Bartt 27.05.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Przeglądając reklamy w M, zauważyłem ofertę Orlenu na podziemne zbiorniki na propan-butan.1 - Jaka jest kaloryczność i zużycie tej mieszanki w stosunku do czystego propanu?2 - Czy wysoki poziom wód gruntowych 70-80cm jest przeciwwskazaniem do montarzu zbiornika podziemnego? Cenę pełnego montarzu wstępnie określili na 5000, a litr gazu na ok 1zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 27.05.2003 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Bartt, cena to oczywiście zakup na własność? A cenę gazu mają taką dla każdego czy to jakaś promocja na kilka miesięcy? I czy w takim wypadku musisz się z nimi wiązać jakąs umową? Też zwróciłem uwagę na tą reklamę, na razie nie wydzwaniałem do nich bo jeszcze się łudzę (coraz mniej) że załatwię gaz ziemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 27.05.2003 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 nie, to cena usługi. Dzierżawa zbiornika ok 65/m-c, ale wszystkie ceny są dość ogólne i do negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.05.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Witaj Bartt. Jeśli chodzi o ogrzewanie za pomoca gazu propan-butan to mogę tylko powiedzieć ,że sporo moich sąsiadów ma zbiorniki na swoim terenie które wątpliwie okraszaja działkę a nie sa podłaczone-po prostu ludzie zrezygnowali z takiego drogiego opału(na wybrzeżu 1l gazu to ok.1,50 pln) Zresztą w Muratorze był kiedyś(chyba styczen 2003)wykres ilustrujacy ceny różnych ogrzewań-z tego co pamiętam najtańsze było drewno, a najdroższa elektryka.Gaz p-b był mniej wiecej pośrodku,koło oleju opałowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez 28.05.2003 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 U mnie dwa dni temu był przedstawiciel z Orlenu. Ich cena za samą instalację zbiornika jest najdroższa z jaką się spotkałam. Dają co prawda kartę stałego klienta ( kosztuje 500 zł), ale jest ważna tylko rok. Cena gazu jaką mi podano to 1,33 brutto, czyli też porównywalnie do innych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.05.2003 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 czyli zadna rewelacja. M radio takl tluka te reklamy ze myslalem ze to moze faktycznie okazja ii juz sobie plulem w brode ze wzialem gaz z Gaspolu. Co do Gaspolu to bilem sie z myslami dosc dlugo. W koncu sie na nich zdecydowalem. Bede mial zbiornik podziemny. Oplaty dzierzawy jak u konkurencji, lecz przewazylo to ze jesli zamontuje to do konca czerwca to przez rok ma dzierzawe za friko czyli jakies 900zl w suchym. Sama instalacja to 1800zl /na zbiornik podziemny/Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.05.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Kodi teraz w Warszawie Gaspol ma w promocji instalację za 850 zł (zbiornik podziemny). Nowinką też jest to, że za gaz płaci się tylko tyle ile się go zużyje (nie płaci się jednorazowo za napełnienie zbiornika). Może u Ciebie też jest taka promocja. A i jeszcze żeby z tej promocji skorzystać trzeba wykupić kartę rabatową za 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 28.05.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Maluszek, a co obejmuje u Ciebie ta cena? U nas był przedstawiciel Gaspolu i dał nam ofertę na projekt z uzgodnieniami + przyłącze na zbiornik naziemny za 1500 brutto. O karcie rabatowej nie wspominał. My dostarczamy mapę + warunki zabudowy. Za opcję z instalacją w środku i odbiorami 1900 brt. I że to niby z maksymalnymi rabatami - bo jest nas dwóch ( tzn my i sąsiedzi ). Będziemy jeszcze negocjować... Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 28.05.2003 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 No to nieźle sobie krzyczą... Ja robiłem rozeznanie - za ok. 4,3 tys. to można kupić nowy zbiornik naziemny na własność. NIe jest się wtedy uzależnionym od żadnego dostawcy, no i można skorzystać z ulgi budowlanej (jak się ma prawa nabyte oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 29.05.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Becikto jest tak:karta rabatowa 500 złinstalacja zbiornika (nie ma znaczenia jaki) 850 zł (normalnie to ok. 3500 zł).Do tego ewentualnie dochodzi załatwienie całej dokumentacji i pozwoleń na budowę - chyba ok. 2000 zł (tu mogę się mylić - piszę z pamięci)Za gaz płaci się tylko tyle co się zużyje + miesięczna opłata za dzierżawę coś powyżej 60 zł (też tej kwoty nie jestem pewna) za zbiornik podziemny. Za nadziemny płaci się mniej. Ta promocja ważna jest do końca tego miesiąca. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Maluszek dnia 2003-05-29 10:32 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 29.05.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Dzięki Maluszek za odpowiedź.Czyli ta cena 850 to tylko za instalację? A za projekt+pozwolenie chcą 2000 eksta? To jest razem 2850. U nas by było 500 za mapę + 1500 za resztę którą załatwia Gaspol, czyli razem 2000, a z instalacją w środku 400 zł więcej. Tylko że to zbiornik naziemny. Progas daje niższą cenę za instalację ( ok. 1200 ) co daje podstawy do negocjacji z Gaspolem, ale z oferty Progasu nie bardzo chcemy korzystać ze względu na inne dodatkowe zobowiązania - chyba żeby wynegocjować własne warunki...A wracając do oferty Gaspolu, to ta cena którą niby ta instalacja jest w rzeczywistości warta, a dokładniej różnica w cenie jest do zwrotu przy rozwiązaniu przez nas umowy przed zakupieniem określonej ilości gazu. Przedstawiciel zapewniał nas podczas rozmowy że suma ta jest zmniejszana proporcjonalnie do tego ile propanu zakupimy, ale w umowie nie jest to precyzyjnie określone, jest tylko zapis, że suma ta MOŻE być zmniejszona. My takiej umowy nie podpiszemy jeśli nie zostanie do niej dołączony dokłądny opis ile ta suma ma wynosić i o ile ma zostać zmniejszona. Jeśli jesteście jeszcze w trakcie negocjacji, radziłabym zwrócić na to uwagę.Pingo, a czy zorientowałeś się już jak wyglądałby koszt takiego rozwiązania razem z projektem i instalacją?Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts