retrofood 04.02.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Jeśli by w Ameryce od proklamowania niepodległości obowiązywały nasze obecne procedury uzyskania zezwolenia na budowę i pozwolenia na zasiedlenie, to jak myslicie: w którym tysiącleciu Ameryka skolonizowałaby dziki zachód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 04.02.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Obawiam sie,że sposób kolonizacji dzikiego zachodu niezupełnie podobał się rdzennym mieszkancom Wolę juz nasze procedury niż akt własności sygnowany ołowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 04.02.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Są miejsca w naszym kraju gdzie pozwolenie dostaje sie po 14 dniach.A komisyjnego odbioru budynku dokonuje sie po 7 dniach od zgłoszenia.Sam tego doświadczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.02.2007 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Obawiam sie,że sposób kolonizacji dzikiego zachodu niezupełnie podobał się rdzennym mieszkancom Wolę juz nasze procedury niż akt własności sygnowany ołowiem. Ech, to raczej oczywiste. Ale nie o tym mowa, tylko o budowie i pozwoleniu na zamieszkanie po ukończeniu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 04.02.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 To nie procedury, to ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 05.02.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Czy naprawde sadzicie,ze tam jest taki "miod"??? Chcac zrobic dla przykladu remont domu,tzn cos z hudrauliki i np.coz z elektryki,to co trzeba zrobic??? No wlasnie. Zglosic do odpowiedniego urzedu ten fakt,zaplacic troche $$$,poczekac na zgode (permit).Na hydraulike oddzielny i na elektryke oddzielny,zeby nie bylo za latwo i za szybko.Malo tego ten wlasnie "permit"w ilosci sztuk dwie nalezy przykleic na wewnetrznej stronie okna od strony ulicy. A wy tu macie problem z jakims pozwoleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.02.2007 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ja swój pierwszy post w temacie pisałem pod wpływem filmu "Jednego razu na Dzikim Zachodzie" I patrzyłem na ekranie na te bud(owle)y sprzed lat. Dlatego pisałem "jeśliby od proklamowania niepodległości obowiązywały nasze obecne procedury uzyskania zezwolenia na budowę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 05.02.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Czy naprawde sadzicie,ze tam jest taki "miod"??? Chcac zrobic dla przykladu remont domu,tzn cos z hudrauliki i np.coz z elektryki,to co trzeba zrobic??? No wlasnie. Zglosic do odpowiedniego urzedu ten fakt,zaplacic troche $$$,poczekac na zgode (permit).Na hydraulike oddzielny i na elektryke oddzielny,zeby nie bylo za latwo i za szybko.Malo tego ten wlasnie "permit"w ilosci sztuk dwie nalezy przykleic na wewnetrznej stronie okna od strony ulicy. A wy tu macie problem z jakims pozwoleniem Nie wiem w jakim regionie stanów mieszkasz, w każdym bądz razie tu gdzie ja mieszkam to domy powstają w ciągu miesiaca i są budowane z drewna, moze nie tyle budowane, bo ja bym tego budową nie nazwała , i wcale sie nie dziwie, ze jak tylko jakis huragan przejdzie to już wszystkie domki z tektury sie rozsypały , ja to u siebie nawet większego obrazu nie moge powiesic bo sie boje ze nie natrafie na belke tylko w płyte, i po scianie, więc moze gdyby te domy stawiali tak jak w polsce czyli murowane, to nie bylo by problemu i nie zadne tam huragany były by straszne, nie wiem jak tu jest z ta hydraulikąi elektryką bo ja tu tylko wynajmuje apartament, ale nigdy w życiu nie postawiłabym takiego domku dla siebie pozdrowienia dla wszystkich budowniczych mieszakjących za granicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts