gośka57 16.05.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 no i stało się... oglądaliśmy w rzeczywistości dom, który chcieliśmy budować... przestraszyły nas skosy... po namysłach, powrocie do pierwotnych koncepcji i ciepłych słowach, które znaleźliśmy tutaj, zmieniamy pomysł. Zamiast korony będzie Gemini EiM Ciekawa jestem, co u Was. Jaka w końcu ostateczna decyzja - Gemini, Korona czy może jeszcze coś innego? Mój domek już ma krokwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 16.05.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Gemini. Zdecydowanie. W tym tygodniu mamy miec 2 wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 17.05.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Gemini. Zdecydowanie. W tym tygodniu mamy miec 2 wyceny. Nie wiem, czy zaglądaliście do działu wnętrza na wątek Zuzzy, piękne elewacje. Tam na pierwszej stronie, w drugim chyba poście jest Gemini. Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 17.05.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 My planujemy kremową elewację z dachem w kolorze naturalnej ceramiki (tyle, że dachówka pewnie będzie cementowa.. ). O ile się nie mylę, to właśnie taki dom jest na tym zdjęciu, o którym wspomniałaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rimsky 19.05.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 dlugo mnie nie bylo i widze, ze watek geminiowy odzylte kolory to fioletowo-bezowa sciana do brazowego dachuinspirowaly nas kamienice weneckie, poza tym, gdy dom byl jeszcze szarawy wygladal OLBRZYMIO, a dzialka jest nieduza (ale kolor, to fakt wyszedl inaczej, niz w probniku, mial byc bardziej stonowany)co do wyboru domu do dzialki to nie moje dzielo, ja kupilam go w stanie surowym otwartym i nie bylam niestety w stanie ani dokupic dzialki ani zmniejszyc domujuz wiem, ze z kosztami nie zamkniemy sie w 450.000 niestety, za stan surowy z dachem zaplacilismy 160.000ze wzgledu na duza powierzchnie elewacji drogie jest ocieplenie, brama garazowa jest duza i tez swoje to kosztowalo. poza tym okna i sztukaterie, a teraz plot (plot chyba mi najgorzej przezyc)uwaga co do dachu: wedlug mnie albo blachodachowka albo gont bitumiczny; przy tak malym spadku plus ostatnia zima, moze byc troche niebezpiecznie; u mnie niestety byla blachodachowka gdy go kupilam, ale za to bardzo szybko topnial na niej snieg (jedyny plus)poza tym, szczerze mowiac, dach niewiele widac, my dodalismy do niego okna na poddaszurozkladu pomieszczen na parterze nie bede komentowac, parter przeznaczamy na dzialalnosc gospodarcza, zmienilismy za to rozklad pietra (powstal tam duzy salon)poddasze jest duze, ale jest troche problematyczne jesli chodzi o umeblowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 19.05.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 rimsky, czy jest szansa na zdjęcia? zaintrygował mnie ten kolor! Jeżeli chodzi o zmiany w środku, to będziemy się zastanawiać jeszcze trochę. Na dach - dachówka. EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 20.05.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 No i mam pierwszą wycenę. Zupełnie do przyjęcia (tyle co Korona). M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 20.05.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 No i mam pierwszą wycenę. Zupełnie do przyjęcia (tyle co Korona). M No to do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 21.05.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Jeszcze nie mamy wszystkich papierów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rimsky 22.05.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 zdjęcia wkleję gdy położš strukture, bo na razie wyglada po prostu fioletowo (naprawde brutalnie, jest sam grunt kolorowy)wtedy tez beda pokryte sztukaterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 22.05.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 jakiś przewidywany termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rimsky 07.06.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 przewidywalam grudzien ale mam bardzo powolna brygade i teraz przewiduje sierpienale kiedy skoncza... nie wiemjedyne pocieszenie ze sa dosc dokladni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 07.06.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 rimsky, czy obniżaliście podłogę (lub podnosiliście strop) na parterze? Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 09.06.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Ponieważ wykańczam Gemini (albo gemini wykańcza mnie) , mam pytanie do tych, którzy juz je skończyli: w jakim koszcie zamkneliście elewacje? Mam na mysli ocieplenie, tynki i te piekielne zdobienia . Bo mnie na razie wychodzi bardzo duuuzy koszt, szczególnie te gzymsiki i boniowanie. Rozwazamy zrezygnowanie z boniowania całego garażu, tylko fron i narozniki, ale troche sie obawiam efektu. I druga uwaga: czy zmiesciła Wam sie standardowa brama kasetonowa? Bo ja popełniłam błąd, nie zlikwidowałam filaru w garażu i musiałam zrobic roletową. Ale przyznam,ze zbyt długo nie szukałam. A co do kolorystyki Gemini: pisąłam juz,ze robimy kremowy z ceglastym dachem, ale wydaje mi sie ,ze do ozywienia tego projektu wystarczaja brązowe okna, nawet przy ciemnym dachu i białej elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 10.06.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Aniu, my widzieliśmy tylko jedno Gemini z brązowymi oknami i, prawdę mówiąc, zgdonie ustaliliśmy, że okna inne niż białe do tego domu po prostu nie pasują.... my będziemy mieli białe... Oglądaliśmy niedawno Gemini zbudowane z Ytonga (chyba jednowarstwowego). Piękny, tylko w smutnej kolorystyce (białe ściany, szary garaż, ciemny dach). W środku wykończony bardzo elegancko - parkiety, glazury, farby, instalacje - wszystko BARDZO dobrej jakości. Zdaje się, że właściciel wspomniał, że koszty domu do momentu wnoszenia mebli (ale już z kuchnią i w pełni wyposażonymi łazienkami) osiągnęły okrągłą kwotę z 6-cioma zerami... (razem z działką, ale ta pewnie nie kosztowała więcej niż 100 tys.) Troszeczkę nas to poraziło, bo sami planowaliśmy zamknąć ten etap w kwocie max. 600 tys.... (bez działki) EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 14.06.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Mnie z kolei te białe przeszkadzaja, choc realizacja z Pęcic bardzo mi sie podoba. jak będzie, zobaczę. Ale wolałabym uzyskac efekt włoskiej willi, w ciepłych kolorach. Za jakiś miesiąc bede miała elewację i okna, zrobię fotke i ocenimy. Nie macie fotki tego z brązowymi oknami? Jak pisałam, wykańczam Gemini, w takim średnio-kosztownym stylu (porządnie, ale bez luksusu-poza wymarzonym granitowym blatem w kuchni ), wybudowałam z Maxa, dachówka ceramiczna i ogólny koszt (z łazienkami, kuchnią, kominkiem ) szacuje na jakieś 550-570 (bez działki) ale z ogrodzeniem. Jak skończę, to powiem bo pewnie mnie jeszcze coś zaskoczy... ale koszty mamy dosc starannie rozpisane, powinno być ok. Budowane systemem w miarę gospodarczym. Ale w cenie działki miałam przyłącza: skrzynke z gazem i prądem. woda w ulicy. Zależy, jak bedziecie budowac i wykańczać, ale kwota 600 tyś wydaje mi się realna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 14.06.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Ania, pocieszyłaś nas oceną kosztów. Mamy wycenę na ok. 450 tys. na zbudowanie domu do etapu deweloperskiego z Maxa z Braasem na dachu. Stan deweloperski = pełne wykończenie na zewnątrz domu, okna, drzwi Gerda, brama Horman, a w środku: pełne instalacje, tynki pomalowane farbą podkładową na biało i wylewki na podłogach (czyli: nie ma płytek i drewna na podłogach, nie ma drzwi wewn., nie ma płytek, nie ma białego montażu). Zakładamy, że na wykończenie wnętrza z podłogami, meblami i wyposażeniem w kuchni, drzwiami wewn. i pełnym wykończeniem łazienek wydamy 150 tys.... Nie wiemy, czy to realne... Niestety nie mamy zdjęć tego domu z brązowymi oknami. PozdrawiamyEiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaRe 15.06.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Wydaje mi się,ze doć realnie, ja mam od przyszlego czwartku (zamykam-bo schły nam tynki i wylewki) ten sam stan jak piszesz tzw. "developerski"i z wyliczeń mi wychodzi, że ok.170 tysięcy jeszcze potrzebuję. (ona tylko wstawiam-sš juz zapłacone)Zobaczymy, dokładnie powinnam wiedzieć we wrzeniu-padzierniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 21.06.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Witam ! widzę że wątek się rozwinął. Ja ostatnio troszkę się zaniedbałem, bo właśnie ruszam z budową (dzięki AniRe - pozdrowienia!). Ale mam nadzieję, że wkrótce będę się mógł podzielić własnymi doświadczeniami z budowania Gemini. Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 22.06.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Zazdroszcze... Ja wciąż walczę z drogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts