magosia 05.02.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Chciałabym się poradzić ile można dać za postawienie takiego domuhttp://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/index.phpDomek ten będziemy stawiać a w systemie ścian dwuwarstwowych z betonu komórkowego 24 cm + styropian 12cm i teraz nurtuje mnie pytanie ile warte jet postawienie takiego domu w stanie surowym otwartym?Pierwsza wycena jakiej nam dokonano opiewa na 40tyś zł i obejmuje:-wykopanie porządnych fundamentów-z wybraniem całej ziemi a potem zasypaniem ich żwirem-pomurowanie budynku ze schodami kominami, balkonami itp.-zrobienie dachu i pokrycie go dachówką cementową-przyklejenie steropianu i otynkowanie z zewnątrzwydaje mi się ta oferta bardzo droga zwłaszcza, że strop będzie typu Teriva. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 05.02.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 to nie jest droga oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN1719501459 07.02.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Cena adekwatna do tego co się dzieje na rynku. Firamy za podobną usługę ale bez ocieplenia w moim rejonie oczekują od 40 do 65 tys. Domek 185m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 07.02.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 bierz bo taniej nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbańczyk 10.02.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 U mnie za postawienie w stanie surowym z więźbą z ew deskowaniem za projekt: http://www.dobredomy.pl/?id_project=34 po adaptacji 180 m kw powierzchni uzytkowej + garaz ekipa chce 27 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotaf 11.02.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Też szukam - w Toruniu. Gdybym dostał taką wycenę od razu podpisałbym umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 13.02.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ja też buduję z mg projekt. Za mój murarze chcieli 77tys, 74tys, 60tys. Znalazłem za 40tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 14.02.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Wydaje mi się ze to nie jest drogo - zważywszy na zakres prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 14.02.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Moi Drodzy,To co się dzieje w temacie cen to przekracza pojęcie o pojmowaniu !Dzisiaj odebrałem kosztorys stanu surowego majego domu: parter + użytkowe poddasze + garaz 1 stan. po obrysie 9.4 x 11 m plus garaż 8x4m. Cena w firmie z ul.Szlak - 235 tys zł: robocizna + materiały (pustak max). I jeszcze pan mi groził że za chwile nie będzie z czego budowac bo brak ceramiki ! ZGROZA !Fachowiec z certyfikatem z okolic Mszany (góral) wycenił mi samą robociznę stanu surowego na 75 tys zł. A nie stawiam pałacu - dom po obrysie z garażem ma 140 m2. Jeszcze w zaszłym roku za to samo płaciło się 100 tys z materiałem. Oczywiście nie godzę się na takie jawne zdzerstwo lecz szukam dalej. (na razie z marnym skutkiem i tracę nadzieję) Tak na marginesie stan surowy buduje sie 3 mieś. więc za miesiąc pracy ekipy góral żąda odemnie 25 tys zł. licząc że jest ich 4-ech to będzie przeszło 6 tys/os. czyli 1500 Eur. !!!!!! To po co budowlańcy wyjeżdzają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 14.02.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 niestety to prawo popytu i podaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 14.02.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Przy dzisiejszych cenach w Polsce chyba zarabiają więcej niż za granicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 14.02.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 1. To jest TANIO.2. Po cholerę ten balkonik nad wejściem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD671 14.02.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Chciałabym się poradzić ile można dać za postawienie takiego domuhttp://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/index.php Domek ten będziemy stawiać a w systemie ścian dwuwarstwowych z betonu komórkowego 24 cm + styropian 12cm i teraz nurtuje mnie pytanie ile warte jet postawienie takiego domu w stanie surowym otwartym? Pierwsza wycena jakiej nam dokonano opiewa na 40tyś zł i obejmuje: -wykopanie porządnych fundamentów-z wybraniem całej ziemi a potem zasypaniem ich żwirem -pomurowanie budynku ze schodami kominami, balkonami itp. -zrobienie dachu i pokrycie go dachówką cementową -przyklejenie steropianu i otynkowanie z zewnątrz wydaje mi się ta oferta bardzo droga zwłaszcza, że strop będzie typu Teriva. Co o tym myślicie? Witam Jeżeli jest to możliwe proszę o namiary na tą ekipę . Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts