Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Marty i Dawida (CODZIENNY)

Recommended Posts

cześć

Półki w salonie kupowaliście gotowe, czy sami docinaliście w jakimś pkt z płytami ?

Dakładnie chodzi mi o sposób montażu, w którym nie widać podpórek tylko samą półkę.

Właśnie Paweł oglądał Wasz ogródek za domem, a potem spojrzał się przez nasze okno w salonie :wink: . Mamy same badyle. "troszkę" się załamał ile jeszcze roboty :wink: :lol: :lol:

Czesc Iwona,

Polki sa z ikei, patent banalny, przykreca sie je na 2 wkretach, w polce sa 2 dziury.

No nasz ogrodek, hmmmm, kupa roboty a efekty i tak jeszcze nie satysfakcjonujace :wink:

A Ty zas nie przesadzaj, Wy juz macie elewacje i kostke ulozona - to dopiero kupa roboty, a przede wszystkim kasy 8)

Pozdrowionka,

M.

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Marta- dziękuję za szybką wiadomość. Pytałam też innych znajomych i kazdy mówi , że stolarze takie mają terminy tj ok.roku .Co prawda ja jeszcze mam troche czasu ,bo do przeprowadzki to daleko , a tez mi się aż tak nie spieszy.No i najważniejsze kasa sie kończy i trzeba czekać na przypływ gotówki.Jeśl możesz to poślij mi nr telefonu tego stolarza lub inne namiary,( jesli byłas zadowolona z jego pracy).Kiedy patrzę na Twój ogród jak nabiera kształtów,to myslę kiedy ja tak będe miała.Ziemi mi trzeba dużo do nadsypania i dużo,dużo... roslinek.

Ale narazie ciesze sie z tego co mam. Pozdrawiam i zycze samych słonecznych dni, bo ten deszcz to już się znudził , chyba wszystkim. Maria

• 2 weeks później...
Dziekuje Marta za nr telefonu do stolarza , tak jak wczesniej pisałam , na razie mi sie nie spieszy , ale muszę wszystkie roboty ustalać jak tylko fundusze mi na to pozwolą. Będe napewno do niego dzwonić.U mnie narazie tynki wew.skończone.Teraz ma przyjść kolega robić wode, co itd.Pozdrawiam Maria

• 2 weeks później...

czesc :D

Rzeczywiście ludziom "przyda się" wszystko.

Bardzo dawno temu miałam takiego sąsiada, który pracował w jakiejś hurt chemicznej i odlewał sobie do butelki po napoju z kilkunastu butelek szampon :wink: i się tym chwalił.

Mam prawie gotowy pokój na parterze ten po garazu. Zrobię wieczorkiem fotkę. I mam ciepłą wodę :D , ale nie mamy gazu :-? .

A u Was co dobrego słychać ?

pozdrawiam :D

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/s/4/0/2/40925529_d.jpg

Smacznego barszczyku, wyśmienitego karpia, pysznej kapusty i tylko trafionych prezentów pod pachnącą choinką.

No i przede wszystkim miłości... dużo miłości, która przetrwa wszystko, pogody ducha, uśmiechu i samych pięknych dni w nowym 2009 roku :)

• 1 month później...
Witam, mam pytanko -jak się mieszka w codziennym? pytam bo też budujemy ten dom , jesteśmy na etapie ścian zewn-już są zarysy drzwi i okien-no właśnie :evil: dopiero teraz dokładnie widać co i jak, zupełnie nie wiedziałam że okno w salonie jest niżej niż w kuchni i teraz patrze że kuchnia i salon są takie malutkie, zastanawiam się co ja tam pomieszczę ,no ale jeśli wy się pomieściliście to my chyba też, widzę że też macie odbicie lustrzane i że zrezygnowaliście z garażu-zupełnie jak my. Zastanawiamy się z mężem czy w tym korytarzyku nie jest ciasno-drzwi do łazienki, do kotłowni i do pokoiku-jeżeli możecie to podzielcie się swoimi spostrzeżeniami, aha zastanawiamy się również czy nie czuć dymu w domu, bo kotłownia niedaleko... hm to chyba na tyle, będę wdzięczna jak coś skrobniecie :wink:

Witam, mam pytanko -jak się mieszka w codziennym? pytam bo też budujemy ten dom , jesteśmy na etapie ścian zewn-już są zarysy drzwi i okien-no właśnie :evil: dopiero teraz dokładnie widać co i jak, zupełnie nie wiedziałam że okno w salonie jest niżej niż w kuchni i teraz patrze że kuchnia i salon są takie malutkie, zastanawiam się co ja tam pomieszczę ,no ale jeśli wy się pomieściliście to my chyba też, widzę że też macie odbicie lustrzane i że zrezygnowaliście z garażu-zupełnie jak my. Zastanawiamy się z mężem czy w tym korytarzyku nie jest ciasno-drzwi do łazienki, do kotłowni i do pokoiku-jeżeli możecie to podzielcie się swoimi spostrzeżeniami, aha zastanawiamy się również czy nie czuć dymu w domu, bo kotłownia niedaleko... hm to chyba na tyle, będę wdzięczna jak coś skrobniecie :wink:

Cześć,

Myślę, że mogę roziać Twoje wątpliwości :)

Na tym etapie budowy, na ktorym jestescie dom jest MALUTKI :)

Ale pozniej, jak juz sciany sa wytynkowane i wygladzone, to wyglada jak DOM ;)

Mysle ze spokojnie pomiescicie wszystko.

- Kuchnia duza nie jest, ale jest spizarnia - bez niej nie wyobrazam sobie tej kuchni!!!

- Jesli chodzi o korytarz na dole, to jest wystarczajaco szeroki, nie ma konfliktu z drzwiami, jak dla nas jest wygodnie - jestem zadowolona :)

- Drzwi do lazienki mamy wezsze, chyba 70cm, zeby nie zabieraly cennego miejsca w tej malutkiej lazience:) ale jest wygodnie, mowie to z czystym sumieniem

- W wiatrolapie polecam zrobic "doswiatlo" czy jak sie to nazywa, okienko nad drzwiami, bo jest ciemno w srodku.

- Okno w salonie wyglada oki, bo jak bedziesz miec drzwi balkonowe z poprzeczkami to wyjdzie na tym samym poziomie.

- A okno w kuchni jest wysoko - dzieki temu na parapecie jest poleczka:)

Mozecie sobie obnizyc, chyba Kasia_w w skrzacie ma rowno z blatem kuchennym - kwestia gustu.

- Dymem w domu nie smierdzi, no chyba ze sie drzwi nie zamknie :|

- Pokoj na dole jest malawy, ale lepszy taki pokoj niz garaz - hahaha :)

Czego mi brakuje??

- Garazu, jesli macie mozliwosc dobudowania z boku domu - to polecam, ale szerszy, nie taki maly jak w projekcie ;)

- tego okienka w wiatrolapie - "doswiatlo" Iwona (celtorek) TO ma :)

- szaf ;) - ale to kwestia czasu = finansow;)

Poza tym, jestem baaaaaaaaaaaaaaardzo zadowolona z wyboru projektu.

Domek jest w sam raz - sprzatania i tak jest sporo ;)

Jakbys miala jeszcze jakies pytanka, to chetnie odpowiem :)

Pozdrowienia i powodzenia,

Marta

Pytania już mam :lol: , czy poszerzaliście w jakiś sposób dom, i czy podnosiliście ściankę kolankową? a co do garażu to od strony kotłowni nie bardzo możemy dobudować, bo chodzi o granice, a od strony salonu to nie bardzo. Zastanawiam się jak to będzie u nas z tą spiżarką, bo chcemy schody drewniane-ktoś nam powiedział, że będzie taniej, ale myślę że jakoś płytami da się to chyba załatwić, pozdrawiam

Pytania już mam :lol: , czy poszerzaliście w jakiś sposób dom, i czy podnosiliście ściankę kolankową? a co do garażu to od strony kotłowni nie bardzo możemy dobudować, bo chodzi o granice, a od strony salonu to nie bardzo. Zastanawiam się jak to będzie u nas z tą spiżarką, bo chcemy schody drewniane-ktoś nam powiedział, że będzie taniej, ale myślę że jakoś płytami da się to chyba załatwić, pozdrawiam

Nie, nie poszerzalismy domu - waska dzialka.

Ale scianke kolankowa podnosilismy - polecam - o 1 pustak - jest wygodnie.

A schody - hmmmm, no pewnie wyjdzie taniej (kasia_w ma baaaaaaaardzo ladne schody) ale ze spizarki nie rezygnujcie, na pewno uda sie to jakos "obrobic" ;)

Pozdrowienia,

m.

Marto a po ile okien dawaliście na górze-chodzi mi o te połaciowe, bo mi się wydaje, że po jednym połaciowym wystarczy, czy likwidowaliście okna boczne od garażu-no teraz pokoju :lol: , bo jakoś nie dojrzałam jak tam u Was jest, i dzięki za cierpliwość

Na gorze mamy po jednym oknie dachowym, tylko w naszej sypialni-pokoj nad garazem/malym pokojem na dole mamy 2 okna dachowe, bo musielismy zlikwidowac okna scienne - granice, no i strony swiata. Wbrew pozorom wyszlo tak, ze w pokoju jest bardzo JASNO:)

Acha i jak bedziecie dawac po 1 oknie, to dajcie je bardziej na srodku pokoju, nie przy scianie - bo bedzie ciemno.

I nie mamy bocznych okien na dole w pokoju - bylo by juz calkiem nieustawnie.

Nie ma sprawy;) papa

• 2 weeks później...
Marta czy wy też macie okno w salonie wg projekty-tj niżej niż okno w kuchni? i czy to okno w kuczni to macie równo z blatem czy trochę wyżej, bo jakoś nie widziałam :wink: pozdrowienia, aha pochwalę się jeszcze-u mnie na dniach strop :lol: , ale jestem podekscytowana :D :lol:

Czesc,

tak, mamy to okno tak jak jest w projekcie, bo gdyby mialo byc na wysokosci okna w kuchni to byloby za wysoko, a tak jest na jakies ~ 80-90 cm - tak na oko ;)

Okno w kuchni mam wyzej niz blat jakies 30-40 cm - jest wygodnie, uzywam parapetu jako poleczki :)

Akurat TE rozwiazania mnie osobiscie baaardzo odpowiadaja :)

Pozdrowienia

• 6 months później...
witam zajrzalam do dziennika poogladac fotki, ale niewiele sie wyswietla.czy jest szansa aby je znow zobaczy?

pozdrawiam

Witaj Aga,

W wolnej chwili postaram se przerzucic chociaz czesc zdjec na inny serwer... bo ten obecny wprowadzil limity :roll: Przy okazji wrzuce jakies new fotki :wink:

Pozdrowionka,

m.