Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Marty i Dawida (CODZIENNY)

Recommended Posts

kuchnia super

Z meblami wygląda na dużą.

Możesz jeszcze dać fotkę -widok kuchni z salonu??

Już jesteście po fachowcach?? wszystkich

Czesc,

Faktycznie sporo miejsca sie zrobilo w kuchni, po wstawieniu mebli :D powaznie, jest obszernie i wygodnie 8)

Moze dzisiaj uda mi sie zrobic wiecej fotek, wczoraj pstryknela tylko jedna na finiszu, zeby wrzucic choc tyle...

Hmmm, czy juz po fachowcach... W sumie, to "prawie".

Pozegnalismy sie juz | w koncu | z chlopakami od gladzenia :wink:

Płytki na dole juz sa ulozone, zostal jeszcze hol na gorze - mam nadzieje, ze w najblizszym czasie to zrobia i lazienka, ale z tym sie umawialismy na pozniej...

Jak bede miec new fotki, to wrzuce 8)

Pozdrowienia,

Marta

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marta,

Jak tak kolejne postępy? Wkleisz jakieś nowe fotki? Kiedy się wprowadzacie?

Pozdrawiam,

Dominika

Postepy nienajgorzej :wink:

Kuchnia pomalowana, meble prawie skonczone.

Ostatnio poszalelismy w ikeii - mamy sofe do salonu :wink:

Juz powaznie, jest blisko do zamieszkania :wink:

Gniazdka zamowilam takie jak Iwona, tyle ze przez neta, bo tu na miejscu byly tylko DROGO - powinny dojsc w tym ty., wiec juz bedzie dobrze :wink:

Mam taka mala nadzieje, ze jeszcze w tym tyg. Rafal ulozy plytki w olu na gorze i bedziemy mogli w pokojach ulozyc panele...

Zobaczymy a fotki oczywiscie wkleje :wink:

Pozdrowionka,

Marta

cześć

Właśnie "obliczyłam", że takie zaawansowanie prac w domu jak Wy macie osiągniemy w marcu 2008 (oczywiście przy dobrym układzie :wink: )

Może już mieszkacie :wink: ??? a my nic o tym nie wiemy?

Macie już kuchnię?

Oj ani mi nie mow, o tych "pracach", ciesze sie ze sie juz ZEGNAMY z ekipami :D

Wszyscy na forum pisza : "Najgorsza jest wykonczeniowka" - to 100% PRAWDY!!!

Tynkowanie - u nas masakra, z pradem tez jakies jeszcze drobne niejasnosci mamy, gladzenie....

Ogolnie - szkoda gadac...

Ale juz prawie KONIEC 8)

Jak zamieszkamy to na 100% napisze 8)

Pozdrowienia i 3majcie sie cieplutko,

Marta

Hej Marta,

Bardzo fajny pomysl z tym decorem na drzwiach - faktycznie jest bardzo podobny do tego, ktory macie na scianie, mysle, ze bedzie pasowal idealnie!

Czekam na zdjecia baterii, kto wie, moze calego juz prysznica zamontowanego ;)

Dominika i Marta - może tak male spotkanie międzyświąteczne? 8) Ja też będę w Polsce między Wigilią, a Nowym Rokiem? :oops:

Czesc,

Najprawdopodobniej w czwartek zaloza kabine - to sie przekonamy jak bedzie wygladac ta nasza lazienka :wink:

Zdjecia baterii :oops: Zapomnialam, leza sobie w pudeleczkach na budowie... Pstrykne :wink:

A spotkanie siwateczne - jak najbardziej, jesli tylko znajdziecie chwilke czasu, jestem na TAK 8)

Pozdrowienia i powodzenia,

Marta

No, no, no...nie próżnujecie :p

Prace posunęły sie do przodu.

Bardzo podoba mi sie ten obniżony sufit w kuchni. Tez chcielibyśmy cos takiego wykombinować. Na pewno będzie bardzo efektowny.

Marta, przylatujemy do Polski w Wigilię i wylatujemy do Anglii w Sylwestra. Mamy kilka dni. Może będzie okazja, zeby się spotkać. Niestety nie mam w Polsce internetu. Musielibyśmy sie numerami telefonów wymienić, czy cuś :wink:

Pozdrowionka,

Dominika

Sprawe mamy juz "obgadana" :wink:

No i proszę....kilka miesięcy temu stawialiście ściany, a teraz już kuchnia stoi- jestem pod wrażeniem. Czekam na kolejne fotki :wink: (proszę :oops: )

Pozdrawiam,

Dominika

Czesc 8)

Dzieki za mile slowa :oops:

Tez sie cieszymy :D

Fotki obiecuje wrzucic, moze przez weekend cos pstrykne :wink:

Pozdrowionka,

Marta

Aleeee piekna kuchnia! Bardzo mi sie podoba - jaki to kolor blatu? Super komponuje sie z kolorem okna! Czy twoja kuchenka jest gazowa na szkle? Pozdrawiam i czekam na obiecane fotki prysznica (to chyba dzisiaj mieliście wszystko montować?). Pozdrawiam

Czesc,

Dziekuje :oops:

Blat to "pietra bezowa" albo "piaskowiec" - nie wiem, bo pokazalam ze "TEN" mi sie podoba i juz :wink: raczej ten pierwszy - dopytam jeszcze :wink:

Kuchenka jest gazowa na plycie szklanej - podobno ciezko je utrzymac w czystosci... hmm - niedlugo to sprawdze 8)

A zdjecia prysznica wrzuce, ale nawet wczoraj nie bylismy na budowie :x Wybralismy sie na zakupy do BB i byly masakryczne korki, bo strasznie slisko - dluuugo sie nam sciaglo :(

Dzisiaj mam nadzieje, zobacze, co Panowie podzialali, mam nadzieje, ze "podzialali"...

Jak bedzie cos nowego, to oczywiscie WRZUCE :wink:

Pozdrowionka,

Marta

Aleeee piekna kuchnia! Bardzo mi sie podoba - jaki to kolor blatu? Super komponuje sie z kolorem okna! Czy twoja kuchenka jest gazowa na szkle? Pozdrawiam i czekam na obiecane fotki prysznica (to chyba dzisiaj mieliście wszystko montować?). Pozdrawiam

Haaaaa, sprawdzilam na FV jaki to ten blat mamy...

CAPPUCINO :oops:

hehehe - ani jedno ani drugie z tych co pisalam wyzej...

Hej Marta,

Bardzo fajnie wyszedl Wam ten prysznic! Faktycznie super sie komponuje z plytkami na scianie!

Ja tez mam kuchenke gazowa z szyba - czekam na twoje sprawozdanie jak sie gotuje bo ja tez slyszalam to i owo i sprzataniu...

Blat w kolorze Capuccino brzmi super elegancko i tak wyglada - czekam na zdjecia kuchni po malowaniu ;) U nas z wyborem farby lekko nie wyszlo (moja wina:) i bedziemy malowac raz jeszcze ...

Pozdrawiam serdecznie

Hej Marta,

Bardzo fajnie wyszedl Wam ten prysznic! Faktycznie super sie komponuje z plytkami na scianie!

Ja tez mam kuchenke gazowa z szyba - czekam na twoje sprawozdanie jak sie gotuje bo ja tez slyszalam to i owo i sprzataniu...

Blat w kolorze Capuccino brzmi super elegancko i tak wyglada - czekam na zdjecia kuchni po malowaniu ;) U nas z wyborem farby lekko nie wyszlo (moja wina:) i bedziemy malowac raz jeszcze ...

Pozdrawiam serdecznie

Czesc LP,

Ciesze sie bardzo, ze Ci sie podoba :D

Kuchenka gazowa na plycie - narazie wiem tyle: BAAAAAAARDZO MI SIE PODOBA :wink: a brudzic, pewnie sie bedzie... cos za cos 8)

Nasza kuchnia jest juz pomalowana :oops: Na taki jasny kremowy kolorek, podobny do blatu... Moze kiepsko widac na fotkach.

Narazie mamy kuchnie dosc monochromatyczna, trzeba bedzie dorzucic jakies ozywiajace dodatki :wink:

A co do ponownego malowania - zdarza sie 8)

My tez drugi raz malowalismy nasza sypialnie... Kolory nam sie nie spodobaly i farba byla do d.......y

Wazne zeby w efekcie koncowym bylo tak jak chcesz :wink:

Pozdrowionka,

Marta

cześć

Też mam takie światło jak w Twojej kuchni. Niby nic strasznego, ale jak zobaczyłam to ręce mi opadły.

U mnie na poddaszu w jednym pokoju tak są połozone przewody, że będzie bardzo trudno przykręcić profil do ściany. Chyba przymocuję go sama. Moe sie uda.

Takich bubli mam sporo.

cześć

Też mam takie światło jak w Twojej kuchni. Niby nic strasznego, ale jak zobaczyłam to ręce mi opadły.

U mnie na poddaszu w jednym pokoju tak są połozone przewody, że będzie bardzo trudno przykręcić profil do ściany. Chyba przymocuję go sama. Moe sie uda.

Takich bubli mam sporo.

Czesc,

Czyli nie masz swiatla :lol: To tak samo jak my... Tyle ze w salonie tez NIE MA!

Mam nadzieje, ze to jutro zrobia i ze nie trzeba bedzie wymieniac kabli (czyt. kuc scian) w polowie chalupy :roll:

No masakra, tez mi rece opadaja i zapowietrzam sie = brak slow...

Chyba znowu mi powraca DEPRESJA BUDOWLANA, choc juz, niby, tak niewiele zostalo...

Trzymaj sie Iwona.

Pozdrowienia,

Marta

Mam nadzieje, ze to jutro zrobia i ze nie trzeba bedzie wymieniac kabli (czyt. kuc scian) w polowie chalupy :roll:

No masakra, tez mi rece opadaja i zapowietrzam sie = brak slow...

Chyba znowu mi powraca DEPRESJA BUDOWLANA, choc juz, niby, tak niewiele zostalo...

No i jak?

Mam nadzieję, że nie musiałaś niszczyć ścian. To jest to światło czy nadal nie?

Tak niewiele do mety. Depresję odłóż na czas, kiedy nie będziesz miała co robić [ale to chyba odległa przyszłość]. Muszę przyznać, że większość Waszych pomysłów zasługuje na uznanie. Gratuluję gustu. Czekamy na zdjęcia całkowicie wykończonych pomieszczeń. No a potem może jakaś relacja z balu? :lol:

Pozdrawiam, Krzysiek.

No i jak?

Mam nadzieję, że nie musiałaś niszczyć ścian. To jest to światło czy nadal nie?

Tak niewiele do mety. Depresję odłóż na czas, kiedy nie będziesz miała co robić [ale to chyba odległa przyszłość]. Muszę przyznać, że większość Waszych pomysłów zasługuje na uznanie. Gratuluję gustu. Czekamy na zdjęcia całkowicie wykończonych pomieszczeń. No a potem może jakaś relacja z balu? :lol:

Pozdrawiam, Krzysiek.

Czesc Krzysiek,

Dalej nie mamy swiatla :evil:

Narazie NIC sie nie dzialo, dopiero dzisiaj przyjedzie Szymek, zeby to naprawic - napisze co "wyszlo"...

Depresje faktycznie "odloze" - mam nadzeje na zawsze :wink:

Z tym brakiem zajec, to masz racje, raczej nie predko - i dobrze - nadejdzie taki czas 8)

Ciesze sie, ze podobaja Ci sie nasze pomysly :oops:

My w sumie tez jestesmy generalnie zadowoleni z efektow koncowych, bo w trakcie wykanczania bywa, ze miewam watpliwosci :roll:

Fotki bede wrzucac...

A relacje z "balu", jak najbardziej przekaze :D

Pozdrowienia i trzymajcie sie cieplo,

Marta

P.S.

U nas znowu zima 8)