Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt GEMINI pracownia DOBRE KLIMATY

Recommended Posts

Pablo,

podpisuję się pod prośbą Adama. Też bardzo chętnie rzucę okiem na zdjęcia, którymi zechciałbyś się podzielić.

Pewnie najłatwiej byłoby wszystkim (i tobie), gdybyś umieścił je na serwerze, który podał Adam. Zawsze możesz też posłać je na mój email: [email protected]

Dziękuję i pozdrawiam,

M

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

podpisuję się pod wspólnym linkiem do zdjęć lecz jeśli to jest problem poproszę o zdjęcia na maila [email protected] i bardzo dziękuję :D

Co do trzymania psów w domu to mamy ten sam dylemat. Mamy trzy dorodne sztuki i każdy pies ma swoje upodobania lub przypadłości :o Jeden zrzuca z siebie tony sierści dwa pozostałe zalegają na kanapie podczas naszej nieobecności i trzeba bunkrować dostęp. Mąż twierdzi że nie chce zostawiać psów na dworze jeśli nas nie ma bo nie wiadomo co komu wpadnie do łba i jeszcze rzucą im jakąś trutkę a puszczenie stada na cały parter to też szaleństwo z wiadomych przyczyn. Zastanawiam się nad wiatrołapem który jest w miarę duży i może to będzie jakieś rozwiązanie lub założenie bramek w domu :roll: Na razie trzeba wybudować dom więc zmartwienia zostawiam sobie na odpowiednią porę 8)

Witam,

Pod adresem:

http://pablo70.fotosik.pl/albumy/44898.html

dodałem nieco zdjęć Gemini z budowy w Pęcicach i dwa zdjęcia, które otrzymałem z pracowni architektonicznej (z czerwonym dachem).

W razie problemów ze zdjęciami proszę o informację.

Z biegiem czasu będę go uzupełniał o nowe zdjęcia.

Pozdrawiam,

Pablo

Witam,

Pod adresem:

http://pablo70.fotosik.pl/albumy/44898.html

dodałem nieco zdjęć Gemini z budowy w Pęcicach i dwa zdjęcia, które otrzymałem z pracowni architektonicznej (z czerwonym dachem).

W razie problemów ze zdjęciami proszę o informację.

Z biegiem czasu będę go uzupełniał o nowe zdjęcia.

Pozdrawiam,

Pablo

My przygotowaliœmy sobie zabezpieczenia dla psów w postaci takiej obrotowej bramki na końcu balustrady przy schodach, w jednym położeniu zamyka schody i psy nie mogš wejœć na piętro, a obrócona , zamyka pomieszczenie pod schodami, tak, aby awaryjnie można było stworzyć taki niby kojec. I tam bedš także scieny wyłożone do pewnej wysokoœci kafelkami, zeby było łatwiej sprzatać.

Pablo - Dziękuję bardzo za te zdjęcia !!!!!!!!!

Ja jestem taką cichą wielbicielką Gemini...

Może masz jeszcze przypadkiem zdjęcia przedsionka od strony wejścia? Zastanawiam się czy jest tam wystarczająco duzo miejsca...

A moze masz też kuchnię?

Mój nastepny dom na pewno będzie w takim stylu ;-)

Dopiero dzisiaj zauważyłem ten wątek.

Szukając projektu naszego domu natrafiłem między innymi na GEMINI. Bardzo nam się spodobał. Konkurencję dla niego był Kurant (nie pamiętam z jakiej pracowni). Ale wygrał Gemini. I taki projekt zakupiliśmy. Niestety okazało się, że nasza działka jest za wąsk na ten projekt.

Zamuwiliśmy projekt indywidualny na bazie Gemini. Główna różnica to oddzielny garaż i wejście z boku a nie od frontu.

Zostawiliśmy kolorystykę bo bardzo nam się podobała i zrobiliśmy podobne boniowania.

Efekt widać w linku w moim podpisie.

Sopelek

Gdzie w Kwirynowie budujesz Gemini? Chętnie bym sobie obejrzał z ciekawości. Często tam bywam bo tam mieszkają moi rodzice.

Oj, bo urwanie głowy....

Na tynki za ciepło albo za mokro, dla glazurnika 3 łazienki (ok.60 m2) to za mało,żeby się zabrać za robotę. 2 kolejnych szantażystów nam się trafiło-bedš robic łšzienki,jeœli:

A) bedš robic też biały montaż i drzwi obsadzać

B) będš tez kłaœć gres na parterze

I zostalismy bez glazurnika, choc z jednym bylismy umówieni od 1,5 miesišca i wiedział , co jest do zrobienia.

Okazało się,że komunikatu: "robię tez biały montaż, drzwi, elektrykę"nie należało rozumieć, jako informacji, co pan umie, tylko co pan zdecydował u nas zrobic :o

Pan wczeœniejszy, obejrzał łazienki, które miał robic, zapytał, co z gresm na dole, dostał odpowiedz,że to robimy sami. I wtedy nas poinformował,że wobec tego, on robi gres, a my sobie zróbmy sami łazienki :o

Ale chyba się udało jakoœ wyjœć w problemiku, zagrażajacemu naszemu wymarzonemu terminowi przeprwadzki, dzięki pomocy przyszłych sšsiadów. Zobaczymy, jesli panowie jutro zacznš ;) to znaczy,że idziemy terminowo.

• 4 weeks później...