Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt GEMINI pracownia DOBRE KLIMATY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 9 months później...

Może ktoś z forumowiczów buduje lub zamierza budować GEMINI ???

A może dzieś obok Was stoi taki domek już wybudowany???

Czekam również na Wasze opinie - są dla mnie bardzo cenne , bo na etapie wybierania i adaptacji projektu mogę jeszcze coś zmienić. :) :) :)

http://www.apa-domy.com.pl/gemini/projekt3.htm

Osiedle Gemini buduje deweloper Willa Moderna w Pęcicach pod Warszawą, może już parę domków stoi- sprawdz tel 798 01 77 wew 21.

Wiem, bo też rozważaliśmy ten projekt ale ostatecznie zdecydowaliśmy sie na Sawa z Archon+. Odrzuciliśmy Gemini, bo: mały pokój na dole wydawał nam sie za mały w stosunku do salonu, wyjście z toalety na przeciwko salonu i wejście do kotłowni przez garaż. Sorry za te słowa krytyki :wink: ale piszesz ze jest jeszcze czas na zmiany. Za to z zewnatrz domek bardzo nam sie podoba.

pzdr.

Osiedle Gemini buduje deweloper Willa Moderna w Pęcicach pod Warszawą, może już parę domków stoi- sprawdz tel 798 01 77 wew 21.

Wiem, bo też rozważaliśmy ten projekt ale ostatecznie zdecydowaliśmy sie na Sawa z Archon+. Odrzuciliśmy Gemini, bo: mały pokój na dole wydawał nam sie za mały w stosunku do salonu, wyjście z toalety na przeciwko salonu i wejście do kotłowni przez garaż. Sorry za te słowa krytyki :wink: ale piszesz ze jest jeszcze czas na zmiany. Za to z zewnatrz domek bardzo nam sie podoba.

pzdr.

• 3 months później...

My budujemy dom według projektu Gemini. Na obecnym etapie kończymy więźbę. Oprócz jedngo dodatkowego okna i przesunięcia tarasu na scianę za garażem (ze względu na usytuowanie w stosunku do stron świata) , nie wprowadzalismy żadnych zmian.

Widziałam także (z daleka na razie) ten dom w Brwinowie, na dużo wyższym etapie zaawansowania. w najbliższych dniach postram sie poszukać kontaktu z inwestorem.

Według opinii paru osób, w tym kierownika budowy i wykonawcy jest to bardzo solidny projekt, dopracowany i przemyślany. Znalazłam tylko jedna wadę: drzwi z sypialni na piętrze wychodzą prawie na schody. Poza tym jest taki, jaki miał być: na dole duuuuzo otwartej przestrzeni, pokoje na górze duże i widne.

Ten pokoik na dole rzeczywiście jest mały, ale w naszych planach to sypialnia dla gości, nie musi być ogromna.

Witam,

podoba mi sie ten dom, :lol: bo ma pelne pietro, zadnych skosow. My tez budujemy dom pietrowy + dodatkowo na strychu pracownie dla meza. Nasz dom to projekt indywidualny, z frontu troche przypomina Gemini (u nasz garaz jest wolonostojacy), kat nachylenia dachu jest tez bardzo zblizony. Jestesmy na etapie robienia wiezby, ale juz teraz bardzo sie cieszymy, ze gora wyszla taka widna i ze mamy pelnowartosciowe pietro. Zycze powodzenia w budowie :) ozzie

• 8 months później...
  • 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 3 weeks później...

Zara, czy już zaczęłaś budowę? Jak szacujesz koszta? Mnie projekt również się podoba. Trochę za duży jak na nasze marzenia, może go ciachniemy nieco. Podobno domy piętrowe są relatywnie niedrogie w utrzymaniu, ale jak się kształtują koszty budowy?

Może pamiętasz jak nazywa się ten deweloper z Pęcic? Chętnie zobaczę gotowy Gemini.

pozdrawiam

Ula

Zara, czy już zaczęłaś budowę? Jak szacujesz koszta? Mnie projekt również się podoba. Trochę za duży jak na nasze marzenia, może go ciachniemy nieco. Podobno domy piętrowe są relatywnie niedrogie w utrzymaniu, ale jak się kształtują koszty budowy?

Może pamiętasz jak nazywa się ten deweloper z Pęcic? Chętnie zobaczę gotowy Gemini.

pozdrawiam

Ula

Jeśli dobrze pamiętam to deweloperem jest Willa Moderna

• 6 months później...