) .

Jak daleko za domem masz zagospodarowane podórko ? Na fotkach wydaje się ok ~ 50 mb ?

U nas za domem goła ziemia tzn z chwastami.

Miałam identyczne krzesełka kupić na taras. Ile kosztowały ?

Czesc Iwona ;)

OCZYWISCIE ze na gladko :wink: Wasz domek baaaardzo mi sie podoba - elegancko - tak jak lubie 8)

U nas przyszlym roku tynk+marmurit.

"

Ogrodka" nie mamy tak duzo, bedzie z 20-30m (po slupkach od ogrodzenia licze- hehe) dzialka spora, bo niby 20 arow, ale w tym 5 arow skarpowatego lasku-nieuzytek-ale swoj :wink:

Krzesla kupowalismy w zeszlym roku albo jeszcze wczesniej-nie pamietam dokladnie ceny, wiem ze jakos w miare tanio, bo na promo w makro ~70zl/szt.

Ja naszych chwastow nie "pokazywalam" :lol:

Chate mamy "zaklejona" jeszcze pare szpalet Krzysiek musi dokonczyc i bedzie ready na ten sezon :)

Sztachety na brame zamowilam - tez calkiem proste, ale szerokie :wink:

Pozdrowienia,

Marta

• 1 month później...
Marta śliczny domeczek! ale szkoda, że większości zdjęć nie widać :( my też mamy zamiar budować domek wg tego projektu Jak znajdziesz chwilkę wkleisz nowe zdjęcia domku z zewnątrz i w środku? a i mam pytanie odnośnie okien w pokojach na górze (nie chodzi mi o połaciowe tylko te w szczycie ścian) czy nie lepiej by było jakby były odsunięte od ścianki działowej? czy tają zmianę wprojekciemusi zroić architekt czy można samemu w trakcie budowy? pozdrawiamy i powodzenia!

Marta śliczny domeczek! ale szkoda, że większości zdjęć nie widać :( my też mamy zamiar budować domek wg tego projektu Jak znajdziesz chwilkę wkleisz nowe zdjęcia domku z zewnątrz i w środku? a i mam pytanie odnośnie okien w pokojach na górze (nie chodzi mi o połaciowe tylko te w szczycie ścian) czy nie lepiej by było jakby były odsunięte od ścianki działowej? czy tają zmianę wprojekciemusi zroić architekt czy można samemu w trakcie budowy? pozdrawiamy i powodzenia!

Witaj w gronie "Codzienniakow" ;)

Tak zdjecia sa niewidoczne, bo fotosik wprowadzil limity, postaram sie wrzucic kilka zdjec..

Odnosnie okien, to z tego co pamietam takich zmian nie musi wprowadzac architekt.

W takim ulozeniu jak sa teraz wychodza rowno nad oknem w salonie, jesli je przesuniesz, nie bedzie tego efektu na scianie :wink: Ale to akurat, moim zdaniem, nie jest wielki problem. Mnie w sumie pasuje tak jak sa, ale Wy powinniscie dostosowac je do wlasnych potrzeb i wygody :D

Faktycznie jesli sie je przesunie, w pokoju bedzie miejsce np na szafe do konca sciany :wink:

Pozdrowienia i powodzenia w budowie,

Marta

• 2 weeks później...
Marta BRAWO!!!!! śliczny domek wam "wyszedł". Piękny wymarzony mały, biały domek! bardzo zazdraszczam :) Powodzenia przy dalszych pracach!

AAaa jak znajdziesz chwilkę to wkleisz jakieś zdjęcia ze środka? i te magiczne drzwi od spiżarki, których tu już nie widać :)

Dzieki bardzo :wink:

Postaram sie wrzucic jakies fotki, choc ostatnio urwanie glowy i ciagly brak czasu....

Drzwi do spizarki wrzuce 8)

Pozdrowienia,

Marta

Co za miły come back :D Dołączam z gratulacjami dla waścicielki małego białego domku, chociaż jaki on tam mały :wink:

Marta, a co planujesz zrobić z gankiem przed domem, taras będzie drewniany czy jakiś inny? Ja też nam teraz gołą ziemię i wchodzę po paletach do domu... marzę o tym, aby to zmienić... Chyba jednak zrezygnuję z drewna z przodu i tutaj będzie kamień, a drewniany będzie tylko taras od ogrodu. A jak będzie u Ciebie?

• 3 weeks później...

Właśnie u sąsiadów, którzy mają dom z bala podziwiałam tarasy z takiego kamienia. Jednak pod nieobecność męża, sąsiadka nie umiała mi powiedzieć co to za kamień :lol: Trochę się zdziwiłam, bo na forum poznałam kobiety świetnie zorientowane w tematach budowlanych, ale jak widac różnie bywa :wink:

Gnejs powiadasz... muszę się zainteresować, bo do wiosny daleko, ale minie migiem :D

• 2 weeks później...

Cześć.

Biała elewacja wygląda bardzo... dostojnie i elegancko. Wnętrza też niczego sobie. Widać, że ze świątecznymi porządkami uporałaś się przed terminem [zakładam, że zdjęcia są aktualne]. A wracając do elewacji: dopiero po tynkach widać, że "czegoś brakuje" na ścianie frontowej pomiędzy drzwiami a oknem kuchennym. Duża, pusta płaszczyzna powoduje, że okna i drzwi wydają się małe. Ale ten projekt tak ma i trzeba się z tym pogodzić. Może gdybyśmy zrobili deski elewacyjne jak w projekcie, to efekt wizualny byłby lepszy?

Pozdrawiam, K.

U nas na zew. "brakuje" desek na barierki w gankach... które czekają do wiosny :)

Porządki "względna" rzecz raz są - częściej ich nie ma :wink:

Ogólnie - mieszkamy wewnątrz :wink: , więc jest DOBRZE, a na zew. w miarę czasu i możliwości nabierze pożądanego stanu 8)

Życzymy Wam szybkiej przeprowadzki i wspaniałych Świąt w Swoim DOMKU :)

Pozdrowienia,

M.

witaj Marto i dzięki za nowe zdjęcia, przyjemnie tam u Was :lol: , bardzo ładna kuchnia, tak patrzę że ten salon to wcale taki duży nie jest, może to i dobrze -mniej sprzątania :lol: , ciekawa jestem jak ta kuchnia wygląda z drugirj strony, czy stoi tam jakaś ścianka zakrywająca np. lodówkę? u nas ma tak być i zastanawiam się czy to dobre rozwiązanie

pozdrawiam

witaj Marto i dzięki za nowe zdjęcia, przyjemnie tam u Was :lol: , bardzo ładna kuchnia, tak patrzę że ten salon to wcale taki duży nie jest, może to i dobrze -mniej sprzątania :lol: , ciekawa jestem jak ta kuchnia wygląda z drugirj strony, czy stoi tam jakaś ścianka zakrywająca np. lodówkę? u nas ma tak być i zastanawiam się czy to dobre rozwiązanie

pozdrawiam

Czesc,

Faktycznie salon - olbrzymi nie jest :wink:

Mnie troche brakuje wydzielonego miejsca na jadalnie, ale jakos upchnelismy stol.

Miedzy kucnia a salonem mamy scianke zaslaniajaca lodowke :wink:

Postaram sie jutro wrzuci fotke - mnie taki uklad pasuje 8)

Pozdrowionka

Witam w nowym roku i gorąco pozdrawiam.

Miło się spogląda na ten wasz ukończony domek , my zaczelismy w tamtym roku tylko , że mamy cały podpiwniczony . wszystko przez spadek terenu ale myśle , że nie będziemy żalować dodatkowych pomieszczeń !

Acha zapomnialem dodać iż jesteśmy z rodziny "codzienniaków " c 117

Czy jest gdzieś forum samych "codzienniaków"

Pozdrawiamy Jacek i Kata

Witam w nowym roku i gorąco pozdrawiam.

Miło się spogląda na ten wasz ukończony domek , my zaczelismy w tamtym roku tylko , że mamy cały podpiwniczony . wszystko przez spadek terenu ale myśle , że nie będziemy żalować dodatkowych pomieszczeń !

Acha zapomnialem dodać iż jesteśmy z rodziny "codzienniaków " c 117

Czy jest gdzieś forum samych "codzienniaków"

Pozdrawiamy Jacek i Kata

oczywiście że jest, zresztą założone przez Martę :lol: , wklejam linka

http://forum.muratordom.pl/codzienny-c117-z-muratora-opinie,t81298.htm