Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Marty i Dawida (CODZIENNY)

Recommended Posts

Sorki za "Mógłbyś".

U mnie jest: ma być ścianka 90, okno 60 i ścianka 20 cm. Jeszcze nie ma ścianki działowej i się zastanawiam czy te 90 wysztarczy by wszedł tam prysznic. Ale widzę, że nie mam się martwić.

Właśnie u Ciebie zobaczyłem bardzo podobną łazienkę. Robisz prysznic tak jak na projekcie właśnie koło okna? Zmieści się?

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sorki za "Mógłbyś".

U mnie jest: ma być ścianka 90, okno 60 i ścianka 20 cm. Jeszcze nie ma ścianki działowej i się zastanawiam czy te 90 wysztarczy by wszedł tam prysznic. Ale widzę, że nie mam się martwić.

Właśnie u Ciebie zobaczyłem bardzo podobną łazienkę. Robisz prysznic tak jak na projekcie właśnie koło okna? Zmieści się?

Sie nie gniewam :wink:

Nie steresuj sie, my tez mamy zamiar "upchnac" prysznic w tej malutkiej lazience.

Prysznic bedzie obok okna, po lewej stronie, chyba jeszcze przesuniemy okno w strone drugiej sciany, zeby ta sciana na "prysznic" miala jak u Ciebie z 90 cm - dzisiaj byla debata na ten temat na budowie - bo wtedy powinnien sie bez problemu zmiescic.

Pozdrawiam,

Marta

Hurra....to już połowe domku macie...

Szkoda, ze ekipa uciekła...ale najwazniejsze, ze wkrótce wróci i domek będzie się powiekszał. W ogóle widac, że jesteście z ekipy zadowoleni. Szcześciarze...

Pozdrawiamy..

Dominika i Tomek

Tez tak mowie - HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D :D :D

Najfajniejsze jest to, ze jak dobrze pojdzie to juz niedlugo bedzie mozna sie przejsc po schodach 8)

Z ekipy jestesmy baaaaaaaaaaaaaardzo zadowoleni, no ale nie wychwalam :wink:

Kiedy wroca, dokladnie nie wiemy, bo maja kilka innych robot, a to ze u nas tak duzo od razu zrobili, to byl po prostu FUKS, bo komus innemu braklo materialow...

Ale jestesmy dobrej mysli, w koncu sie na nich doczekamy :wink:

Wam takze zycze, zadowolenia z budowlancow :D

Powodzenia i pozdrowenia,

Marta i Dawid

No pięknie tam u Was.

Patrzę na te fotki i czytam relacje z budowy z zazdrością! Też tak bym chciał :lol: . Najgorsze jest wyczekiwanie na fachowców, więc życzę dużo cierpliwości. Wasza ekipa jest dość dobrze zorganizowana więc pewnie przyjadą zgodnie z umową.

Życzę dalszych postępów, Krzysiek.

Wywołałem temat do rozmowy na budowie :D

Mam nadzieję, że te moje wątpliwości się przydadzą.

Pozdrawiam i życzę spokojnego budowania.

"Temat" zostal poruszony zanim czytalam posty na forum :wink:

Twoje watpliwosci utwierdzily nas w przekonaniu, ze moze byc za wasko na kabine...

Poprosimy nasza ekipe, zeby "przesuneli" nam to okno o 10 cm w prawo i powinno byc ok 8)

Pozdrowienia i powdzenia,

Marta

No pięknie tam u Was.

Patrzę na te fotki i czytam relacje z budowy z zazdrością! Też tak bym chciał :lol: . Najgorsze jest wyczekiwanie na fachowców, więc życzę dużo cierpliwości. Wasza ekipa jest dość dobrze zorganizowana więc pewnie przyjadą zgodnie z umową.

Życzę dalszych postępów, Krzysiek.

Czesc Krzysiek,

Juz niedlugo sie doczekasz - zycze aby jak najpredzej ekipa do Was "wkroczyla" :D

Nasza ekipa faktycznie jest rzeczowa, ale przyjada do nas jak sie troche "poodrabiaja" z reszta budow... czesc trzeba zaczac, cos tam skonczyc...

Pan Wladek pilnuje terminow, wiec mysle ze i u nas bedzie dobrze :wink:

Narazie jezdzimy "podlewac" nasze betonki i cieszymy sie ze mamy I poziom, juz chodzilismy po nowych schodach 8)

Zycze Wam szybkiego startu :D

Pozdrowionka,

Marta

Cześć,

gratuluję reporterskiego oka. Zdjęcia schodów są genialne. W końcu widać z czym się zmagamy. My mamy zostawić na schody ok 1m i zastanawialiśmy się czy to wystarczy? Ze zdjęć Waszego domku wydaje się, że będzie ok [tym bardziej, że na większe schody nie ma co liczyć]. Zastanawialiśmy się czy zostawić schody betonowe, czy zrobić ażurową konstrukcję drewnianą. Patrząc na zdjęcia skłaniam się w tej chwili do pierwszej opcji.

Krzysiek

Cześć,

gratuluję reporterskiego oka. Zdjęcia schodów są genialne. W końcu widać z czym się zmagamy. My mamy zostawić na schody ok 1m i zastanawialiśmy się czy to wystarczy? Ze zdjęć Waszego domku wydaje się, że będzie ok [tym bardziej, że na większe schody nie ma co liczyć]. Zastanawialiśmy się czy zostawić schody betonowe, czy zrobić ażurową konstrukcję drewnianą. Patrząc na zdjęcia skłaniam się w tej chwili do pierwszej opcji.

Krzysiek

Czesc,

Staralam sie zeby na fotkach bylo jak najlepiej widac schody, ciesze sie ze mi sie udalo :wink:

My tez zastanawialismy sie wczesniej czy nie zrobic drewnianych/azurowych, ale teraz baaaaaaaaaaaardzo sie ciesze, ze sa betonowe.

Faktycznie, gdy poszerzy sie bieg na szerokosc 100 cm, to wychodza extra.

Wczoraj sie po nich przeszlismy, tzn. nie do konca w pionie, bo miejscami sa deski/podpory, ale juz sie nie obawiam, ze beda nie wygodne, bo po poszerzeniu stopnie sa wystarczajaco szerokie.

Moge Wam, spokojnie, polecic betonowe schody do Waszego domku :wink:

Pozdrowionka,

Marta

• 2 weeks później...
Zaczelam sie zastanawiac, czy jednak nie zrobic wiatrolapu...

Bezwzględnie masz rację. My nie rezygnujemy z wiatrołapu [no ale u nas jest z niego przejście do garażu]. Skoro architekci w większości projektów uwzględniają wiatrołap, coś w tym musi być. Zastanówcie się spokojnie, jest jeszcze sporo czasu, lepiej przemyśleć każdy szczegół niż później mieć do siebie pretensje.

Pozdrawiam ciepło, Krzysiek

Zaczelam sie zastanawiac, czy jednak nie zrobic wiatrolapu...

Bezwzględnie masz rację. My nie rezygnujemy z wiatrołapu [no ale u nas jest z niego przejście do garażu]. Skoro architekci w większości projektów uwzględniają wiatrołap, coś w tym musi być. Zastanówcie się spokojnie, jest jeszcze sporo czasu, lepiej przemyśleć każdy szczegół niż później mieć do siebie pretensje.

Pozdrawiam ciepło, Krzysiek

Czesc,

Masz racaje, wiem ze wiatrolap jest potrzebny... przeciagi, estetyka, itd.

Po zastanowieniu, zmieniamy zdanie, bedziemy robic wiatrolap.

Ale do tego wniosku doszlismy dopiero w realu, jak to zobaczylam na zywo, w srodku domu, to mnie zaczelo zastanawiac, czy nie popelniamy bledu likwidujac go...

Jak postepy u Was na budowie?? Napisz co sie "dzieje" :D

Do nas dzisiaj wrocili murarze - ale sie ciesze :D

Pozdrowionka dla Was od nas :wink:

Marta

Witaj Marto. Dopiero wpadl mi "pod klawisz" Twoj dziennik no i w trakcie przegladania przyszlo mi do glowy takie pytanie: czy strop w Waszym domku to porotherm? Jakos tak mi podobnie wyglada. Jesli tak, to male pytanko, aczkolwiek moze malo dyskretne - jaki jest jego koszt. Bede wdzieczna za informacje, zaczynam "kolekcjonowac" wszystko o porothermie z doswiadczen Forumowiczow.

Bardzo mi sie podoba projekt tego domu, tez na niego zwrocilam uwage ale niestety - nie dla nas - ja chce miec dodatkowa sypialnie na dole - wiec musial sie oddalic na inny plan. Urzekl mnie ganek i w ogole calosciowo bardzo mi podoba, no ale coz... .

Pozdrawiam i zycze sukcesow w budowaniu.

Witaj Marto. Dopiero wpadl mi "pod klawisz" Twoj dziennik no i w trakcie przegladania przyszlo mi do glowy takie pytanie: czy strop w Waszym domku to porotherm? Jakos tak mi podobnie wyglada. Jesli tak, to male pytanko, aczkolwiek moze malo dyskretne - jaki jest jego koszt. Bede wdzieczna za informacje, zaczynam "kolekcjonowac" wszystko o porothermie z doswiadczen Forumowiczow.

Bardzo mi sie podoba projekt tego domu, tez na niego zwrocilam uwage ale niestety - nie dla nas - ja chce miec dodatkowa sypialnie na dole - wiec musial sie oddalic na inny plan. Urzekl mnie ganek i w ogole calosciowo bardzo mi podoba, no ale coz... .

Pozdrawiam i zycze sukcesow w budowaniu.

Witaj,

Tak, strop mamy z porothermu i kosztowal nas okolo 6500 zl (same belki i pustaki stropowe, nie liczac betonu i stali).

My tez zrobilismy sobie na parterze dodatkowo pokoj, ale kosztem garazu...

Faktycznie projekt jest super - jak dla nas przynajmniej :wink:

Tez zycze powodzenia w kolekcjonowaniu info, jak i budowie.

Pozdrowionka,

Marta

Nie chcialam wyjsc na poczatku na wazeliniarza, ale teraz moge z calym spokojem powiedziec, ze jest to jeden z niewielu tak siwetnie pisanych dziennikow. Swietnie, bo bardzo konkretnie informujacy o calym przebiegu prac. Gratuluje, i jako abolutna nowicjuszka w temacie budowania informuje i ostrzegam, ze garsciani bede czerpac z tego zrodla wszystkie informacje. Zreszta juz zaczelam to robic - skopiowalam sobie sporo rzeczy - o prawach autorskich porozmawiamy kiedy indziej :wink:

Nawet nie probuj przestac pisac :p Chce wiedziec co dalej i patrzec na zdjecia.

Pozdrawiam

Nie chcialam wyjsc na poczatku na wazeliniarza, ale teraz moge z calym spokojem powiedziec, ze jest to jeden z niewielu tak siwetnie pisanych dziennikow. Swietnie, bo bardzo konkretnie informujacy o calym przebiegu prac. Gratuluje, i jako abolutna nowicjuszka w temacie budowania informuje i ostrzegam, ze garsciani bede czerpac z tego zrodla wszystkie informacje. Zreszta juz zaczelam to robic - skopiowalam sobie sporo rzeczy - o prawach autorskich porozmawiamy kiedy indziej :wink:

Nawet nie probuj przestac pisac :p Chce wiedziec co dalej i patrzec na zdjecia.

Pozdrawiam

Bardzo mi milo, ze tak uwazasz :D :oops:

Prawami autorskimi sie nie przejmuj - hehehe - masz moja zgode :wink:

Pisac bede w miare na bierzaco i fotki tez wrzuce - obiecuje 8)

Pozdrowionka i jeszcze raz dziekuje za baaaaaaaaaardzo mie slowa :D