AniaRe 10.01.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Wprowadziliśmy sie przed Swiętami, Wigilia i Sylwester juz u nas Pieknie sie urządza takie spotkania na takiej dużej przestrzeni. Z mankamantów odnalezionych w czasie mieszkania w Gemini-jednak garaz jest przymały, zarówno za wąski jak i za krótki, pół metra-metr w kazdą strone zdecydowanie podniosłoby jego funkcjonalność. Mieszczą sie jedynie samochody, postawilismy szafe o gł.60 cm. i już autko musi spac na dworze....Rowery itd muszą chyba wisieć. No i przez słup pasażerowie wsiadaja przed garażem. Reszta zgodnie z oczekiwaniami: wygodnie, przestrzennie, widno. Tak jak chcieliśmy . Ania -juz wreszcie z Książenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 10.01.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Gratulacje Aniu! I wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Co do garażu to też miałem takie obawy, ale bałem sie zmian gabarytów. Musimy chyba kupować mniejsze samochody.Mam nadzieję że mieszka Ci się wygodnie. Jak sprawuje się piec i kominek? Wiem, ze temperatura wiosenna i trudno o dobry test grzania, ale ja jestem na etapie planowania hydrauliki więc pytam.Zadzwionie do Ciebie, bo pytań mam mnóstwo.Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 10.01.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Aniu, no właśnie... wyartykuowałaś dokładnie tę bolączkę, która najbardziej nas w tej chwili martwi. Ciągle mam przed oczami tego passata kombi właścicielki białego Gemini w Rembertowie. Otworzenie bagażnika możliwe było tylko po uprzednim otworzeniu bramy.... rozmiary garażu są ewidentnie niedoszacowane, szczególnie na długość. Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 11.01.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Własnie poprawiłam poprzedniego posta, z za szerokim to była oczywście pomyłka My mamy Oktavię i VW Transportera, podobnej długości i wjeżdzają, ale w obu przypadkach dodatkowe cm pozwoliłyby funcjonować wygodniej. Robert> nie możemy sprawdzić pieca, bo jest za ciepło, nasz hydraulik twierdzi,że mamy dobrze ocieplony dom, bo piec chodzi na "pół gwizdka" a w domu jest ciepło, tak że musielismy obniżać temperaturę. Kominek odpalaliśmy pare razy, i rzeczeywicie grzeje i na górze. Fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art22 25.01.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 moj wykonwaca zrobil mi materialowke na Gemini i policzyl mi bloczki na sciany nosne jak i dzialowe i wydaje mi sie ze troche za duzo policzyl , chcialbym sie dowiedziec ile wam mniej wiecej poszlo sztuk bloczkow mi policzyl 5000 bloczkow o wymiarach 44/12/22 to jest dzialowkai 30/25/22 - 1500 to jest na nosne z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 25.01.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Trudno mi dać Ci gotową odpowiedź.Ja liczyłem materiał samodzielnie: powierzchnia ścian * zuzycie materiału na m2 = ilość + 5 % zapasu. Wszystko zależy z czego się buduje i ile pójdzie w odpadki. czy 29x25x22 to pustak max?Kalkulator w dłoń i do dzieła. Ja liczyłem kilka razy, bo sam nie wierzyłem w te obliczenia, ale prawie sie sprawdziło.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art22 26.01.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 material to poromur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 29.01.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 26.02.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Myślałem, że to serwer muratora psikusa mi sprawił, że nie wysyła powiadomień o nowych postach w "naszym" wątku. A tu proszę, miesiąc mija i nic... Drodzy Państwo, sen zimowy?? Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 27.02.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Oj tak! Śni mi się, ze siedzę w fotelu z drinkiem i patrzę na ogień w kominku w moim ślicznym Gemini....Aż tu nagle telefon! Dzwoni facet od tynków i wylewek i mówi że chce 27zł z metr tynku! horrror!!!!!!!!!Budzę się i szukam kolejnych ekip. Taki to mój sen.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 03.03.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 my płacimy 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaG 21.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam Was, prawie zdecydowałam sie na wybór tego projektu, bądź Gemini II, ale chciałabym zobaczyc ten dom na żywo,dlatego zwracam sie z prosbą do Was, a właściwie chce sie wprosić na oględziny.Zależy mi głównie na osobach z Warszawy i okolic,dom bedzie budowany w gm.Wiązowna( Majdan).Niestety w biurach projektowych nie orzymałam namiarów na właścicieli tego projektu.Wyczytałam w wątku,ze gdzieś w Rembertowie jest taki dom, na pewno go odszukam, ale może ktos sie zdecyduje na pokazanie swojego domku w środku, może byc nawet w stanie surowym.Będę wdzięczna także za zdjęcia , wszystkie jakie tylko macie. Liczę na pomoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 21.03.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 MarlenaG - witaj w klubie!Nie ma problemu, mozesz wpaść na moją budowę. Zapraszam. Namiary na piriv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 22.03.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 W Rembertowie są co najmniej 2 Gemini plus jedno "coś a'la"... Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 31.03.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Wiosna w pełni. Robota wre (u nas skończyli robić więźbę), a tu taka cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 07.04.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Drodzy GEMINIowcy!Zatem Staropolskim - obyczajem, dużo szynki życze z jajem,niech zające i barany pospełniają Wasze plany. Święta to jest czaswyżerki, porzućcie wszystkie swe rozterki. Niech to będzie czas uroczy,życzę wszystkim miłej WielkanocyRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 09.04.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Lany poniedziałek zmoczył chyba nas wszystkich... Pogoda pod psem, więc na pocieszenie wybraliśmy się z Elą na budowę. Nasz domek wygląda obecnie tak http://images21.fotosik.pl/157/051d1b71048a4a02m.jpg Pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 27.05.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Cześć... mam nadzieję, że ktoś jeszcze tu - oprócz nas - zagląda. Mamy pytanie do tych z was, którzy już mają za sobą wykonanie elewacji. W jaki sposób rozwiązaliście przejście rynien przez gzyms w połowie wysokości budynku? Nasz "elewator" zastanawia się, czy nie odsunąć rynien spustowych od ścian domu na odległość równą grubości gzymsu... Nie wiemy, czy to szczególnie udany pomysł Bardzo liczymy na Waszą radę! Dzięki M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 29.05.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Cześć!Też zastanawiam się nad tymi rynnami. Własnie robię elewację. Gzyms ma 6cm i zamierzam odsunąć rynny o ten wymiar. Jak to wyjdzie? zobaczymy...Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 29.05.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Ja z kolei zastanawiam się, czy nie przeciąć gzymsów rynną... z dwojga złego, chyba takie rozwiązanie będzie mniej rzucające się w oczy... M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts