Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za postawienie domu?

magosia

Recommended Posts

Chciałabym się poradzić ile można dać za postawienie takiego domuhttp://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/index.php

Domek ten będziemy stawiać a w systemie ścian dwuwarstwowych z betonu komórkowego 24 cm + styropian 12cm i teraz nurtuje mnie pytanie ile warte jet postawienie takiego domu w stanie surowym otwartym?

Pierwsza wycena jakiej nam dokonano opiewa na 40tyś zł i obejmuje:

-wykopanie porządnych fundamentów-z wybraniem całej ziemi a potem zasypaniem ich żwirem

-pomurowanie budynku ze schodami kominami, balkonami itp.

-zrobienie dachu i pokrycie go dachówką cementową

-przyklejenie steropianu i otynkowanie z zewnątrz

wydaje mi się ta oferta bardzo droga zwłaszcza, że strop będzie typu Teriva. Co o tym myślicie?

Moi Drodzy,

To co się dzieje w temacie cen to przekracza pojęcie o pojmowaniu !

Dzisiaj odebrałem kosztorys stanu surowego majego domu: parter + użytkowe poddasze + garaz 1 stan. po obrysie 9.4 x 11 m plus garaż 8x4m. Cena w firmie z ul.Szlak - 235 tys zł: robocizna + materiały (pustak max). I jeszcze pan mi groził że za chwile nie będzie z czego budowac bo brak ceramiki ! ZGROZA !

Fachowiec z certyfikatem z okolic Mszany (góral) wycenił mi samą robociznę stanu surowego na 75 tys zł. A nie stawiam pałacu - dom po obrysie z garażem ma 140 m2. Jeszcze w zaszłym roku za to samo płaciło się 100 tys z materiałem. Oczywiście nie godzę się na takie jawne zdzerstwo lecz szukam dalej. (na razie z marnym skutkiem i tracę nadzieję) Tak na marginesie stan surowy buduje sie 3 mieś. więc za miesiąc pracy ekipy góral żąda odemnie 25 tys zł. licząc że jest ich 4-ech to będzie przeszło 6 tys/os. czyli 1500 Eur. !!!!!! To po co budowlańcy wyjeżdzają ?

Chciałabym się poradzić ile można dać za postawienie takiego domuhttp://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/index.php

Domek ten będziemy stawiać a w systemie ścian dwuwarstwowych z betonu komórkowego 24 cm + styropian 12cm i teraz nurtuje mnie pytanie ile warte jet postawienie takiego domu w stanie surowym otwartym?

Pierwsza wycena jakiej nam dokonano opiewa na 40tyś zł i obejmuje:

-wykopanie porządnych fundamentów-z wybraniem całej ziemi a potem zasypaniem ich żwirem

-pomurowanie budynku ze schodami kominami, balkonami itp.

-zrobienie dachu i pokrycie go dachówką cementową

-przyklejenie steropianu i otynkowanie z zewnątrz

wydaje mi się ta oferta bardzo droga zwłaszcza, że strop będzie typu Teriva. Co o tym myślicie?

Witam

Jeżeli jest to możliwe proszę o namiary na tą ekipę .

Z góry dziękuję .