Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Marty i Dawida (CODZIENNY)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marto te drzwi do spizarki cudo. Powiedz czy sa szklane czy z tworzywa i zdradź producenta.

Witaj,

Zadna tajemnice te drzwi, tylko pomysl troche nietypowy :wink:

Drzwi sa szklane, z ikeii. I to sa drzwi dedykowane do szaf. Jednak mnie jakos bardzo spodobaly sie do mojej spizarki :D

W rzeczywistosci wygladaja ladniej niz na zdjecu. Futryny zrobilismy z gotowych desek z castoramy, a na zewnatrz, przybilismy listwe maskujaco dekorujaca.

I mamy drzwi, ktore sa dodatkowa ozdoba naszej kuchni 8)

Pozdrawiam,

Marta

dzięki. Ja myslałam o takich drzwiach prysznicowych bo te w firmach robione na wymiar sa kosmicznie drogie. Dlatego szukam alternatywy

A rozgladalas sie w marketach - wiem ze to brzmi banalnie, ale czasami naprawde mozna duzo taniej niektore rzeczy kupic...

Ja widzialam gotowe w castoramie i leroy i sa rozne rodzaje, takie typowe drzwi i takie tylko szklane "coś", moze warto sie rozejrzec...

Bo te z ikeii, hmm, nie wiem jakby wygladaly po dluzszych kontaktach z woda...

Pozdro,

Marta

dzięki. Ja myslałam o takich drzwiach prysznicowych bo te w firmach robione na wymiar sa kosmicznie drogie. Dlatego szukam alternatywy

A rozgladalas sie w marketach - wiem ze to brzmi banalnie, ale czasami naprawde mozna duzo taniej niektore rzeczy kupic...

Ja widzialam gotowe w castoramie i leroy i sa rozne rodzaje, takie typowe drzwi i takie tylko szklane "coś", moze warto sie rozejrzec...

Pozdro,

Marta

Problem polega na tym ze typowe nie pasują. Brak mi do 70 ok 3 cm. Dlatego myśle o czymś co by było tańsze i mozna by podjąc ryzyko dociecia

Piękne drzwi od spiżarki!!!!! Świetny pomysł! Pierwszy raz widzę takie rozwiązanie. Dzięki nim, spiżarka nie wygląda tak "przemysłowo", jeśli wiecie o co mi chodzi ;) Aha i macie bardzo fajny kształt zabudowy kominka. Zapisałam sobie to zdjęcie i odkopię je, jak będziemy już na etapie projektowania zabudowy naszego :) Pozdrawiamy.

Pozdro,

Marta

Problem polega na tym ze typowe nie pasują. Brak mi do 70 ok 3 cm. Dlatego myśle o czymś co by było tańsze i mozna by podjąc ryzyko dociecia

Jeszcze sobie tak mysle...

A pytalas u zwyklego szklarza??

Moze akurat nie zedrze z Ciebie jak firma ktora robi prawie to samo, ale TYLKO jako drzwi prysznicowe??

Pzdr,

Marta

Piękne drzwi od spiżarki!!!!! Świetny pomysł! Pierwszy raz widzę takie rozwiązanie. Dzięki nim, spiżarka nie wygląda tak "przemysłowo", jeśli wiecie o co mi chodzi ;) Aha i macie bardzo fajny kształt zabudowy kominka. Zapisałam sobie to zdjęcie i odkopię je, jak będziemy już na etapie projektowania zabudowy naszego :) Pozdrawiamy.

Ciesze sie bardzo ze Ci sie podobaja :D Zgadzam sie z tym przemyslowym wygladem :wink: Jest OK.

A co do kominka, to tez "odgapialam" z forum :)

Pozdrowienia,

Marta

Pieknie macie w domeczku! Kolory i wykonczenia - bardzo w moim guscie ;) Zazdroszcze odwiedzajacym ;) Jaki to kolor paneli na schodach?

Dzieki, dzieki :D

Jesli masz ochote na zwiedzanie, to zapraszamy :wink:

Schody mamy z jesiona, a kolor dobrany pod kolor drzwi wewnetrznych (lakierobejca na drzwi nazywala sie palisander, a na schody co nam stolarz dobral to nie wiem, w kazdym badz razie kolor prawie indentyczny)

Pozdrowienia,

Marta

Gratuluję domku! Bardzo mi się podoba , bo nasz będzie bardzo podpbny.Szczególnie ;ganek; mamy mieć taki sam więc prosiłabym o aktualne zdięcie i ciekawa jestem jak dużo eko-groszku spala ten piec?

Bardzo sie ciesze :)

Hmmm, ale klina mi wbilas z tym eko-groszkiem... Nie wiem jaki mamy duzy podajnik, ale mniej wiecej (+ -) 100kg/tydzien.

Duzo zalezy od wilgotnosci wegla, bo ostatnio mamy mokry i gorzej sie pali, i od pogody - temperatury.

A zdjecia wrzuce, obiecuje... Tylko o ktory ganek chodzi :oops: klatke schodowa czy wiatrolap, bo w sumie w moich rejonach to i jedno i drugie moge "podpiac" pod ta nazwe...

Pozdrowionka,

Marta

Głównie chodzi mi o to zadaszenie przed domem.Bo nasz ma mieć 2m gł i 4 m dł .A nigdzie w realu nie widziałam nic podobnego, a bardzo jestem ciekawa zobaczyć chociaż zdięcia.Nad tym piecem też rozmyślam, bo koszt spory a wiadomo opał drogi! Ale 100 kg tygodniowo nie wydaje mi się dużo.No i jaka wygoda Jeszcze odnośnie pieca to czy pali się na okrągło? Kominek ogromniaście mi się podoba(haha trzeba będzie odgapić) Ico jeszcze drzwi wewnętrzne sa suuuuper . Pozdrawiam gorąco z GORCÓW!!!

Głównie chodzi mi o to zadaszenie przed domem.Bo nasz ma mieć 2m gł i 4 m dł .A nigdzie w realu nie widziałam nic podobnego, a bardzo jestem ciekawa zobaczyć chociaż zdięcia.Nad tym piecem też rozmyślam, bo koszt spory a wiadomo opał drogi! Ale 100 kg tygodniowo nie wydaje mi się dużo.No i jaka wygoda Jeszcze odnośnie pieca to czy pali się na okrągło? Kominek ogromniaście mi się podoba(haha trzeba będzie odgapić) Ico jeszcze drzwi wewnętrzne sa suuuuper . Pozdrawiam gorąco z GORCÓW!!!

Czesc,

Nasz daszek ma 2 m gł i w ponad 6,5m dł.

http://images27.fotosik.pl/142/ece86b253f89b2e9med.jpg

A ten odcinek - dwa slupki - maja wlasnie okolo 4m, z ta czescia wystajaca, czyli caly daszek. Odleglosc miedzy slupami to okolo 2,4m.

http://images34.fotosik.pl/111/b136e49455a7a9c0med.jpg

PIEC:

u nas pali sie non stop, mamy podlogowke z calym domu i wode tez grzejemy z pieca. To jest niesamowicie wygodne.

Kominek "odpalamy", tak jak juz kiedys pisalam, tylko rekreacyjnie :wink:

Pozdrowienia,

Marta