Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Marty i Dawida (CODZIENNY)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Marta...jak tam prace? Umieramy z ciekawości :wink:

Czesc,

W sobote skonczyli wylewki (w piatek zaczeli :lol: ) i jak narazie, przerwa, bo beton musi stwardniec..

Pozniej tynki, bo elektryka zrobiona..

Czyli za jakies 1,5 miesiaca moze wkraczac gosc od ukladania plytek, itd.

Takie mamy plany, a w realu zobaczymy jak wyjdzie...

Pozdrowienia i powodzenia,

Marta

Hej,

Dzięki...a umowę mieliśmy, tylko jak widac na niektórych umowa nie robi żadnego wrażenia :roll:

Jakoś to będzie,

Pozdrawiam,

Dominika

Odnosnie umowy...

Nasz Wykonawca jest bardzo honorowy. My zaplacilismy tyle ile bylo umowione, ale sam powiedzial po zakonczeniu budowy, ze "cena jest zeszloroczna" :wink: My dobrze o tym wiemy, ale cenie go za to, ze jest honorowy i slowny.

Ogolnie, na nasza ekipe budowlana nie mozemy zlego slowa powiedziec, zycze Wszystkim budujacym, Takich Fachowcow 8)

Pozdrofka,

Marta

Marta :D

Jak będziemy budować drugi dom to zgłoszę się do Ciebie po namiary na Waszą ekipę :wink: :lol:

Gdzieś Ty ich znalazła?????

Tylko pozazdrościć :roll:

Pozdrawiam kasia

Czesc,

Sie nam fartnelo z ekipa 8)

Tez sie trzeba bylo z nimi troche "pouzerac" :wink: Bo Budowlancy narzekanie to maja chyba we krwi :lol:

Wam zycze cierpliwosci i spokoju, bo nic wiecej nie pomoze...

Pozdrowienia,

Marta

cześć

Nam za elektrykę wyszła niemalże identyczna kwota.

-przewody, kable, puszki,rozdzielnia+elektryk za pkt-5500zł

-wykopanie ok 25 m pod kabel do skrzynki w płocie- 50zł

-przewód antenowy z montażem - 270zł

-montaż rozdzielni +kilka drobiazgów (inny elektryk) - 350zł

Z takich podstawowych przewodów zużyliśmy 300m 3x1,5 i ok 180m 3x2,5.

Niezbyt logiczne to zestawienie kosztów za elektryka, ale w takich etapach płaciliśmy.

pozdrawiam

• 1 month później...

Witaj marta_zaz

Właśnie jestem po lekturze Twojego dzienniczka.

Widzę, że świetnie sobie radzicie ze wszystkim. Należą się Wam GRATULACJE!!! Trzymajcie tak dalej.

Mam pytanko: czy stelaże do wc to mieliście wstawione przed tynkami i jakie macie te stelaże, tzn. do zabudowy lekkiej czy ciężkiej.

Pozdrawiam cieplutko.

Witaj Marta,

Oj długo już nie pisałam...Dzisiaj postaram się nadrobić zaległości w Dzienniku.

U Was kolejne postępy. Bardzo się cieszę.

Już nie mogę się doczekać momentu, kiedy zaczniesz wklejać zdjęcia już gotowych wnętrz. U nas to nie nastąpi tak szybko więc fajnie będzie zobaczyć domek już urządzony u Was.

Świetne zdjęcie synka.

Pozdrawiam i życzę kolejnych postępów,

Dominika

• 2 weeks później...
Witaj marta_zaz

Właśnie jestem po lekturze Twojego dzienniczka.

Widzę, że świetnie sobie radzicie ze wszystkim. Należą się Wam GRATULACJE!!! Trzymajcie tak dalej.

Mam pytanko: czy stelaże do wc to mieliście wstawione przed tynkami i jakie macie te stelaże, tzn. do zabudowy lekkiej czy ciężkiej.

Pozdrawiam cieplutko.

Witaj Renata,

Przepraszam, ze tak pozno odpisuje na Twojego posta, ale mamy totalna niewyrobe :roll:

Stelaz mielismy wstawiony przed tynkami i jest do zabudowy lekkiej = obklada sie plytami G-K a do ciezkiej chyba sie obmurowuje, tak mi sie przynajmniej wydaje...

Jak znajde troszke czasu, to przestudiuje Twoj dziennik :D

Pozdrowionka,

Marta

Witaj Marta,

Oj długo już nie pisałam...Dzisiaj postaram się nadrobić zaległości w Dzienniku.

U Was kolejne postępy. Bardzo się cieszę.

Już nie mogę się doczekać momentu, kiedy zaczniesz wklejać zdjęcia już gotowych wnętrz. U nas to nie nastąpi tak szybko więc fajnie będzie zobaczyć domek już urządzony u Was.

Świetne zdjęcie synka.

Pozdrawiam i życzę kolejnych postępów,

Dominika

Czesc Dominika,

Ciebie rowniez przepraszam ze nie odpisalam...

Faktycznie zdjecia wnetrz, juz niedlugo - taka mam nadzieje...

Wam tez budowanie poszlo szybciutko - szczegolnie dach 8) GRATULUJE!!!

Pozdrowionka,

Marta

Dlaczego nie trafiłam na twój dziennik wcześniej??? Może nie wybralibyśmy naszego projektu tylko po to, aby fundować w połowie budowy zmiany projektu. Koniec końców zadaszenie wejściowe oraz tarasowe będę miała takie jak u Ciebie - przynajmniej mam taką nadzieję :D

Bardzo ładny domek wam wyszedł i tempo budowy też niczego sobie. Powodzenia w dalszych pracach :D

Dlaczego nie trafiłam na twój dziennik wcześniej??? Może nie wybralibyśmy naszego projektu tylko po to, aby fundować w połowie budowy zmiany projektu. Koniec końców zadaszenie wejściowe oraz tarasowe będę miała takie jak u Ciebie - przynajmniej mam taką nadzieję :D

Bardzo ładny domek wam wyszedł i tempo budowy też niczego sobie. Powodzenia w dalszych pracach :D

Czesc Renia, Witamy u nas 8)

Przegladnelam Twoj dziennik, sporo sie pozmienialo :D

Ale najwazniejsze, ze w efekcie koncowym, bedzie to taki dom jaki chcecie miec.

Ty piszesz, ze projekt wybieraliscie "na szybko", my natomiast dluuuuuuuugo zastanawialismy sie nad wyborem.

Tez zycze Wam powodzenia w dalszej budowie i szybkiego dachu 8)

Pozdrowienia,

Marta

Marta,

Jak tam prace kominkowe?

Pozdrawiam,

Dominika

Czesc Dominika,

Kominek "sie buduje" 8)

Kumpel Dawida, Krzysiek, podjal sie tego wyzwania, i musze przyznac, ze gdyby wszyscy "fachowcy" mieli takie podejscie do pracy mielisbysmy samych szczesliwych inwestorow.

Jak teraz widze postepy na budowie (gladzenie scian chlopakom tez idzie swietnie, Krzysiu buduje kominek, w czwartek/piatek inna ekipa zacznie ukladac plytki), to NAPRAWDE mi sie poprawia humorek :D

Bo po etapie dlugotrwalej elektryki i tynkowania (prace wykonywala ta sama ekipa), takie energiczne "poruszenie" na budowie, dobrze wplywa na samopoczucie :wink:

Jak tylko komienk powstanie wrzuce fotki - obiecuje 8)

Pozdrowienia,

Marta

Bardzo ładny domek wam wyszedł i tempo budowy też niczego sobie.

Cześć.

Nie mogę zgodzić się z drugim członem tej opinii. Tempo Waszej budowy jest zastraszające. Wierzyć się nie chce, że zaczynaliśmy prawie jednocześnie.

Pozdrawiam, Krzysiek.

napisał czlowiek, który osiągnął stan surowy otwarty po ok 2 tygodniach :lol: :wink:

Bardzo sie ciesze, ze jestesmy sasiadami - kto wie, moze jakis grill sie kiedys wspolny przydarzy !

Gratuluje pieknego domku!! Jaka kuchnie wybraliscie (moze jakis link?)

Mamy takie same plytki jak wy (te na gorze), jesli chodzi o te kuchenne - to czy latwo bedzie sie je czyscic? Wydaje mi sie, ze sa troche "chropowate"?

I jeszcze o kuchni - kto bedzie Wam ja montowal? Ja mialam bardzo przykre przejscia ze stolarzem, mam nadzieje, ze Wam wszystko pojdzie gladko.

Pozdrawiam i czekam na wiecej fotek!

Lipowa Panienka

Bardzo sie ciesze, ze jestesmy sasiadami - kto wie, moze jakis grill sie kiedys wspolny przydarzy !

Gratuluje pieknego domku!! Jaka kuchnie wybraliscie (moze jakis link?)

Mamy takie same plytki jak wy (te na gorze), jesli chodzi o te kuchenne - to czy latwo bedzie sie je czyscic? Wydaje mi sie, ze sa troche "chropowate"?

I jeszcze o kuchni - kto bedzie Wam ja montowal? Ja mialam bardzo przykre przejscia ze stolarzem, mam nadzieje, ze Wam wszystko pojdzie gladko.

Pozdrawiam i czekam na wiecej fotek!

Lipowa Panienka

Czesc,

Dziekuje, dziekuje :)

Grilek bardzo chetnie, moze faktycznie sie kiedys uda :D

Odnosnie plytek w kuchni, powierzchnia jest gladka, z malymi nierownosciami, na zdjeciu kiepsko wygladaja - mysle ze z myciem nie bedzie problemow :wink:

Kuchnie zamowilismy w BLACK RED WHITE, nie mam linka, bo oni maja strone we flashu, nie da sie skopiowac linka :(

Wiec fotki chyba dopiero jak bedzie kuchnia, za kilka tygodni... Co do montazu, to sie nie martwie, bo mamy kolege ktory tym sie zajmuje, wiec skorzystamy z jego uslug 8)

Ze stolarzami faktycznie bywa roznie...

My musimy poszukac kogos (czyt. stolarz), kto zrobi nam schody, tyle ze najpierw musimy "ogarnac" i przeliczyc finanse :roll:

Pozdrawiam,

Marta