Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Marty i Dawida (CODZIENNY)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przypadkowo trafiłam na Twój dziennik ,czytam i naraz patrze , a tu akurat ktoś mi bliski z okolic .Przeczytałam cały Twój dziennik i komentarze - jestem pełna uznania i zachwytu dla Ciebie i męża.Żałuję ,że wcześniej nie trafiłam tutaj .Ja już wybrałam projekt ,może nawet podobny do Twojego- jest to projekt CIPEPŁY z Łodygowic.Ja dopiero jestem na początku, szukam dalej wykonawców i chciałam zapytać o ekipę budowlaną, która wykonywała u Was prace. Czy mogłabyś podać namiary i napisać, czy jesteś zadowolona z ich roboty?. Będe korzystała z Twich wskazówek i doświadczenia .Jestem z B-B Pozdrawiam. Życzę szczęścia i wszystkiego dobrego w nowym domu.

Maria

• 3 weeks później...
Hej Marta,

Sliczna lazienka, bardzo podobaja mi sie wasze plytki ... wypasik.

Mam pytanie o lozeczko w waszej sypialni - czy to moze Ikea z taka duzaaa rozsuwana polka za glowami, czy mi sie tylko wydaje?

Czekam na wiecej fotek :wink:

Jak sie Wam mieszka?

Czesc,

Dzieki bardzo :wink:

A lozko - 100% trafilas 8) Ikea, z polka za glowa :wink:

Mieszka sie suuuuuuuuper, ale zaczelismy sezon "zewnetrzny" i teraz w srodku prace ida powoli .... ale za to ksztaltujemy teren wokol domu :wink:

W najblizszym czasie zabierzemy sie tez za ogrodzenie..

Wrzuce jakies fotki :wink:

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Cześć Marta :)

Coś rzadko ostatnio piszesz :(

Pewnie jak się już mieszka, to trochę ten zapał budowlany mija.

Taras i wszystko wokół domku masz prześliczne i urocze - te schodki nadają niesamowity klimat tej części ogródka. Podziwiam za pomysłowość, a jak te wszystkie roślinki urosną to dopiero będzie pięknie :lol:

Arturek rośnie i widzę, że chętnie pomaga - podlewanie szlaufem to ulubione zajęcie chyba każdego chłopaka w tym wieku :)

Powiedz mi Marta jakie płytki masz w górnej łazience?

Czyżby to była Imola Antares - może się mylę :roll:

Jakbyś w ogóle mogła pokazać w całości łazienkę na poddaszu byłabym wdzięczna.

Pozdrawiam cieplutko i częściej tu zaglądaj :)

kasia

• 2 weeks później...
Cześć Marta :)

Coś rzadko ostatnio piszesz :(

Pewnie jak się już mieszka, to trochę ten zapał budowlany mija.

Taras i wszystko wokół domku masz prześliczne i urocze - te schodki nadają niesamowity klimat tej części ogródka. Podziwiam za pomysłowość, a jak te wszystkie roślinki urosną to dopiero będzie pięknie :lol:

Arturek rośnie i widzę, że chętnie pomaga - podlewanie szlaufem to ulubione zajęcie chyba każdego chłopaka w tym wieku :)

Powiedz mi Marta jakie płytki masz w górnej łazience?

Czyżby to była Imola Antares - może się mylę :roll:

Jakbyś w ogóle mogła pokazać w całości łazienkę na poddaszu byłabym wdzięczna.

Pozdrawiam cieplutko i częściej tu zaglądaj :)

kasia

Czesc Kasiu,

U Was tez duze zmiany - super :)) I dzieciaczki rosna jak na drozdzach :wink:

Plytki w gornej lazience - te na podlodze - to jakies tanie z marketu - MEKSYK sie nazywaly :) a te na scianach to szkockie czy hiszpanskie.

Zdjecie zrobie i postaram sie niedlugo wrzucic :wink:

Pozdrowionka,

Marta

• 1 month później...

Niop, taki byl w sumie zamiar i udalo sie 8)

A maly przedszkolak rano placze, a popoludniu nie chce wracac do domu :-?

Mial mala przerwe bo po 2 dniach chodzenia do przedszkola sie rozchorowal i dopiero w tym tyg. wrocil, ale mam nadzieje, ze sie "oswoi" i bedzie dobrze...

A Piotrus jak w przedszkolu?? Jak sobie radzi??

Pozdrowienia,

m.

No to mamy podobnie :roll:

Piotrek czasem trochę marudzi, że będzie tęsknić, kilka razy zrobił straszną aferę z krzykiem i tupaniem, że nie chce do przedszkola, ale przeważnie idzie uśmiechnięty i kila razy zdarzyło się, że nie zdążył się nawet pożegnać :lol:

Śpi fajnie, je super - także jestem strasznie z niego dumna, bo szczerze mówiąc myślałam, że będzie bardzo ciężko, a jak na razie jest rewelka :D

Pozdróweczki, kasia

Witaj Marto - musze sie przyznac ,że po cichu zawsze tu zagladałam i podziwiałam. Przyznam sie , mam bardzo mało czasu i duzo nie piszę na forum.Porównując Twoj domek - rok temu to byłaś dalej z robotami niż ja jestem obecnie. Ale ciesze sie ,że mam prawie stan SSZ. Domek mój też jest na dużym spadku. Będę musiała pomyślec i zrobić podobnie jak Wy to urządziliście.A związku z tym ziemi potrzebuje bardzo dużo ...

Marto kto Wam robił schody i kominek . Jeśli możesz podać namiary , to bym była wdzięczna. Pozdrawiam z B-B maria

Witaj Marto - musze sie przyznac ,że po cichu zawsze tu zagladałam i podziwiałam. Przyznam sie , mam bardzo mało czasu i duzo nie piszę na forum.Porównując Twoj domek - rok temu to byłaś dalej z robotami niż ja jestem obecnie. Ale ciesze sie ,że mam prawie stan SSZ. Domek mój też jest na dużym spadku. Będę musiała pomyślec i zrobić podobnie jak Wy to urządziliście.A związku z tym ziemi potrzebuje bardzo dużo ...

Marto kto Wam robił schody i kominek . Jeśli możesz podać namiary , to bym była wdzięczna. Pozdrawiam z B-B maria

Czesc Marysiu!!

Bardzo mi milo, ze do nas zagladasz :) Ja tez malo pisze na forum, odkad sie wprowadzilismy i wrocilam do pracy... :-?

Ziemi na taki "usyp" faktycznie poszlo "sporo" - nam zostala ziemia - chumus, wiec ja wykorzystalismy :D

Schody robil nam znajomy/kumpel stolarz - jesli bedziesz chciala podam namiary na priva, ale wiem ze narazie ma "terminy" na przyszly rok.., a kominek - przyjaciel rodziny (to byl jego PIERWSZY kominek 8) ), ale zapytam czy by sie podjal i jesli sie zgodzi to rownierz dam namiary :wink:

Wasz domek wyglada swietnie, ale najgorsze przed Wami - :lol: Nie no w sumie i najlepsze, bo wykanczanie i wprowadzenia :wink:

Tez bede zagladac do Ciebie

Pozdrowienia,

Marta :D

cześć

Półki w salonie kupowaliście gotowe, czy sami docinaliście w jakimś pkt z płytami ?

Dakładnie chodzi mi o sposób montażu, w którym nie widać podpórek tylko samą półkę.

Właśnie Paweł oglądał Wasz ogródek za domem, a potem spojrzał się przez nasze okno w salonie :wink: . Mamy same badyle. "troszkę" się załamał ile jeszcze roboty :wink: :lol: :lol: