kasia w 22.02.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Fajnie, że wszystko idzie w dobrym kierunku Czekamy na fotki Pozdarwiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.02.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 ..... smieszne, jak moze cieszyc kawalek wysypanej kamieniami drogi - hehehe Marta ja cię doskonale rozumiem Mnie cieszyły wielkie, głębokie dziury na naszej działce Aż boję się myśleć co będzie jak zobaczę ściany domu, nie wspominając o dachu Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 27.02.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 cześć Fajnie że wstawiłaś wycenę okien. To ostatnio mój "ulubiony" temat. O i drogę kamienistą widzę, którą wcześniej przegapiłam...kamień czy gruz?? Jade po zakupy. Będe za ok godzinke to dokładnie przeanalizuję. Fajnie zobaczyć , ze ktoś coś robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 15.03.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Cześć Marta:)! Widzę, że nadal pracujecie nad drogą dwie ciezarowki z kamieniem do utwardzania drogi - kropla w morzu... Jeszcze z 10 razy tyle tam wejdzie, no ale... Tak dużo?! Toż to szok .. Co do wycen okien nie wypowiadam się, bo jeszcze nie tknęłam tego tematu ...sporo już tego nazbierałaś - nieźle ! Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Cześć Marta Łazieneczka spoko Zastanawiam się tylko, co przemawia za zlikwidowaniem drzwi między wiatrołapem a holem? Czy to będzie praktyczne rozwiązanie? Planujecie tam jakąś szafę na kurtki, buty? Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.03.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Czesc Kasiu! Bylismy ostatnio u znajomych, ktorzy maja podobny hol - oni wlasnie zlikwidowali drzwi i jest ok, pod sciana maja mala komode i musze przyzna ze jest calkiem wygodnie, natomiast u innych znajomych, jest taki malenki hol jak u nas w projekcie, z drzwiami - katastrofa, ledwo mozna wejsc lub wyjsc. I postanowilismy, ze "wywalamy" te drzwi Pozdrowionka, Marta Masz rację Marta, taki mały wiatrołap to katastrofa. U nas będzie powiększony i to sporo. A w waszym przypadku, jak coś będzie nie tak to zawsze można drzwi wstawić Ale jak planujecie jakąś komódkę lub szafkę na buty to będzie fajnie. Najbardziej to mi się nie podoba jak sto tysięcy kutek i różnych ubrań wisi na wieszaku i tworzy się taka ogromiasta kopuła. My tak właśnie mamy obecnie w naszym przedpokoju i normalnie jak jutro wstanę to muszę zrobić z tym porządek Pozdrawiam cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.03.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 cześć łazienka ok. Zdecydowanie lepiej mieć kabinę na ścianie niż na oknie. Kibelek też sprawia wrażenie funkcjonalnego . Może też pasować umywalka narożna, ale to już w realu. Wiatrołap Funkcjonalniej jest bez wiatrołapu, tylko będziesz musiała kupić bardzo dobre drzwi wejściowe tzn idealnie szczelne, raczej z drewnianą futryną, żeby było cieplutko. W moim C117 robimy malenką "garderobę" dostępną z wiatrołapu kosztem pierwotnego garażu. U mnie w domu nikt się nie pofatyguje żeby sprzątnać buty do szafki itp. Mam nadzieję, ze ta "garderoba" rozwiąże problem "wejściowego" bałaganu. Tak właściwie mając pewność szczelnych drzwi wiatrołap nie jest niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.03.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Zobaczyłam jeszcze wycenę co. Jak dla mnie arcydrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.03.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Czesc, Drzwi wejsciowe i tak mamy zamiar kupic szczelne, wiec tu nie bedzie problemu, a z kurtkami i butami, tez jakos sobie poradzimy Co do wyceny na c.o., to tak jak pisalam nie wiem czy to drogo czy nie... w srode/czwartek mam miec nastepna wycene - bedzie porownanie... Pozdrawiam, Marta P.S. A na jaka kwote Wy sie nastawiacie na c.o. ?? I jakie robicie grzejniki, podlogowka, mix ??? Co z ciepla woda, itd.??? Podzielcie sie swoimi koncepcjami Cześć Marta U nas będzie podobnie podłogówka na parterze i w łazience na poddaszu. W pokojach na górze, w garażu i dodatkowo w łazienkach kaloryfery. U nas podłogówka będzie kosztować około 70zł/m2 (materiały + robocizna). Myślę, że to dobra cena. Ogrzewać będziemy gazem. Z tego co się orientowałam to fajnym rozwiązaniem są dwa piece. Jeden do podłogówki i kaloryferów, a drugi do podgrzewania wody. Sama nie wiem... Tak według moich obliczeń za położenie podłogówki i zamontowanie kaloryferów (materiały + robocizna) będziemy płacić około 10tys. No i potem trzeba doliczyć pieć...A tu rozpiętość cenowa jest ogromna Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.03.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Czesc Kasiu, Zamieszcze nasza wycene, tak dla porownania... A jesli moge zapytac, jaka firma bedzie Wam robic c.o., bo ta wycene co mamy to tez firma z BB nam robila... A w porownaniu z Twoja cena to nasza faktycznie jest kosmos Nam bedzie robiła wszystko jedna firma. Od fundamentów, przez dach, instalację po montowanie kontaktów... Umowę podpiszemy najprawdopdobniej w przyszłym tygodniu. Wtedy dam Ci znać ile dokładnie te instalacje wyszły. Aha i też będziemy prawdopodobnie budować z betonu komórkowego. U nas będzie około 120m2 ścian i beton z Prefabetu z B-B będzie nas kosztował około 6-7 tys. No i mam go od ręki Wcześniej chcieliśmy ceramikę, ale teraz to nawet się cieszę, bo ten beton komórkowy zaczyna mi się naprawdę podobać Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.03.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 (edytowane) Czesc, Drzwi wejsciowe i tak mamy zamiar kupic szczelne No ja też mam taki zamiar, ale już sprawdzałam na sobie- w praktyce różnie z tym bywa. Koszt co nie mam pojęcia. Edytowane 8 Lipca 2018 przez celtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.03.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 jeszcze zapomnialam za układanie dachówki-pan powiedział-35 zł/mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 20.03.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 (edytowane) . Edytowane 23 Stycznia 2015 przez isztar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.03.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Teraz mi się przypomniało, ze mój kuzyn też nie wiatrołapu i jest wszystko dobrze. Nawet nie wyobrażam sobie jego domu z wiatrołapem. Wrzuciłam dzisiaj foto naszego mieszkania do sprzedania na fotosikhttp://images20.fotosik.pl/147/14e47a8f2ecb10dem.jpgten przedpokój jest 35 cm szerszy ( i dłuższy) niż w c117 i nie ma nazbyt dużo miejsca Więc mam teraz ja problem - czy robić wiatrołapDomek byłby idealny-należało poszerzyć go o ok 50 cm w miejscu wiatrołapu i łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Cześć Marta Nie matrw się. Przecież beton komórkowy z Bielska jest dobrym materiałem. No i masz go od ręki, bez stresu i niepokoju. Pociesz się, że w połowie lipca to może i dach już będzie... Pozdrawiam wiosennie kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 22.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 GRATULUJĘ DRUGIEJ STRONY Ale cieszy, co ?! Też tak miałam . Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 22.03.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Marta,Prefabet jest ok.Coraz więcej pozytywnych opinii na jego temat słyszę.Będzie dobrze.A którą odmianę wybieracie?Pozdrawiam.Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 22.03.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Ja też gratuluję drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.03.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Cześć Marta Ja też gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 23.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 cześć Pracowity mieliście dzisiaj dzień . Pierwsze zakupy chyba cieszą. Ile % rabatu Wam dali od ceny dachówki podst? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts