Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ktory projekt- po raz ostatni.

Recommended Posts

Pozostaly dwa:

http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=58714&keys=2&int_1gteq=160&int_1lt=180&offset=7&w=yes&backcmd=Collection&mirror=1

lub

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m43d0ed0783d69

Mial byc w tymianku ale za kazdym razem jak spojrze na LMP 92 to zastanawiam sie czy na pewno.

Jakie jest wasze zdanie?

Dużo lepszy wybór niż Tymianek - dom mojej z mojej "ulubionej" :evil: serii "dom w pierdołach" - LMB 92 jest przynajmniej troche bardziej nowoczesny i bez tych balkoników, chociaż za to nadrabia ilością wykuszy - niekoniecznie ładnych i potrzebnych, ale za to utrudnaijących życie (ilość okien - mycie i ubytki ciepła).

Strasznie skomplikowane i drogie te dachy :roll:

Ja bym chyba wybrała w Tymiankach, bo mniejszy i tańszy, a ma wszystko co trzeba, a nawet więcej - wg mnie za dużo lukarn, no i balkony niepotrzebne.

A w ogóle to bałabym się brac którykolwiek ze względu na koszt dachu :(

(no ale funkcjonalność dla mnie najważniejsz, estetyka na drugim miejscu i zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy tak mają :wink: )

Cokolwiek wybierzesz - powodzenia! :D

A może bys napisała, co jest dla ciebie najważniejsze, czym się kierujesz przy wyborze projektu itd. Wtedy łatwiej coś doradzić :wink:

Szukamy domu parterowego z użytkowym poddaszem o pow. 145-180 m2.

Najlepiej niedrogiego:)

Dom musi mieć:

- dach czterospadowy (wymóg męża)

- garaż dwustanowiskowy

Parter:

- Kuchnia z jadalnią i spiżarnią

- Salon z kominkiem

- Pokój gościnny

- lazienka z toaletą

- kotłownia

Piętro:

- trzy sypialnie z czego conajmniej jedna z garderobą

- łazienka

Pomieszczenie gospodarcze może być zarówno na parterze jak i na piętrze nie ma to dla mnie znaczenia.

Nie polecę ci niestety żadnego projektu, bo my akurat szukaliśmy prostego dachu. Jednakk radziłabym przejrzeć jescze raz projekty, ewentualnie sprawdzić, czy dałoby się przerobić te, które wybraliście - moim zdaniem bez likwidacji tych wszystkich pierduł czyli lukarn i innych niepotrzebnych załamań dom NIE BĘdZIE NIEDROGI :(

Można mieć dach czterospadowy, kopertowy, bez "dodatków", jest dużo takich domów.

Szukamy domu parterowego z użytkowym poddaszem o pow. 145-180 m2.

Najlepiej niedrogiego:)

Dom musi mieć:

- dach czterospadowy (wymóg męża)

- garaż dwustanowiskowy

Parter:

- Kuchnia z jadalnią i spiżarnią

- Salon z kominkiem

- Pokój gościnny

- lazienka z toaletą

- kotłownia

Piętro:

- trzy sypialnie z czego conajmniej jedna z garderobą

- łazienka

Pomieszczenie gospodarcze może być zarówno na parterze jak i na piętrze nie ma to dla mnie znaczenia.

Może ten poniżej :wink:

Spełnia chyba wszystkie wymogi.