Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NEPTUN *** Ja$zczurki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

może jeszcze raz o schodach

tylko te i żadne inne

http://images36.fotosik.pl/25/c23c28582b6aef50.jpg

http://images42.fotosik.pl/25/7673da14c9bab169.jpg

Tola jeśli to czytasz to co byś tu posadziła? muszę się troszkę zasłonic od sąsiadow, a i ładny widok chcę mieć przez cały rok,poradz kochana!

http://images24.fotosik.pl/290/4c4bebf3d0cf07a9.jpg

ja jeszcze z jednym pytaniem-jak jest zamontowany ta plyta mdf w WC???Czy to jest cos na zasadzie tych polek z ikei ,ze jest to nakladane/wsuwane na taki stelaz?

ne wiem o co pytasz? o blat na ktorym jest umywalka?

to jest oparte na kołkach jakos tak z kazdej strony jest sciana wiec nie ma z tym problemu...

Przyznam sie że W-C to moje oczko w głowie :lol: :lol: jeszcze nieskończone ,(nad geberitem jest wneka-na kwiaty-chyba cos moze rosnac w wc?) hehe własnie moze mi pomozesz jestes mistrzynia jesli chodzi o wszystko co zielone :lol: :lol: oboje z mezem podziwiamy twoj ogród.

jkesli chodzi o swiatło to ...obok umywalki zwis, nad geberitem oczko-tu do oswietlenia tego kwiatka, i na srodku sufitu oczko

Jaszczurko, na zdjęciach nie widać tej wnęki, więc trudno coś doradzić.

Żywe kwiaty w wc bez światła dziennego, to raczej nie dadzą rady.

I ponieważ zawsze piszę szczerze, to powiem, że ja w tym wc już niczego więcej bym nie robiła.

Ono jest doskonałe takie, jakie je widzę. Niczego za wiele i niczego za mało, perfekcja.

Mój mąż to nawet zapytał, czy nie można naszego zrobić od nowa.

Też jest pod wrażeniem.

I tu jeszcze Cię zapytam, czy ten zwis dobrze oświetla twarz w lustrze, czy nie oślepia, nie ma niekorzystnych cieni na twarzy?

Czy coś byś zmieniła w sposobie oświetlenia?

Pytałaś o Wasz ogród, jeśli dobrze zrozumiałam chodzi o to, by rośliny nie były zbyt wysokie i nie przysłaniały widoku na okolicę,

ale trochę osłaniały od wzroku sąsiadów, tak?

W tym względzie macie wybór przeogromny. Wszystkie iglaki kolumnowe, thuje, cyprysy, jałowce,

możecie prowadzić do wysokości jaka jest potrzebna.

Ja bardzo lubię choinę kanadyjską. Ma taką jakąś delikatność, wdzięk nawet i można też ją przycinać od góry, prowadzić jak się chce.

Jodłę koreańską też możesz "rzeźbić" dowolnie.

No i wszystkie krzewy liściaste, z których można tworzyć kolorowe kompozycje biorąc pod uwagę wybarwienie liści,

jak też drzewa szczepione na pniu, które w chwili zakupu mają już konkretną wysokość, a parasolowato rozrastają się na boki.

Ogród będziesz tworzyć wiosną, jeśli zechcesz, pisz na priw, pogadamy sobie o tym :wink:

Tola dziekuje Ci za odp. :lol: :lol:

co do tego wc,to wneka już jest zrobiona wiec musze coś tam zrobic ,chociazby jakies akwarium na muszelki ,chyba ty masz coś takiego w łazience?

a co do światła to ten zwis sprawdza sie super,nie razi w oczy bo jest dość nisko opuszczony... zrobie zdjecie gdy nie jest włączony. Aż tak się mąż zachwycał tym wc? niezmiernie się cieszę :lol: :lol: Mi osobiście sie też bardzo podoba,wiele serca w niego włożyłam, jest taki jak sobie wymarzyłam . jest tak łatwa w utrzymaniu czystosci,zwłaszcza kafle na podłodze,gres polerowany-biały.wbrew pozorom jestmało uciążliwy.

Co do ogrodu to chodzi mi o te okno ,wczesniej na zdjeciu widac salon -witryna na ciemnej scianie,klomb jest zaraz za nim ,a od klombu jakies 6m do płotu sąsiada,teraz nie otwieramy rolet bo nie mam nic na oknach a i za oknem nic własnie nie rosnie,wiec skoro wiosna musze cos posadzić.......

Jaszczurku ja tez dolaczam siue do zachwytow nad wasza lazienka i bardzo prosila bym zebym mi napisala czy to cos co imituje drewno to jest plytka???9jesli tak to jakies szczegoly :) ) czy cos innego bo szukam wlasnie czegos podobnego do lazienki wiem ze ktos na forum robil cos takiego nad kibelkiem z plyt kronopolu

Jaszczurku ja tez dolaczam siue do zachwytow nad wasza lazienka i bardzo prosila bym zebym mi napisala czy to cos co imituje drewno to jest plytka???9jesli tak to jakies szczegoly :) ) czy cos innego bo szukam wlasnie czegos podobnego do lazienki wiem ze ktos na forum robil cos takiego nad kibelkiem z plyt kronopolu

to są płytki o nazwieZEBRANO a te białe to nie pamietam chyba Garespania tak jak te zebrano(nie pamietam na 100 %) -cena dość wysoka ok 200zł za metr, no ale!!!

Teraz muszę sie zająć tą ścianą!w sumie to drugą stroną tej scianki obrotowej. coś pieknego na nią znaleźć-może tapetę? może to co przy schodach? nie wiem............. :roll: :roll:

http://images27.fotosik.pl/289/4b1aa6091870fa13.jpg

tak żeby wchodząc do salonu było widać,nawet myślałam o zdjeciach rodzinnych,hm....... Albo cegła, czy łupek, podświetlony wyglądalby pięknie...

Witam,

Jaszczurko bardzo przytulnie i ladnie u Ciebie, ale mnie jak chyba wszystkich zauroczyla najbardziej toaleta na dole!

Czy mozesz napisac z czego zrobiony jest ten blat, gdzie go kupilas no i jaka cena, oraz nastawiana umywalka - jakiej on a jest firmy?

Pozdrawiam

ps. kto Tobie robil schody , bo mam wrazenie , ze to ta sama firma ktora bedzie montowac moje w grudniu- czy to czasem nie jest firma z kalisza?

pa

Witam,

Jaszczurko bardzo przytulnie i ladnie u Ciebie, ale mnie jak chyba wszystkich zauroczyla najbardziej toaleta na dole!

Czy mozesz napisac z czego zrobiony jest ten blat, gdzie go kupilas no i jaka cena, oraz nastawiana umywalka - jakiej on a jest firmy?

Pozdrawiam

ps. kto Tobie robil schody , bo mam wrazenie , ze to ta sama firma ktora bedzie montowac moje w grudniu- czy to czasem nie jest firma z kalisza?

pa

Blat to płyta MDF chyba... obklejona jest naturalnym fornirem bukowym, potem zabejcowana na ciemny orzech, to wszystko ,kosztowała coś koło 400- 500zł, nie pamietam bo robił mi to stolarz ktory robił wszystkie meble do domu,płacilismy za wszystko razem, wiec nie pamietam....umywalka to bol firma roca chyba 600zł

schody są firmy grot ożarów maz