Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt GEMINI pracownia DOBRE KLIMATY

Recommended Posts

Ania,

a jest jakiś adres w internecie, gdzie można sprawdzić gamę kolorów KOBE?

Tutaj jest link do strony wybranego przez nas producenta materiałów na elewację. Po otworzeniu strony należy wybrać z prawej strony opcję "Palety kolorów", a na stronie, która się potem pojawi, opcję "Paleta kolorów Color-Spectrum 2". Zastanawiamy się nad jednym z następujących kolorów:

1) 120 E

2) 140 D

3) L 091

4) E 113

Nasz domek będzie miał ściany w jednym z tych kolorów (garaż w tonacji nieco ciemniejszej, gzymsy i okolenia okien: białe).

Dach przykryjemy dachówką Kera-Pfanne firmy Creaton w kolorze miedzianej angoby (link tutaj - wybierz opcję "czerwień o odcieniu miedzi spiekana").

Pozdr.

Maciek

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na szybko obejrzałam Wasze kolory :D

Na tyle, na ile mogę porównać, poruszamy się w tej samej gamie kolorów...

Poszukam,czy znajdę w necie stronę Kobe

Nasza dachówka jest badziej czerwona, ale wiem (po oględzinach, jak ta konkretna wyglšda z wiekiem) że ten kolor "gaœnie".

Wydaje mi się, że pomijajšc okna ;) , będziemy mieli podobne domy...

Dzisiaj otrzymaliśmy pocztą informację o wszczęciu postępowania w sprawie wydania pozwolenia na budowę. UG czeka teraz tydzień na ew. sprzeciw ze strony sąsiadów, potem wydaje pozwolenie, potem wysyła (tydzień), potem 2 tygodnie na uprawomocnienie... wygląda na to, że nie będziemy mieli pozwolenia przed połową września... Czy uda nam się postawić stan surowy z dachem w tym roku?

Ja nie czekałem na ich przesyłanie, tylko uzgodniłem z panią ze starostwa, ze sam wezmę te dokumenty i pojadę do sąsiadów z prośbą o wyrażenie zgody. Po 4h i 80km jazdy, tego samego dnia odebrałem pozwolenie. A na uprawomocnienie pozwolenia nie czekałem, tylko rozpocząłem robotę.

Roboty ziemne podobno mozna robić wcześniej, bo jak mi argumentował jeden forumowicz "mam prawo zmienić sobie ziemię pod kartofle".

Zanim ekipa wykopała ławy i zrobiła zbrojenie, to pozwolenie było prawomocne i zalałem beton. I już jest do przodu!

Rimsky> nie przypuszczałam, po Twoich opisach, jaki to kolor, a to wyszło świetne. Masz innego koloru okna balkonowe?

Jakie dajesz balustrady na balkonie?

Ela i Maciek> o tak, mnie sie tez marzyły okiennice...ale ...:( nie mozna mieć wszystkiego

Jutro będe miała wszystkie drzwi wewnetrzne!!!!

Niebawem zaczynamy malowanie wnetrz!! :)

z roletami dokumentnie dałam ciała

nie pomyslalam przy kupnie, potem mozna bylo juz tylko dac te zewnetrzne nadokienne, w rezultacie dalam je białe i zlewaja sie troche ze sztukateriami nadokiennymi

balustrady nie takie jak w projekcie niestety (a tam sa boskie), najprawdopodobniej tzw dzbanek (lub kosz roznie mowia ) i na tym po jednym motywie kwiatowym, tak samo ogrodzenie przed domem

okna balkonowe tez zloty dšb, ale te sprosy troche lagodza kolor

hmmm...okiennice...piekna rzecz

rimsky,

ten link nie prowadzi bezpośrednio do zdjęcia, tylko niestety do strony, na której zdjęcie się pojawia... chyba lepszym hostem dla zdjęć jest serwis http://www.fotosik.pl. Można tam umieścić zdjęcia i uzyskac bezpośredni link do nich. Tak, na przykład, forum Muratora "widzi" nasze zdjęcie w podpisie.

Aniu,

jakie drzwi wewnętrzne wybraliście? Drewniane? Jakiś szczególny wzór / producent?

Pozdr.

EiM

U nas były pewne oczekiwania co do drzwi wewnętrznych, miały być tanie i lakierowane,zeby ewentualne straty spowodowane przez moje trzy psy były łatwe do naprawienia.

W związku z tym wybór był ograniczony, kupiliśmy drzwi firmy Kondor (obecnie Drewbud, czy Stolbud) takie klasyczne, z tłoczonym łukiem. Wczoraj je wstawiano, wyglądaja ok, na pewno mogłyby byc ładniejsze, ale ...jak by mi któryś "kundel" zeżarł takie drzwi za 1600-2000 zł. to nie wiem, jak byśie to dla niego skończyło ;) przy tych mogę odmalowac albo w najgorszym razie kupić nowe.

Witam,

Jestem w trakcie budowy Gemini (stan surowy otwarty).

Budowa pod Warszawą.

Mam sporo zdjęć Gemini i własnych i z realizacji Villa Moderna w Pęcicach (jak sądzę).

Mogę je przesłać, tylko proszę o informację w jaki sposób, ponieważ są to dość obszerne pliki.

Pozdrawiam,

Pablo

Witam,

Jestem w trakcie budowy Gemini (stan surowy otwarty).

Budowa pod Warszawą.

Mam sporo zdjęć Gemini i własnych i z realizacji Villa Moderna w Pęcicach (jak sądzę).

Mogę je przesłać, tylko proszę o informację w jaki sposób, ponieważ są to dość obszerne pliki.

Pozdrawiam,

Pablo

Ponieważ jest na pewno wielu chętnych do obejrzenia tych zdjęć proponuje wrzucić to na stronę http://www.fotosik.pl/.

Ja ciągle zastanawiam się nad projektem GEMINI bardzo chętnie obejrzałbym te zdjęcia. Jeżeli mógłbyś je do mnie wrzucić to z góry bardzo dziękuje. Mój e-mail wysłałem Ci na priva.

Pozdrawiam

Adam

U nas były pewne oczekiwania co do drzwi wewnętrznych, miały być tanie i lakierowane,zeby ewentualne straty spowodowane przez moje trzy psy były łatwe do naprawienia.

Bardzo praktyczne podejście do tematu. My jeszcze nie wiemy, czy nasze pieski będą się pałętać po domu, czy tylko po wiatrołapie (kojec i na dwór...).

Ja chciałbym mieć też takiego "kanapowego" pieska, a nie tylko stróżujące brytany. Ale Ela woli zostać przy "brytanach", które pewnie nieczęsto będą w domu gościć.

Pozdr.

EiM