Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Marty i Dawida (CODZIENNY)

Recommended Posts

Witajcie sąsiedzi!

Super kuchnia - znam stronke waszej kuchni, bo tam też szukaliśmy "swojej":) Mamy takie same uchwyty i okap (przynajmiej tak jest na tym zdjęciu z gazetki) - będę grzecznie czekać na zdjęcia już z gotowej kuchni !

Fajnie mieć stolarza/kolegę, macie pewność, że wszystko będzie tak jak chcecie ;)

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Marta,

No...nareszcie są fotki :wink: :p :D .

Kuchnia śliczna. Na której ścianie planujesz ustawić tę najwiekszą szafkę?

Największe wrazenie zrobił na mnie jednak prawie skończony pokoik. A w jakich kolorkach widzicie pokoiki na górze?

Pozdrawiam,

Dominika

Czesc,

Tej najwiekszej szafki nie bedzie, bo nie robimy lodowki w zabudowie :wink: Beda same niskie szafki ciemne i 4 wiszace z mlecznym szklanym frontem, do tego jasno bezowy/kremowy blat. Na scianie duze kwadratowe plytki 50x50 tez w jasnym kolorze krem/bez. Sciany jeszcze do konca nie jestem pewna, tez cos w tej tonacji, wyjasni mi sie, jak juz beda plytki :wink:

Pokoje na gorze, wszystkie juz sa raz przegladzone, wygladaja fajnie.

A kolory...

U Artura - pokoj z wneka - nie pamietam dokladnych nazw, bo farba jest na budowie, ale jest zielony i cos lekko zoltego.

Do naszej sypialni, pokoj obok lazienki - cos stonowanego, bez, krem, moze jasny pomarancz - wiem ten jest "strasznie" stonowany :lol: ...

A garderoba - pokoj ktory w projekcie jest lazienka - moga byc nawet biale sciany :D

Salon, hmmmm, cos zywszego i cieplego, braz, czerwien, jakis bez, a moze calkiem jasne - kremowe, hmmm - nie wiem jeszcze dokladnie... tez sie wyjasni, jak zobacze ulozoe panele :wink:

Witajcie sąsiedzi!

Super kuchnia - znam stronke waszej kuchni, bo tam też szukaliśmy "swojej":) Mamy takie same uchwyty i okap (przynajmiej tak jest na tym zdjęciu z gazetki) - będę grzecznie czekać na zdjęcia już z gotowej kuchni !

Fajnie mieć stolarza/kolegę, macie pewność, że wszystko będzie tak jak chcecie ;)

Czesc,

Widzialam wlasnie, ze macie idntyczne uchwyty, okap chyba mamy taki sam, albo ma ciut szerszy rant na dole - moze mi sie tylko wydaj, bo lezy zapakowany w pudle - nie pamietam :roll:

Kolege mamy, nie stolarza, tylko pracujacego w BRW :D 8) To chyba jeszcze lepiej, niz stolarz :wink:

Pozdrowionka,

Marta

Faktycznie, zgodzić się muszę kolega z BRW to brzmi dumnie! Napewno wszystko będzie super!! 8)

Kiedy zaczynacie?

Pozdrawiam

Tez tak mysle :wink:

Kuchnie, tzn. meble, "zaczniemy"/odbierzemy, dopiero za okolo miesiac - taki jest czas oczekiwania na meble kuchenne, w tej chwili :roll:

Mam tylko nadzieje, ze sie nie przeciagnie...

Pozdrwoionka,

Marta

Cześć.

Tak jak napisałaś: widać, że u was bliżej niż dalej. Zainteresował mnie kominek. Nie uwierzysz, ale gdybyś mogła zobaczyć nasze szkice kominka sprzed kilkunastu dni - wypisz, wymaluj jak u Was. Jedyna różnica to taka, że nad wkładem nie robimy półki, zabudowa będzie do samego sufitu. Patent z drzwiczkami do wyczystki schowanymi za drewnem też nam przyszedł do głowy. Fajnie, bo nasze wizje widzimy w realu [tzn. na Waszych zdjęciach :wink: ]. Przy zachowaniu takiego tempa to jeżeli nie sylwestrowy, to przynajmniej karnawałowy bal na "nowych śmieciach" trzeba szykować.

Pozdrawiam, Krzysiek.

cześc Marta

Zaczyna wyglądać "jak w domu". Fajnie.

Ta wyczystka to jest to kółko pod kominkiem? Jak się z tego korzysta?

Kolega naturalnie zostaje na stałe :wink: :) ??

Mam alarm

Pozdrawiam

Czesc,

Wyczystka, jest w miejscu na drewienka - za metalowymi drzwiczkami :wink:

A to pod ceglami pod kominkiem, to doplyw powietrza z zewnatrz, musimy zamontowac jeszcze kratke... Ale i tak najpierw beda gladzic...

Wyczystke mielismy zrobiona w salonie, bo nie wiedzieismy gdzie ja dac, w sumie dobrze sie zlozylo, ze tak jest 8)

Kolega, na SYLWESTRA ma zaproszenie 8) :D Bo na stale mowil, ze z nami nie wytrzyma :lol:

Pozdrowionka,

Marta

Cześć.

Tak jak napisałaś: widać, że u was bliżej niż dalej. Zainteresował mnie kominek. Nie uwierzysz, ale gdybyś mogła zobaczyć nasze szkice kominka sprzed kilkunastu dni - wypisz, wymaluj jak u Was. Jedyna różnica to taka, że nad wkładem nie robimy półki, zabudowa będzie do samego sufitu. Patent z drzwiczkami do wyczystki schowanymi za drewnem też nam przyszedł do głowy. Fajnie, bo nasze wizje widzimy w realu [tzn. na Waszych zdjęciach :wink: ]. Przy zachowaniu takiego tempa to jeżeli nie sylwestrowy, to przynajmniej karnawałowy bal na "nowych śmieciach" trzeba szykować.

Pozdrawiam, Krzysiek.

Czesc Krzysiek,

Fajnie, ze macie podobne "wizje" 8) U nas mialo byc ciutke inaczej, ale z przyczyn technicznych jest jak wyzej :wink: Ogolnie uwazam, ze jest dobrze. Mam nadzieje, ze po wykonczeniu, ten kominek bedzie ozdoba naszego salonu :D

A BAL SYLWESTROWY zaklepany, wiec nie ma "to tamto" :lol:

Goscie zaproszeni, tylko gdzie my ich pomiescimy :lol:

Do domu juz kupilismy prawie wsio.

Jeszcze tylko brakuje nam baterii do lazienki na poddaszu i paneli do salonu, a tak to juz mamy wszystko... tak mi sie wydaje...

Pozdrowienia,

MiD

Hej Marta,

Bardzo ładny kominek. Ciekawa jestem jak będzie wyglądał już po wykończeniu. Fajnie jest mieć takich znajomych. Kolega się popisał :wink:

Pozdrawiam serdecznie,

Dominika

Czesc Dominika,

Ciesze sie ze podoba Ci sie nasz kominek :D Tez nie moge sie doczekac az bedzie juz wykonczony, i ogolnie caly domek 8)

Klega faktycznie sie popisal, a jeszcze go troche wykorzystamy bo sie kolejny pomysl na polke "urodzil" :wink:

Pozdrowionka,

Marta

Witam, jestem na Waszych stronach po raz pierwszy. Gratuluję budowy, bardzo sympatyczny domek. Mam zapytanie, pisałaś wcześniej że w łazience będziecie mieli drzwi 70 cm, a nie jak wszędzie 80 cm. Czy możesz napisać jaki otwór zostawiliście? Byłabym wdzięczna za odp.

Pozdrawiam

Marta

Witam, jestem na Waszych stronach po raz pierwszy. Gratuluję budowy, bardzo sympatyczny domek. Mam zapytanie, pisałaś wcześniej że w łazience będziecie mieli drzwi 70 cm, a nie jak wszędzie 80 cm. Czy możesz napisać jaki otwór zostawiliście? Byłabym wdzięczna za odp.

Pozdrawiam

Marta

Czesc Imienniczko 8)

Drzwi do lazienki sa szerokie na 70cm, a otwor zostawialismy 80cm - taki standart o 10cm wiecej niz szerokosc planowanych drzwi (dla drzwi 80cm - otwor byl 90cm, dla 90cm - byl 100cm, itd.)

Pozdrawiam,

Marta

O rany Marta! Ale super lazieneczke bedziecie mieli - te kafle sa piekne! A kolor?! Taki zywy! Az mi sie "cos" robi jak sobie pomysle o moich "kolorkach" :evil:

Nie moge doczekac sie wiecej fotek !!!

Nie chce wyjsc na jakiegos podlizywacza, ale kominek,.... Moi Panstwo - bardzo sie podobajacy - taki chcialabym w naszym salonie jednak jest pare lat za pozno :-? - macie plaszcz wodny? gdzie bedziecie trzymac drewno - myslalas juz o tym?

Pozdrowienia

Lipowa Panienka