Sopelek 06.06.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Odsunąłem rynny od gzymsów i wyszło całkiem ładnie. Jak się nauczę wklejać zdjęcia to pokażę. (albo napiszcie jak to się robi).Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 06.06.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Cześć. Bardzo byłbym wdzięczny za zdjęcia!! Ja wklejam tak: wchodzę na http://www.fotosik.pl, gdzie mam założony profil (za darmo) i gdzie można wrzucać zdjęcia na serwer. Jak już wrzucę wszystkie zdjęcia, to klikam na przycisk "pokaż kody". Jak pojawi się okienko kopiuję kod odpowiedni do pokazania zdjęcia na forum i po prostu wklejam w treść postu. Zdjęcie pojawi się jako miniaturka (oszczędność czasu innych użytkowników, którzy nie muszą ściągać dużego zdjęcia, jeżeli nie chcą), która otwiera się do pełnego rozmiaru w osobnym oknie po kliknięciu. Pozdr.M ps. jest sporo serwisów takich, jak fotosik. Ja go absolutnie nie reklamuję, sam poprostu z niego korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 06.06.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Dzięki za instrukcję. Wydaje się to proste. W niedzielę popróbuję.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 07.06.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Czekam z niecierpliwością! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2219 14.06.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Umówiłem się z panią architekt która zaadoptuje nam projekt, powiedziała że w Gemini da się powiększyć garaż i że po zmianach dom nadal ładnie wygląda i da nam namiary gdzie obejrzeć taki dom z większym garażem. Pojedziemy, zobaczymy... Pozdrawiam Adam gdzie adaptowaliście projekt i ile ta usługa kosztowała, i jeszcze jak długo to trwało u architekta dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 16.06.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Sopelek, czy udało Ci się może wrzucić zdjęcia na serwer? Umieram z ciekawości, jak rozwiązałeś mocowanie rynien. Pozdrawiam,M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 12.08.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Hmmm, wygląda na to, że wątek się skończył... Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 20.09.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witam mam pytanie do tych, którzy już zbudowali. Czy dom ten będzie wyglądał ok na stosunkowo niewielkiej działce tj. 744 mkw., czy jej nie przytłoczy? Pracownia w opisie projektu napisała, że dom ten można budować w zwartej zabudowie a ja właśnie w takiej okolicy mam działkę. Proszę poradźcie coś szybko, bo jak nie to kupuję cyprysa z Horyzontu z podwójnym garażem. Ale chyba jednak wolałabym Gemini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 21.09.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Kupuj Gemini ! Nasz stoi na działce o pow. 798 mkw. i wygląda wspaniale (bo inaczej nie może!). Bryła budynku jest duża, nie da się ukryć, ale absolutnie nie przytłaczająca. Jedyny minus jest taki, że z własnej działki nie zobaczysz dachu na swoim domu (jedynie na garażu i wykuszu kuchennym). Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 26.09.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Dzięki serdeczne za odpowiedź. W końcu zdecydowaliśmy się na jeszcze inny projekt - pracownia Lipińscy Lmp 133. Mam jeszcze do Was pytanko odnośnie firmy DQM, (czytałam trochę Wasz dziennik) - czy warto z nimi rozpocząć budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 29.09.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 No, to "troszkę" inny dom. Niewątpliwie bardzo ładny. Mam nadzieję, że spełnia wasze oczekiwania i że będziecie dobrze się w nim czuli! O DQM trudno mi coś powiedzieć obecnie. U nas właściwie skończyli i niewiele już mają do zrobienia (powiesić kaloryfery i wyposażyć kotłownię). Ostatnio zaczęli mocno windować ceny w proponowanych wycenach, więc zalecam rozważne podejście do ich oferty. Koniecznie porównajcie z innymi firmami. Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 20.04.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Chciałem podzielić się newsem: od 5 kwietnia mieszkamy!! Przglądając wpisy w tym wątku, odnalazłem zdjęcie sprzed roku (9 kwietnia '07). Niewiarygodne, jak nasz dom zmienił się od tamtego czasu.... Niby rok to dużo, ale też bardzo krótko. No, ale nie będę tu "filozował". W Gemini mieszka się BARDZO wygodnie. Nie odnaleźliśmy ani jednego mankamentu tego domu. Nic nam nie przeszkadza i, chyba, niczego nam nie brakuje. Oznacza to, że dokonaliśmy dobrego wyboru projektu. Rozmieszczenie wszystkich funkcji w domu jest bardzo praktyczne, a wielkości pomieszczeń sprawiają, że dom jest raczej "wygodnie przytulny", niż "ogromny". Pozdrawiamy,EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karen8 08.02.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Będę bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki - czy ktoś z Was widział/wie gdzie mogę obejrzeć realizację Gemini I? Najchętniej w Warszawie lub okolicach Jest to projekt, w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia, ale muszę do niego jeszcze przekonać mojego męża, który uważa, że Gemini wygląda na zbyt wysoki. Jestem przekonana, że jeśli zobaczyłby go w rzeczywistości, zmieniłby zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karen8 17.07.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witajcie, Bardzo proszę tych z Was, którzy zakupili (lub planują kupić) projekt Gemini o podzielenie się swoimi doświadczeniami co do zmian jakie zamierzacie wprowadzić (czy też już wprowadziliście) w projekcie. A może już ktoś z Was mieszka w Gemini? Jakie są Wasze wrażenia, co w projekcie było wg Was szczególnie trafione, a co chętnie byście zmienili lub udało Wam się zmienić i jesteście z efektu zadowoleni...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 28.07.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witajcie, Bardzo proszę tych z Was, którzy zakupili (lub planują kupić) projekt Gemini o podzielenie się swoimi doświadczeniami co do zmian jakie zamierzacie wprowadzić (czy też już wprowadziliście) w projekcie. A może już ktoś z Was mieszka w Gemini? Jakie są Wasze wrażenia, co w projekcie było wg Was szczególnie trafione, a co chętnie byście zmienili lub udało Wam się zmienić i jesteście z efektu zadowoleni...? z przodu dodaliśmy 1,2 m garażu - garaż kończy się ścianką działową, a za nią powstało ogromne pomieszczenie gospodarcze(trzeba pamietać o dodatkowej wentylacji w garażu). spiżarnię początkowo wybudowaliśmy do połowy, a później rozerbraliśmy i postanowiliśmy ją zrobić pod schodami. jeżli ktoś planuje wyższy blaty w kuchni, trzeba pamiętać o oknach , które skutecznie uniemożliwiają podniesienie blatu, wjazd do garażu jest troszkę za niski, ogromnym bonusem jest strych - drzwi wejściowe na piętrze , dzięki temu ze strychu znikają ścianki działowe, 3 okna połaciowe i powstaje piękne przestrzene pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena999 04.11.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e86122b7fd573c1f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/daaad2e0f05178ce.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawranek999 17.06.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam, Mam pytanie do "Geminiowiczow", ktorzy likwidowali slup w garazu - jak sobie poradziliscie z podciagiem ktory lezy na slupach scian garazowych i potem "przelamuje" sie wyzej nad wejsciem. Problem jest taki ze ta dolna czesc nad garazem koliduje z murlata i wiezba daszku nad garazem. PozdrawiamMarcinL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts