Ela_i_Maciek 14.08.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Ania, a jest jakiś adres w internecie, gdzie można sprawdzić gamę kolorów KOBE? Tutaj jest link do strony wybranego przez nas producenta materiałów na elewację. Po otworzeniu strony należy wybrać z prawej strony opcję "Palety kolorów", a na stronie, która się potem pojawi, opcję "Paleta kolorów Color-Spectrum 2". Zastanawiamy się nad jednym z następujących kolorów:1) 120 E2) 140 D3) L 0914) E 113 Nasz domek będzie miał ściany w jednym z tych kolorów (garaż w tonacji nieco ciemniejszej, gzymsy i okolenia okien: białe). Dach przykryjemy dachówką Kera-Pfanne firmy Creaton w kolorze miedzianej angoby (link tutaj - wybierz opcję "czerwień o odcieniu miedzi spiekana"). Pozdr.Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 15.08.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Na szybko obejrzałam Wasze kolory Na tyle, na ile mogę porównać, poruszamy się w tej samej gamie kolorów... Poszukam,czy znajdę w necie stronę Kobe Nasza dachówka jest badziej czerwona, ale wiem (po oględzinach, jak ta konkretna wyglšda z wiekiem) że ten kolor "ganie". Wydaje mi się, że pomijajšc okna , będziemy mieli podobne domy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 15.08.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 białe, czy w kolorze...? białe, czy w kolorze...? białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 15.08.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 No nie wiem, sama jestem ciekawa, co się sprawdzi, jak te moje bršzy beda wygladaly. Niby je juz mam, ale zaklejone jeszcze, i czekam na tynki i wtedy sie zobaczy...To jednak inaczej bedzie wglšdało na gotowo na pewno. Jak pogoda pozwoli, za jakis miesišc może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 16.08.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Dzisiaj otrzymaliśmy pocztą informację o wszczęciu postępowania w sprawie wydania pozwolenia na budowę. UG czeka teraz tydzień na ew. sprzeciw ze strony sąsiadów, potem wydaje pozwolenie, potem wysyła (tydzień), potem 2 tygodnie na uprawomocnienie... wygląda na to, że nie będziemy mieli pozwolenia przed połową września... Czy uda nam się postawić stan surowy z dachem w tym roku? Ja nie czekałem na ich przesyłanie, tylko uzgodniłem z panią ze starostwa, ze sam wezmę te dokumenty i pojadę do sąsiadów z prośbą o wyrażenie zgody. Po 4h i 80km jazdy, tego samego dnia odebrałem pozwolenie. A na uprawomocnienie pozwolenia nie czekałem, tylko rozpocząłem robotę. Roboty ziemne podobno mozna robić wcześniej, bo jak mi argumentował jeden forumowicz "mam prawo zmienić sobie ziemię pod kartofle". Zanim ekipa wykopała ławy i zrobiła zbrojenie, to pozwolenie było prawomocne i zalałem beton. I już jest do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rimsky 16.08.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=52195&q=gemini&k=4&nxt=0 jest juz takie malutkie i dalej nie wchodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rimsky 16.08.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=1&id=52195&kat=&grupa=7&nxt=0 moze lepiej, wejdzcie i zobaczcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 16.08.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Rimsky, Ania, po obejrzeniu zdjęci waszych domów możemy powiedzieć tylko jedno: MY TEŻ TAKI CHCEMY Przyjdzie nam poczekać jeszcze co najmniej rok... ale widzimy po waszych przykładach, że warto! Piękne (nawet z tymi brązowymi oknami ) EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 16.08.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 AHA Rimsky, zauważyliśmy, że masz w swoim Gemini Rolety. Jak rozwiązaliście to konstrukcyjnie? (cieńcze nadproże?) My planujemy zrobić rozkładane na boki białe, drewniane okiennice (jak to w śródziemnomorskiej willi... ) Pozdr. EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 17.08.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Rimsky> nie przypuszczałam, po Twoich opisach, jaki to kolor, a to wyszło świetne. Masz innego koloru okna balkonowe? Jakie dajesz balustrady na balkonie? Ela i Maciek> o tak, mnie sie tez marzyły okiennice...ale ... nie mozna mieć wszystkiego Jutro będe miała wszystkie drzwi wewnetrzne!!!! Niebawem zaczynamy malowanie wnetrz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rimsky 17.08.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 z roletami dokumentnie dałam ciałanie pomyslalam przy kupnie, potem mozna bylo juz tylko dac te zewnetrzne nadokienne, w rezultacie dalam je białe i zlewaja sie troche ze sztukateriami nadokiennymibalustrady nie takie jak w projekcie niestety (a tam sa boskie), najprawdopodobniej tzw dzbanek (lub kosz roznie mowia ) i na tym po jednym motywie kwiatowym, tak samo ogrodzenie przed domemokna balkonowe tez zloty dšb, ale te sprosy troche lagodza kolor hmmm...okiennice...piekna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rimsky 17.08.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 a gdzie zdjecie domu Ani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 17.08.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 U Ani;) nie ma jeszcze koloru, więc mało widac, a zdjęcia moge wysłać na maila, nie umiem powstawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rimsky 17.08.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 widzisz wlasnie ze ja tez wstawiam doskonale...nie wiem, czemu mi nie weszlo...moze ktos by pomogl, link jest w poscie a co do domku Ani...to poczekam na kolor....bede ogladac i plakac z zachwytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 17.08.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 rimsky, ten link nie prowadzi bezpośrednio do zdjęcia, tylko niestety do strony, na której zdjęcie się pojawia... chyba lepszym hostem dla zdjęć jest serwis http://www.fotosik.pl. Można tam umieścić zdjęcia i uzyskac bezpośredni link do nich. Tak, na przykład, forum Muratora "widzi" nasze zdjęcie w podpisie. Aniu, jakie drzwi wewnętrzne wybraliście? Drewniane? Jakiś szczególny wzór / producent? Pozdr.EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 18.08.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 U nas były pewne oczekiwania co do drzwi wewnętrznych, miały być tanie i lakierowane,zeby ewentualne straty spowodowane przez moje trzy psy były łatwe do naprawienia. W związku z tym wybór był ograniczony, kupiliśmy drzwi firmy Kondor (obecnie Drewbud, czy Stolbud) takie klasyczne, z tłoczonym łukiem. Wczoraj je wstawiano, wyglądaja ok, na pewno mogłyby byc ładniejsze, ale ...jak by mi któryś "kundel" zeżarł takie drzwi za 1600-2000 zł. to nie wiem, jak byśie to dla niego skończyło przy tych mogę odmalowac albo w najgorszym razie kupić nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 18.08.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 czy ja też mogę prosić o zdjęcia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo_70 18.08.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam, Jestem w trakcie budowy Gemini (stan surowy otwarty).Budowa pod Warszawą.Mam sporo zdjęć Gemini i własnych i z realizacji Villa Moderna w Pęcicach (jak sądzę).Mogę je przesłać, tylko proszę o informację w jaki sposób, ponieważ są to dość obszerne pliki.Pozdrawiam,Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ad-am 18.08.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam, Jestem w trakcie budowy Gemini (stan surowy otwarty). Budowa pod Warszawą. Mam sporo zdjęć Gemini i własnych i z realizacji Villa Moderna w Pęcicach (jak sądzę). Mogę je przesłać, tylko proszę o informację w jaki sposób, ponieważ są to dość obszerne pliki. Pozdrawiam, Pablo Ponieważ jest na pewno wielu chętnych do obejrzenia tych zdjęć proponuje wrzucić to na stronę http://www.fotosik.pl/. Ja ciągle zastanawiam się nad projektem GEMINI bardzo chętnie obejrzałbym te zdjęcia. Jeżeli mógłbyś je do mnie wrzucić to z góry bardzo dziękuje. Mój e-mail wysłałem Ci na priva. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 18.08.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 U nas były pewne oczekiwania co do drzwi wewnętrznych, miały być tanie i lakierowane,zeby ewentualne straty spowodowane przez moje trzy psy były łatwe do naprawienia. Bardzo praktyczne podejście do tematu. My jeszcze nie wiemy, czy nasze pieski będą się pałętać po domu, czy tylko po wiatrołapie (kojec i na dwór...). Ja chciałbym mieć też takiego "kanapowego" pieska, a nie tylko stróżujące brytany. Ale Ela woli zostać przy "brytanach", które pewnie nieczęsto będą w domu gościć. Pozdr. EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts