Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Marty i Dawida (CODZIENNY)

Recommended Posts

dziekuje za szybka i obszerna odpowiedz.u nas podlogowka bedzie na pewno, tylko teraz mam dylemat czy na gorze robic tez czy grzejniki i tez chce polozyc panele lub ewentualnie jakis finishparket.

My tez mielismy TEN dylemat...

Tzn, ja od poczatku chcialam wszedzie podlogowke, tylko po spotkaniach z pseudo fachowcami zaczelismy sie zastanawiac, bo jak sie nasluchalam, niejednokrotnie bredni, to zrobil mi sie metlik...

Nie chce miec grzejnikow na poddaszu, bo "wszyscy tak robia", a facet nie umie mi logicznie wytlumaczyc DLACZEGO.

To, ze sie kurzy?? Bez urazy, ale to przy grzejnikach jest obieg powietrza... I takie rzeczy Pan od hydrauliki i c.o. wiedziec powinien... SZKODA GADAC...

Moge Ci tylko zyczyc, zebys trafila na ROZSADNEGO FACHOWCA, bo wszystko da sie zrobic, tylko trzeba chciec i wiedziec jak...

Jeszcze aspekt finansowy: jesli robi sie system mieszany - podlogowka i grzejniki - automatycznie zwiekszaja sie wydatki na cala instalacje. Bo oba systemy dzialaja w roznych obiegach zamknietym i otwartym - trzeba to pogodzic...

Jaki piec bedziecie montowac, na jakie paliwo??

Pozdrawiam,

Marta

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy można wiedzieć ile Was ta podłogówka będzie kosztować? :oops:

Oczywiscie, ze napisze dokladne zestawienie :wink:

Narazie wiemy tyle: za robocizne okolo 4.000 zl, piec z podajnikiem na ekogroszek - okolo 8.000 zl, rurki, zaworki, zbiornik na wode i wszystkie pierdoly jak narazie kosztowaly troche ponad 7.000 zl - z tego co wiem juz niewiele brakuje...

Napisze ILE jak juz skonczy sie ten etap :wink:

Pozdrawiam,

Marta

Witajcie.

Podłogówka ma wiele zalet. Przede wszystkim grzejniki nie "ozdabiają" ścian w pomieszczeniach, no i potrzeba znacznie mniejszej temperatury w obiegu czyli jest oszczędniejsza. My zrezygnowaliśmy z takiej opcji z uwagi na alergię na kurz jednego z członków rodziny. Kurzu jest tyle samo co przy grzejnikach [bo niby czemu miałoby być go mniej?], tyle tylko, że inaczej się rozchodzi w powietrzu. Podłogówka doskonale nadaje się pod panele, tylko nie te najtańsze z hipermarketu. Trzeba się zaopatrzyć w odpowiednie maty, folie i panele przeznaczone na ogrzewanie podłogowe [jest takich na rynku mnóstwo].

Pozdrawiam, zazdroszcząc osiągnięcia następnego etapu w budowie.

Krzysiek.

cześć

Ile osób robi hydraulikę?

Ile cm od ściany kolankowej na poddaszu masz zainstalowany geberit? Chodzi mi dokładnie o to czy Dawid "sprawdzał " :wink: czy zmieści się na stojąco przed kibelkiem? ( u nas są pewne różnice zdań , tzn Paweł twierdzi, że nie ma takiej możiwości, żeby tam stanąć normalnie)

Stelaż się mocuje na stropie, a nie na ostatecznej wylewce? jak będziesz mogła to proszę spytaj ich.

pozdrwiam

cześć

Ile osób robi hydraulikę?

Ile cm od ściany kolankowej na poddaszu masz zainstalowany geberit? Chodzi mi dokładnie o to czy Dawid "sprawdzał " :wink: czy zmieści się na stojąco przed kibelkiem? ( u nas są pewne różnice zdań , tzn Paweł twierdzi, że nie ma takiej możiwości, żeby tam stanąć normalnie)

Stelaż się mocuje na stropie, a nie na ostatecznej wylewce? jak będziesz mogła to proszę spytaj ich.

pozdrwiam

Czesc,

Jedna osoba robi nam hydraulike.

Tak, Dawid "sprawdzal" warunki wc :wink: Niby jest dobrze, ja problemow miec nie bede, a on jak cos to pretensje do siebie, bo sam "sprawdzal" :lol: :lol:

Stelaz mozna zamontowac do wylewki albo chudziaka, my montujemy do chudziaka, zeby ogolna wysokosc stelaza sie zmniejszyla, bo miske i tak sie reguluje, ponoc jest dobrze, dowiemy sie niebawem...

Pozdrowionka :wink:

Hej Marta,

Możesz nam dać namiary na Waszą ekipę. Nasza wzięła zaliczki ( w sumie to już prawie całość za ostatni etap) i nas wyrolowała. Chcą teraz dodatkowe 5 tys złotych za dokończenie dachu czyli 60% więcej niż o było w umowie. Nie możemy się na to zgodzić. Nie ma mowy o zaufaniu na budowie. My zaufaliśmy i mamy teraz, za przeproszeniem, przesrane.

Pozdrawiam serdecznie,

Dominika

PS. Oczywiście gratuluję postępów.

Hej Marta,

Możesz nam dać namiary na Waszą ekipę. Nasza wzięła zaliczki ( w sumie to już prawie całość za ostatni etap) i nas wyrolowała. Chcą teraz dodatkowe 5 tys złotych za dokończenie dachu czyli 60% więcej niż o było w umowie. Nie możemy się na to zgodzić. Nie ma mowy o zaufaniu na budowie. My zaufaliśmy i mamy teraz, za przeproszeniem, przesrane.

Pozdrawiam serdecznie,

Dominika

PS. Oczywiście gratuluję postępów.

Czesc Dominika,

Wspolczuje sytuacji :( A nie mieliscie podpisanej umowy z wykonawca??

Namiary poslalam na priva.

Pozdrowienia,

Marta