Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Marty i Dawida (CODZIENNY)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Domek zyskał na wyglądzie. Teraz dopiero widać jak fajnie pasuje podbitka.

Macie już fakturę za dachówkę?? Ile m2 było dachówki podstawowej i czy wszystko wyorzystaliście??

Czesc,

Nie wiem ile m2 mamy dachowki :roll: Na FV mam 1.600 szt i 180 m2 membrany dachowej, wiec dachowek tez pewnie jest "kolo tego".

W tym tygodniu mamy sie porozliczac z budowlanka, wiec napisze co i jak :wink:

Troche dachowek sobie zostawiamy/kilka sztuk - na wszelki wypadek...

Pozdrowienia,

Marta

Hej Marta,

Zastanawialiście sie juz jak rozwiążecie problem ocieplenia tej ściany szczytowej. Pisałaś, ze przed Wami rozmowa z wykonawcą. I co? Podjęliście już jakieś decyzje?

Pozdrawiam,

Dominika

Czesc Dominika,

Nie ocieplamy sciany szczytowej.

Gadalismy z nasza ekipa - jak jeszcze byli - zapomnialam napisac...

Mowili, ze nie trzeba tego cieplac, bo tam jeszcze przyjdzie welna z ocieplenia dachu i nie byloby zadnej szczeliny wentylacyjnej.

Wyjdzie w praniu....

Juz sie niczym nie przejmuje, nie mam sily :lol:

I cytat z "Fachowcow" zaczerpniety oczywiscie z tego forum: "... ludzie gorzej maja i nie narzekaja..." wiem... zalosne...

Pozdrowionka,

Marta

Witam serdecznie.

Codzienny z oknami, a szczególnie z drzwiami robi wrażenie. Okna macie dość ciemne. Przyponij mi czy to "dąb bagienny" i jakiej firmy okna zakupiliście? Domek zaczyna wyglądać na coraz bardziej ucywilizowany. Co dalej, jaki następny krok? Gratuluję zakończenia pierwszego, chyba najtrudniejszego etapu budowy! Nie rozumiem Twojego minorowego nastroju

Juz sie niczym nie przejmuje, nie mam sily

Pozdrawiam, Krzysiek.

WITAJCIE!!!

Tak naprawdę to Wasz dziennik śledzimy od samego początku, jak tylko powstał. My też już za jakieś dwa miesiące zaczynamy budowę takiego samego domu. I muszę przyznać, że to co robicie prowadząc ten dziennik, to kawał świetnej roboty. Zdjęcia z Waszej budowy pomogły nam w podjęciu kilku istotnych decyzji w czasie adaptacji. Super, że to robicie pozdrawiamy Was serdecznie i napewno będizemy śledzić Wasze zmagania.

Witam serdecznie.

Codzienny z oknami, a szczególnie z drzwiami robi wrażenie. Okna macie dość ciemne. Przyponij mi czy to "dąb bagienny" i jakiej firmy okna zakupiliście? Domek zaczyna wyglądać na coraz bardziej ucywilizowany. Co dalej, jaki następny krok? Gratuluję zakończenia pierwszego, chyba najtrudniejszego etapu budowy! Nie rozumiem Twojego minorowego nastroju

Juz sie niczym nie przejmuje, nie mam sily

Pozdrawiam, Krzysiek.

Czesc,

Okna mamy w kolorze ORZECH z firmy aluplast, 5-cio komorowe, itd. blablabla :wink:

Tez sie ciesze ze domek juz mamy w surowym zamknietym 8)

A nastroj mam ogolnie dobry tylko czasami juz sil brak, ale dajemy rade, wiec jest OK :D

Pozdrawiamy,

M i D

Marta.... :o :o :o .....normalnie nie wiem co powiedzieć....idziecie jak burza :o :wink: :D ...

Domek prezentuje się pięknie :D ....zazdraszczam :wink: :D ...kiedyś i u mnie pojawi się dach i okna itd. :roll: ...

Fajnie, że jesteście tak dobrze zorganizowani :D .

Trzymam kciuki za wykończeniówkę! :D

Oj na 100% pojawia sie u Ciebie okna, dach i cala reszta 8) Wszystko w swoim czasie :wink:

Z organizacja, nawet sie nam "udaje", ale nie mowie ze jest lekko :wink: Wazne, ze widac efekty :D

Tez trzymamy za Was kciuki 8) U Was przeciez tez juz spore postepy 8)

Pozdrowionka,

Marta

WITAJCIE!!!

Tak naprawdę to Wasz dziennik śledzimy od samego początku, jak tylko powstał. My też już za jakieś dwa miesiące zaczynamy budowę takiego samego domu. I muszę przyznać, że to co robicie prowadząc ten dziennik, to kawał świetnej roboty. Zdjęcia z Waszej budowy pomogły nam w podjęciu kilku istotnych decyzji w czasie adaptacji. Super, że to robicie pozdrawiamy Was serdecznie i napewno będizemy śledzić Wasze zmagania.

Witamy w gronie CODZIENNIAKOW :wink:

Ciesze sie, ze nasz dziennik w jakis sposob Wam pomaga - FAJNIE, to bardzo przyjemne uczucie :D

Zyczymy powodzenia w zmaganiach budowlanych.

Pozdrowienia,

Marta i Dawid

Cześć

podobają mi się Wasze okna 8) zdradź kolor, proszę :D

fajnie wygląda kuchnia - już zagospodarowana :wink: :lol:

i poproszę jeszcze o zdjęcia okien na poddaszu, ciekawa jestem jak wyglądają w pokojach :oops: a najlepiej to zrób portfolio swojego domku :wink:

proszę :D

Czesc,

Kolorek ORZECH - tez sie nam bardzo podoba, drzwi tez orzech, ale drewniane, wiec ciutke inaczej wygladaja - ale ogolnie jest OK 8)

Taaaa, kuchnia zagospodarowana - hihihi :lol:

Fotki okien na poddaszu wrzuce, jak tylko bede miec chwilke czasu...

Nad portfolio tez popracuje, ale to co wyzej... czas...

Pozdrowionka i powodzenia :wink:

Marta

Witaj Marto,

I jak tam kolejne prace. Czy wszystko idzie sprawnie?

A jednak zdecydowaliście się na podłogówkę?

My ciągle się zastanawiamy, ale dopiero w przyszłym roku będziemy sie tym zajmować. Po raz kolejny będę mogła skorzystać z Twoich doświadczeń i rad. Wielkie dzięki za to.

Pozdrawiam,

Dominika

Cześć Marta :D

Gratuluję stanu surowego zamkniętego :lol: :lol: :lol:

Domek wygląda ślicznie :D

Wiem, że to grzech ale zazdroszczę najbardziej ci tego że pożegnałaś się już ze swoimi budowlańcami - ja nie mogę się doczekać kiedy moi sobie już pójdą :-?

Tak jak Dominika będę korzystać z Twoich doświadczeń :)

Pozdrawiam kasia

Witaj Marto,

I jak tam kolejne prace. Czy wszystko idzie sprawnie?

A jednak zdecydowaliście się na podłogówkę?

My ciągle się zastanawiamy, ale dopiero w przyszłym roku będziemy sie tym zajmować. Po raz kolejny będę mogła skorzystać z Twoich doświadczeń i rad. Wielkie dzięki za to.

Pozdrawiam,

Dominika

Czesc Dominika,

u nas prace na calego :wink:

Od wtorku mamy ekipe elektrykow, w week-end przyjezdza hydraulik (bedzie woda i podlogowka), wiem ze nie pokolei, ale tak wyszlo... pozniej dopiero beda tynki...

Decyzje o podlogowce podjelismy juz dawno, tylko bylo kilka chwil zwatpienia z powodu ludzi "niewtajemniczonych" :roll:

Ale jak to jest NA PRAWDE dowiemy sie, mam nadzieje, juz niedlugo :D

I oczywiscie DAM ZNAC :wink:

Ciesze sie ze moge Wam pomoc piszasc ten nasz dziennik 8)

Pozdrowionka,

Marta

Cześć Marta :D

Gratuluję stanu surowego zamkniętego :lol: :lol: :lol:

Domek wygląda ślicznie :D

Wiem, że to grzech ale zazdroszczę najbardziej ci tego że pożegnałaś się już ze swoimi budowlańcami - ja nie mogę się doczekać kiedy moi sobie już pójdą :-?

Tak jak Dominika będę korzystać z Twoich doświadczeń :)

Pozdrawiam kasia

Czesc Kasiu,

My to nawet troche tesknimy za nasza ekipa - dobrze sie z nimi dzialalo :wink:

Jesli chodzi o korzystanie z doswiadczen, jak najbardziej, jesli tylko sie cos przyda, sluze pomoca/rada :wink:

Pozdrowionka i powodzenia w budowaniu,

Marta