marta_zaz 25.04.2007 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Hej Marta, Ale fajnie, że już zaczynacie... Daj szybciutko znać jak tam postępy i opisz, proszę, wszystko dokładnie. Pozdrowionka Czesc Dominika, Ja tes sie strasznie ciesze Wy tez niedlugo startujecie, z reszta juz bardzo duzo zrobiliscie, przez te ostatnie tygodnie Ja bede pisac na bierzaco w dzienniku, w miare mozliwosci. Narazie mamy wykopane "dziury" na fundamenty Pozdrowionka, M&D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 25.04.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 cześć ze beton dojedzie - tylko rano trzeba go najpierw zamowic To dość istotne. U nas trzeba zamawiać beton 2 tygodnie wcześniej, a jeśli szybciej to drogo. Wstaw fotki wykopów. Bardzo porujnował koparkowy działkę?? Zalewanie w sobotę?? Pozdrawiam serdecznie Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 25.04.2007 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 cześć ze beton dojedzie - tylko rano trzeba go najpierw zamowic To dość istotne. U nas trzeba zamawiać beton 2 tygodnie wcześniej, a jeśli szybciej to drogo. Wstaw fotki wykopów. Bardzo porujnował koparkowy działkę?? Zalewanie w sobotę?? Pozdrawiam serdecznie Iwona Czesc Iwona, U nas beton wystarczy zamowic dzien, dwa wczesniej, wiec mam nadzieje ze sie uda Fotek dzisiaj nie zrobilam, bo zapomnialam aparta, ale o dziwo nie ma masakry - myslalam ze bedzie duzo gorzej... Wykopane rowne, glebokie dziurska, ziemia zwieziona na kupe obok, bardzo elegancko, o ile mozna uzyc tego sformulowania do wykopow Obiecuje ze wrzuce fotki, jak tylko jakies zrobie. Pozdrofka, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 26.04.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Cześć Marta Ale super, że już się u was zaczęło Trzymam kciuki, żeby stal na czas dojechała No i koniecznie fotki prosimy.... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał C117 26.04.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Cześć,my jako kolejni budowniczowie "codziennego" dziś założyliśmy swój dziennik. Z postępem prac jesteśmy niedaleko za Wami (jutro humus) tak więc do roboty i do usłuszenia (napisania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 26.04.2007 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Cześć Marta Ale super, że już się u was zaczęło Trzymam kciuki, żeby stal na czas dojechała No i koniecznie fotki prosimy.... Pozdrawiam kasia Czesc Kasiu, Ja sie ciesze baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo Stal dojechala na czas, beton tez, wiec jest dobrze Fotki dzisiaj zrobie - mam nadzieje... Pozdrowionka i trzymam kciuki za Wasze pozwolenie Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 26.04.2007 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Cześć, my jako kolejni budowniczowie "codziennego" dziś założyliśmy swój dziennik. Z postępem prac jesteśmy niedaleko za Wami (jutro humus) tak więc do roboty i do usłuszenia (napisania). Czesc Michal, Witajcie w gronie "Codzienniakow" Ciesze sie ze wybraliscie ten projekt - fajny jest Powodzenia w pracach i pisz na bierzaco "jak idzie", z czego budujecie i ogolnie wiecej szczegolow Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 27.04.2007 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 cześć Kanalize to może będą rozprowadzać wyżej, tzn nad tym co jest zalane obecnie. Jak zaczniesz płacić za plytki to od razu łazienka sprawi wrażenie większej . A serio - ona jest mała. Możesz łatwo ją powiększyć o ok pół metra, a i tak nie bedzie zbyt wielka. Widze , ze obkładanie folią kubełkową zadziałało. Moim zdaniem zrobili to bardzo szybko. Pozdrawiam Iwona[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 27.04.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Hej, Nawet nie wiem, jak wyrazić to, co poczułam, jak zobaczyłam już zalane ławy Waszego domku. Cos pięknego. Suuuper i gratulacje. Wzruszyłam się na całego. Iwona świetnie skomentowała Twoje obawy, co do wielkości łazienki- ale sie uśmiałam. Jak zaczniesz płacić za plytki to od razu łazienka sprawi wrażenie większej ha ha ha A...i jeszcze jedno- ile betonu Wam weszło w te ławy? Pozdrawiamy. Dominika i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 27.04.2007 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 cześć Kanalize to może będą rozprowadzać wyżej, tzn nad tym co jest zalane obecnie. Jak zaczniesz płacić za plytki to od razu łazienka sprawi wrażenie większej . A serio - ona jest mała. Możesz łatwo ją powiększyć o ok pół metra, a i tak nie bedzie zbyt wielka. Widze , ze obkładanie folią kubełkową zadziałało. Moim zdaniem zrobili to bardzo szybko. Pozdrawiam Iwona[/code] Czesc Iwona, Masz racje, kanalizacja bedzie pozniej rozprowadzona. Nad lazienka to sie juz prawie nie zastanawiam tylko jestem pewna, ze wydluzamy. Twoje argumenty do mnie przemawiaja, szegolnie tez z placeniem - dobrze to kreslilas A z folia dali sobie niezle rade - jest oki, tez mam wrazenie ze szybko im to poszlo. Dzisiaj szalunki+zbrojenia, jutro beton. Pozdro, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 27.04.2007 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 cześć Kanalize to może będą rozprowadzać wyżej, tzn nad tym co jest zalane obecnie. Jak zaczniesz płacić za plytki to od razu łazienka sprawi wrażenie większej . A serio - ona jest mała. Możesz łatwo ją powiększyć o ok pół metra, a i tak nie bedzie zbyt wielka. Widze , ze obkładanie folią kubełkową zadziałało. Moim zdaniem zrobili to bardzo szybko. Pozdrawiam Iwona[/code] Czesc Iwona, Masz racje, kanalizacja bedzie pozniej rozprowadzona. Nad lazienka to sie juz prawie nie zastanawiam tylko jestem pewna, ze wydluzamy. Twoje argumenty do mnie przemawiaja, szegolnie te z placeniem - dobrze to okreslilas A z folia dali sobie niezle rade - jest oki, tez mam wrazenie ze szybko im to poszlo. Dzisiaj szalunki+zbrojenia, jutro beton. Pozdro, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 27.04.2007 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Hej, Nawet nie wiem, jak wyrazić to, co poczułam, jak zobaczyłam już zalane ławy Waszego domku. Cos pięknego. Suuuper i gratulacje. Wzruszyłam się na całego. Iwona świetnie skomentowała Twoje obawy, co do wielkości łazienki- ale sie uśmiałam. Jak zaczniesz płacić za plytki to od razu łazienka sprawi wrażenie większej ha ha ha A...i jeszcze jedno- ile betonu Wam weszło w te ławy? Pozdrawiamy. Dominika i Tomek Czesc Dominika, Tez jestem szczesliwa z tego powodu, chociaz to dopiero poczatek... Betonu poszlo narazie 21 kubikow, bo cos sie wezsze fundamentu Wojtkowi wykopaly ale za to sa dobrze zazbrojone jutro napisze ile poszlo betonu na sciany fundamentowe... Pozdrofka, M&D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 27.04.2007 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Tez mnie bardzo rozbawil komentarz Iwony, co do wielkosci lazienki W 100% MA RACJE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał C117 27.04.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Hej, Nawet nie wiem, jak wyrazić to, co poczułam, jak zobaczyłam już zalane ławy Waszego domku. Cos pięknego. Suuuper i gratulacje. Wzruszyłam się na całego. Iwona świetnie skomentowała Twoje obawy, co do wielkości łazienki- ale sie uśmiałam. Jak zaczniesz płacić za plytki to od razu łazienka sprawi wrażenie większej ha ha ha A...i jeszcze jedno- ile betonu Wam weszło w te ławy? Pozdrawiamy. Dominika i Tomek Czesc Dominika, Tez jestem szczesliwa z tego powodu, chociaz to dopiero poczatek... Betonu poszlo narazie 21 kubikow, bo cos sie wezsze fundamentu Wojtkowi wykopaly ale za to sa dobrze zazbrojone jutro napisze ile poszlo betonu na sciany fundamentowe... Pozdrofka, M&D Marto, te 21 kubików to na same ławy bo w specyfikacji architekta mam ok. 9 ??? Ciekaw jestem bo coś mi nie gra. Strasznie dużo. My dziś zebraliśmy humus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 27.04.2007 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Marto, te 21 kubików to na same ławy bo w specyfikacji architekta mam ok. 9 ??? Ciekaw jestem bo coś mi nie gra. Strasznie dużo. My dziś zebraliśmy humus. powoduje Duży wybór pilotów oryginalnych, zastępczych i uniwersalnych Niedziałające przyciski pilota nie zawsze oznaczają jego zużycie. Bardzo często w takich sytuacjach wystarczy mała konserwacja urządzenia. Nasz serwis wykonuje również takie czynności.Nie wszystko można w domu. Co zrobić, gdy potrzebny warsztat?, Zmiana systemu nadawania telewizji naziemnej - nie musimy kupować nowego telewizora Nowy telewizor - co kupić, co warto wiedzieć Kiedy dostrzegamy nienaturalne objawy pracy naszego telewizora, np. dziwne odgłosy z wnętrza odbiornika (trzaski, "iskrzenia", itp.), towarzyszące tym odgłosom zakłócenia widoczne na ekranie, zmiany geometryczne obrazu, zmiany jasności świecenia, samoczynne wyłączanie się odbiornika lub całkowite wyłączenie się i brak reakcji na próby włączenia, należy zabezpieczyć go, odłączając wtyk sieciowy od zasilania 230V.Zabieg taki jest bardzo prosty do wykonania i bardzo często pozwala użytkownikowi zaoszczędzić kosztów naprawy. Uszkodzenia wielu dyskretnych elementów elektronicznych np. kondensatorów elektrolitycznych, często pociągają za sobą uszkodzenia innych kosztownych podzespołów, dlatego szybkie odłączenie zasilania, w takim przypadku jest bardzo istotne, aż do wizyty serwisanta. Wszystkich objawów nieprawidłowej pracy sprzętu nie jesteśmy w stanie opisać, pozostawiamy Państwu ocenę sytuacji, zawsze służymy poradą, gdy jest ona potrzebna. Zdarza się, że uszkodzenie sprzętu nie pozwala na wykonanie czynności serwisowych w domu. W szczególności telewizory LCD wymagają warunków warsztatowych - statyw umożliwia ustawienie sprzętu w dowolnej pozycji po zdemontowaniu obudowy, komputer stacjonarny z właściwym oprogramowaniem pozwala skutecznie diagnozować nieprawidłowości oraz wykonywać precyzyjne ustawienia sprzętowe Niezbędna jest wtedy czynność, do której odczuwana niechęć towarzyszy większości z nas - transport jakiejkolwiek rzeczy ciężkiej lub wielkogabarytowej z domu do warsztatu, i z powrotem Odbieramy sprzęt do naprawy własnym transportem W wyjątkowych sytuacjach służymy pomocą również w taki sposób. Czesc Michal, Tak 21 kubikow na same lawy - niestety... glebokosc ~120cm x ~40cm szerokosc wykopu Jutro zalewamy fundament, napisze ile poszlo betonu, bo stali raz wiecej niz mialo isc - ale swiadomie, bo wzmocnilismy zbrojenia. Gratuluje zebranego humusu Pozdrawiamy, Marta i Dawid Edytowane 8 Czerwca 2016 przez marta_zaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 28.04.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 21 kubików ?- strasznie dużo A obawiam sie, ze nam może wyjść tyle samo, bo też mamy ławy na 120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał C117 28.04.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 21 kubików ?- strasznie dużo A obawiam sie, ze nam może wyjść tyle samo, bo też mamy ławy na 120. A te ławy to Wam przy adaptacji projektu do warunków miejscowych zaprojektowali ? bo w standardzie w projekcie domu jest 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 28.04.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Architekt zmienił głębokość posadowienia budynku na 120 ( szerokośc wykopu chyba 50) ze względu na warunki gruntowe. Ale w sumie nie wiem jak to będzie zrobione. Może ktoś mi wytłumaczy o co w tym właściwie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 28.04.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Wydaje nam się, że pomimo tego, że zwiększono głębokośc posadowienia wysokośc ławy pozostaje chyba ta sama. Zwiększa sie jedynie wysokość ściany fundamentowej. Czy może się mylimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 29.04.2007 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 A te ławy to Wam przy adaptacji projektu do warunków miejscowych zaprojektowali ? bo w standardzie w projekcie domu jest 40 cm. Czesc Michal, Tak lawy poszerzyl na arch. w adaptacji... Ale kierbud i i nasz szef budowlaniec, stwierdzili ze wystarczy 40 cm bo to maly domek. Glebokosc jest 120 cm - strefa przemarzania gruntu - u nas jest taka, szerokosc nie wszedzie wyszla 40 cm, nie wiem jak kopacz to kopal, miejscami jest weziej, i dlatego zrobilismy dodatkowe zbrojenie - zeby bylo pozadnie. Na lawy, taka jak pisalam weszlo 21 m3 betonu B20 + podwojne zbrojenie. Pozdrowienia, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts