Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Marty i Dawida (CODZIENNY)

Recommended Posts

Hej Marta,

Mozesz wrzucic namiary na firme, w ktorej zamowiliscie okna? Chciałabym porównać oferty. Czy placiliscie dodatkowo za klamki? Nam oferują klamki brązowe, malowane. My wolelibyśmy złote lub srebrne, ale wtedy musimy dopłacać. Czy u Was też tak było?

Jakie macie okucia? Nam proponują okucia Winkhaus.

I jeszcze jedno, Mozecie nam polecic jakąs firme od drzwi zewnętrznych :oops: Z góry dzięki.....

Pozdrawiam,

Dominika

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Marta,

Mozesz wrzucic namiary na firme, w ktorej zamowiliscie okna? Chciałabym porównać oferty. Czy placiliscie dodatkowo za klamki? Nam oferują klamki brązowe, malowane. My wolelibyśmy złote lub srebrne, ale wtedy musimy dopłacać. Czy u Was też tak było?

Jakie macie okucia? Nam proponują okucia Winkhaus.

I jeszcze jedno, Mozecie nam polecic jakąs firme od drzwi zewnętrznych :oops: Z góry dzięki.....

Pozdrawiam,

Dominika

Czesc Dominika,

Na priva Ciposylam namiary na firme w ktorej mykupowalismy.

Jakis absurd z tymi klamkami, u nas nawet nie bylo takiej opcji, w zadnej firmie z ktora rozmawialam nie bylo brazowych klamek, tylko kazda w standarcie dawala takie zlotawe - bez dodatkowych doplat.

Nie pamietam jakie mamy okucia, okna mamy ogolnie z aluplasta, kolor dwustronny orzech - ladne sa.

A drzwi zewnetrzne, to w sumie kupowalismy tez w tej samej firmie, nam sie nasze podobaja, moze tez cos u nich znajdziecie dla siebie...

Jedyne co przerobilismy z drzwiami, to prog. Byl drewniany, nie chcielismy takiego i teraz mamy z plytek...

http://images23.fotosik.pl/142/ea26d86b46faf8f2med.jpg

Pozdrowionka,

Marta

Jak wchodzą rynny w ziemię ?? tam jest jakiś pojemnik czy tylko tak rynna spustowa zakopana w kamyki??

Fajnie domek wyglada z frontu. Tak niziutko.

U nas jest spadek działki w stronę drogi i front domu wygląda śednio, taki"zadarty".

Rynny mamy wpuszczone w takie plastikowe spusty - gotowce z castoramy polaczylismy do rur i zasypalismy w ziemi.

Narazie tylko z przodu mamy zrobione odplywy, z wiosna, bedziemy dzialac dalej....

hej :D

bardzo ładny domek :D :D

powiedz mi ile Was to kosztowało? do tego etapu?

możesz nie liczyć mebli :wink:

zmieściliście się w 2000tyś.? tak jak myślałaś :roll:

Czesc,

No mniej wiecej, bo dokladnie nie wiem, ale w sumie to okolo 300 tys z meblami i z zakupem dzialki.

A kredytu bralismy 240 tys - czyli zmiescilismy sie :wink:

Pozdrowienia,

Marta

hej :D

bardzo ładny domek :D :D

powiedz mi ile Was to kosztowało? do tego etapu?

możesz nie liczyć mebli :wink:

zmieściliście się w 2000tyś.? tak jak myślałaś :roll:

Czesc,

No mniej wiecej, bo dokladnie nie wiem, ale w sumie to okolo 300 tys z meblami i z zakupem dzialki.

A kredytu bralismy 240 tys - czyli zmiescilismy sie :wink:

Pozdrowienia,

Marta

no to mnie pocieszyłaś bo względnie dużo rzeczy robiły u Was firmy więc to optymistyczna kwota :D

chce wziąść 200tyś kredytu ale jestem przerazona :cry: :cry:

i chyba nie dam rady psychicznie :roll:

no to mnie pocieszyłaś bo względnie dużo rzeczy robiły u Was firmy więc to optymistyczna kwota :D

chce wziąść 200tyś kredytu ale jestem przerazona :cry: :cry:

i chyba nie dam rady psychicznie :roll:

200 tys, to nie jest duzo, kasa szybko sie konczy, za szybko :roll:

Wszystko zalezy od tego jakie kupicie materialy - w jakich cenach, i jakie bedziecie mieli stawki za robocizne...

A co do kondycji psychicznej przy budowie, to nie bede sciemniac, ze jest super... Jest ciezko, ale chciec to moc :wink:

Powodzenia,

Marta

Dzięki Marta za namiary :wink:

Dominika Pirackich gier nigdy za wiele! I bynajmniej nie mowa tu o grach nielegalnie ściąganych z Internetu. Po prostu to świetne uczucie ponownie wskoczyć za stery pirackiego okrętu i poprowadzić swoich dzielnych kompanów do totalnej dominacji na morzach i oceanach. W darmowej grze Pirate Storm możesz to osiągnąć – podróżuj, odwiedzaj porty w najdalszych zakątkach, zatapiaj wrogie statki i stań się najgroźniejszym piratem na świecie

Gra wojenna w realiach drugiej wojny światowej, w formie karcianki i do tego darmowy spadkobierca popularnego tytułu? To jest możliwe - przedstawiamy Panzer General Online

Koyotl to gra przeglądarkowa z gatunku action-RPG o bardzo ładnej grafice i rozbudowanej rozgrywce, pełnej rozmaitych zadań, przeciwników oraz przedmiotów do kolekcjonowania. Na szczególną uwagę zasługuje ciekawie zaprojektowany turowy system walki, dzięki któremu zabawa jest jeszcze bardziej pasjonująca

Goal United to manager piłkarski oferujący Ci dziesiątki rozwiązań. Nie tylko dbasz o drużynę, ale również jesteś zarządcą stadionu, osobą odpowiedzialną za zatrudnianie nowych pracowników czy dokonywanie transferów. A to wszystko w ładnym wydaniu z efektownym interfejsem

Wśród fanów symulatorów łodzi podwodnych z pewnością nie ma osoby, która nigdy nie słyszałaby o serii Silent Hunter. Po pięciu instalowanych na dysku twardym częściach Silent Huntera, tym razem mamy okazję zagrać w wersję przeglądarkową o oznaczeniu „Online”, ale nie mniej złożoną, nie mniej zaawansowaną i zdecydowanie nie mniej wciągającą. Za to w pełni darmową i dzięki niskim wymaganiom sprzętowym, dostępną niemal dla wszystkich użytkowników komputerów

Zostań gwiazdą piłki nożnej! Czekają Cię godziny morderczego treningu, ale jeśli chcesz zagrać w FC Madrito, nie masz wyjścia! Zadbaj o dobre relacje ze swoim menadżerem i inwestuj w suplementy, które pozytywnie wpłyną na Twój rozwój sportowy. Gdyby brakowało Ci kasy, zawsze możesz poprzetykać rury stadionowe w zamian za parę miedziaków. Cóż, nikt nie mówił, że piłkarz-amator ma lekko

No problemo, do uslug :wink: 8)

M.

Edytowane przez marta_zaz

• 4 weeks później...

Cześć Marto czy mogła byś powiedzieć więcej na temat waszego pieca na ekogroszek, wiem że już kiedys informowałaś nas że dobrze się spisuje ale potrzebuję więcej szczegółów np:

-ile średnio kilogramów spala na dobę węgla

-czy na palenisko zalega szlajka z nie dokońca wypalonego węgla

- jakiej mocy jest kocioł?

- czy macie założony zawór trzy/czterodrożny

I dlaczego wybraliście właśnie ten piec np z polecenia?

Ja myśle o elektromecie 15Kw ma niezłe opinie ale nie jest to mój jedyny faworyt

pozdrawiam i góry dziekuję

Jacek

Cześć Marto czy mogła byś powiedzieć więcej na temat waszego pieca na ekogroszek, wiem że już kiedys informowałaś nas że dobrze się spisuje ale potrzebuję więcej szczegółów np:

-ile średnio kilogramów spala na dobę węgla

-czy na palenisko zalega szlajka z nie dokońca wypalonego węgla

- jakiej mocy jest kocioł?

- czy macie założony zawór trzy/czterodrożny

I dlaczego wybraliście właśnie ten piec np z polecenia?

Ja myśle o elektromecie 15Kw ma niezłe opinie ale nie jest to mój jedyny faworyt

pozdrawiam i góry dziekuję

Jacek

Czesc Jacek,

Sorry, za moje porazajace tempo odpowiedzi :oops:

Nasz piec - EKOCENTR A3000 EI z regulatorem pogodowym (chyba to ten symbol) :oops:

- moc 25 kW - ze wzgledu na duzy podajnik, bo do takiego domu jak nasz chyba by wystarczyl 18 kW...

- srednio tygodniowo spalamy okolo 100 kg - tak mi chyba Dawid mowil :wink:

- nie wiem co to ten zawor ??

- nic nigdzie nie zalega, popiolu jest doslownie "garstka" - to zalezy jaki rodzaj ekogroszku sie kupi, jest tez taki z ktorego zostaje sporo popiolu..

A piec mamy taki tylko z tego powodu, ze poprosilismy Jacka - pana ktory zajmowal sie nasza instalacja, zeby wybral cos odpowiedniego dla nas..

Jestesmy zadowoleni z wyboru, tylko musimy do konca "nauczyc sie" go ustawiac :wink:

Jesli jeszcze masz jakies pytania a uda mi sie na nie od. to sluze "pomoca" ha ha ha ;)

Pozdrowienia,

M.

• 3 weeks później...
Witam. Dziś dopiero trafiłam na Wasz dziennik. Jestem z Waszych okolic i chciałam zapytać o ekipę budowlaną, która wykonywała u Was prace. Czy mogłabyś podać namiary i napisać, czy jesteś zadowolona z wykonawstwa? Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszego tempa. Macie piękny dom, bardzo ładne wnętrza, świetny kominek. Pozdrawiam. Życzę wszystkiego dobrego w nowym domu.

Witam. Dziś dopiero trafiłam na Wasz dziennik. Jestem z Waszych okolic i chciałam zapytać o ekipę budowlaną, która wykonywała u Was prace. Czy mogłabyś podać namiary i napisać, czy jesteś zadowolona z wykonawstwa? Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszego tempa. Macie piękny dom, bardzo ładne wnętrza, świetny kominek. Pozdrawiam. Życzę wszystkiego dobrego w nowym domu.

Witamy u nas :wink:

Z ekipy, jak juz wielokrotnie pisalam, jestesmy zadowoleni 8)

Namier posle Ci na priva :D

Pozdrowionka,

Marta

Cześć Marta.

Łazienka OK, szczególnie geberit budzi respekt [na zdjęciu wygląda na dość masywną budowlę :D ].

Mam pytanie odnośnie wykończenia schodów: jaka jest grubość deski i całej warstwy pod nią tzn. ile cm wraz z deską jest na stopniu?

Pozdrawiam, K.

Czesc,

Schody - stopnie drewniane - maja grubosc 4cm, a caly schod - razem z deska - ma wysokosc - okolo 18cm.

Pozdrowienia,

Marta