Ela_i_Maciek 18.08.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Pablo, podpisuję się pod prośbą Adama. Też bardzo chętnie rzucę okiem na zdjęcia, którymi zechciałbyś się podzielić. Pewnie najłatwiej byłoby wszystkim (i tobie), gdybyś umieścił je na serwerze, który podał Adam. Zawsze możesz też posłać je na mój email: [email protected] Dziękuję i pozdrawiam,M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 19.08.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 podpisuję się pod wspólnym linkiem do zdjęć lecz jeśli to jest problem poproszę o zdjęcia na maila [email protected] i bardzo dziękuję Co do trzymania psów w domu to mamy ten sam dylemat. Mamy trzy dorodne sztuki i każdy pies ma swoje upodobania lub przypadłości Jeden zrzuca z siebie tony sierści dwa pozostałe zalegają na kanapie podczas naszej nieobecności i trzeba bunkrować dostęp. Mąż twierdzi że nie chce zostawiać psów na dworze jeśli nas nie ma bo nie wiadomo co komu wpadnie do łba i jeszcze rzucą im jakąś trutkę a puszczenie stada na cały parter to też szaleństwo z wiadomych przyczyn. Zastanawiam się nad wiatrołapem który jest w miarę duży i może to będzie jakieś rozwiązanie lub założenie bramek w domu Na razie trzeba wybudować dom więc zmartwienia zostawiam sobie na odpowiednią porę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo_70 21.08.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witam, Pod adresem: http://pablo70.fotosik.pl/albumy/44898.html dodałem nieco zdjęć Gemini z budowy w Pęcicach i dwa zdjęcia, które otrzymałem z pracowni architektonicznej (z czerwonym dachem).W razie problemów ze zdjęciami proszę o informację.Z biegiem czasu będę go uzupełniał o nowe zdjęcia. Pozdrawiam,Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo_70 21.08.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witam, Pod adresem: http://pablo70.fotosik.pl/albumy/44898.html dodałem nieco zdjęć Gemini z budowy w Pęcicach i dwa zdjęcia, które otrzymałem z pracowni architektonicznej (z czerwonym dachem).W razie problemów ze zdjęciami proszę o informację.Z biegiem czasu będę go uzupełniał o nowe zdjęcia. Pozdrawiam,Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 21.08.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 My przygotowalimy sobie zabezpieczenia dla psów w postaci takiej obrotowej bramki na końcu balustrady przy schodach, w jednym położeniu zamyka schody i psy nie mogš wejć na piętro, a obrócona , zamyka pomieszczenie pod schodami, tak, aby awaryjnie można było stworzyć taki niby kojec. I tam bedš także scieny wyłożone do pewnej wysokoci kafelkami, zeby było łatwiej sprzatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 22.08.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Pablo - Dziękuję bardzo za te zdjęcia !!!!!!!!! Ja jestem taką cichą wielbicielką Gemini... Może masz jeszcze przypadkiem zdjęcia przedsionka od strony wejścia? Zastanawiam się czy jest tam wystarczająco duzo miejsca... A moze masz też kuchnię? Mój nastepny dom na pewno będzie w takim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 22.08.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dopiero dzisiaj zauważyłem ten wątek.Szukając projektu naszego domu natrafiłem między innymi na GEMINI. Bardzo nam się spodobał. Konkurencję dla niego był Kurant (nie pamiętam z jakiej pracowni). Ale wygrał Gemini. I taki projekt zakupiliśmy. Niestety okazało się, że nasza działka jest za wąsk na ten projekt.Zamuwiliśmy projekt indywidualny na bazie Gemini. Główna różnica to oddzielny garaż i wejście z boku a nie od frontu. Zostawiliśmy kolorystykę bo bardzo nam się podobała i zrobiliśmy podobne boniowania.Efekt widać w linku w moim podpisie. SopelekGdzie w Kwirynowie budujesz Gemini? Chętnie bym sobie obejrzał z ciekawości. Często tam bywam bo tam mieszkają moi rodzice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 22.08.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 wielkie dzięki za zdjęcia Ładny macie domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 22.08.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 robertusBuduję w Kwirynowie, ul. gen. Maczka 35 (druga działka od Pohulanki). Na razie buduje się dopiero parter.Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 22.08.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 pablo_70 Wielkie dzięki za zdjęcia!Skąd są zdjęcia nr 1 i 5?Może w weekend i ja spróbuję wkleić swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 22.08.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Pablo, dzięki za zdjęcia. Ania, muszę rozważyć wasz patent z bramką. Ciekaw jestem jak to wygląda... Może jakaś fotka? PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 23.08.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Ela i Maciek> pan kowal na razie zdazył tylko z balustradami balkonowymi, (i to bez montażu) , reszta jest dopiero robiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 23.08.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 no, skoro tak, to poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo_70 25.08.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Sopelek, Zdjęcia 1 i 5 są z pracowni architektonicznej Charkiewicza.Zdjęcia te są na jego stronie internetowej - Gemini - Realizacje.Niestety nie wiem, gdzie te domy są w rzeczywistości. Pozdrawiam,Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 25.08.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Podejrzewam, że są gdzieś w okolicach Piaseczna... Gdzieś tam pobudowali się inwestorzy, którym projekty sprzedała ta sama pani architekt, u której i my dokonaliśmy adaptacji. Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 02.09.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 no, a co tu taka cisza zapadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 06.09.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Cisza, bo brak czasu... Budowa wciąga mnie całego.Jak zaleję strop to będę bardziej aktywny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 06.09.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Oj, bo urwanie głowy.... Na tynki za ciepło albo za mokro, dla glazurnika 3 łazienki (ok.60 m2) to za mało,żeby się zabrać za robotę. 2 kolejnych szantażystów nam się trafiło-bedš robic łšzienki,jeli: A) bedš robic też biały montaż i drzwi obsadzać B) będš tez kłać gres na parterze I zostalismy bez glazurnika, choc z jednym bylismy umówieni od 1,5 miesišca i wiedział , co jest do zrobienia. Okazało się,że komunikatu: "robię tez biały montaż, drzwi, elektrykę"nie należało rozumieć, jako informacji, co pan umie, tylko co pan zdecydował u nas zrobic Pan wczeniejszy, obejrzał łazienki, które miał robic, zapytał, co z gresm na dole, dostał odpowiedz,że to robimy sami. I wtedy nas poinformował,że wobec tego, on robi gres, a my sobie zróbmy sami łazienki Ale chyba się udało jako wyjć w problemiku, zagrażajacemu naszemu wymarzonemu terminowi przeprwadzki, dzięki pomocy przyszłych sšsiadów. Zobaczymy, jesli panowie jutro zacznš to znaczy,że idziemy terminowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 08.09.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 oj... u nas treż nieciekawie. Czekamy na uprawomocnienie się pozwolenia na budowę.. już 2 tygodnie i pewnie jeszcze ze 2-3... wychodzi na to, że w tym roku uda nam się zrobić fundamenty... PozdrEiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 02.10.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 http://img137.imageshack.us/img137/9268/dommce2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts