Karol-29 05.02.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Jestem na etapie wyboru projektu, kalkulacji kosztów itp - czyli poprostu na starcie. Wstępnie wybrałem sobie poniższy projekt (moze ktos z Was równiez): http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=126&a=302&sid=85&powierzchnia_uzytkowa_max=900&wymiar_dzialki_x_max=100&powierzchnia_uzytkowa_min=1&wymiar_dzialki_x_min=0&sort_is=&typ_budynku_in=P&projekt=8#elewacja No i teraz zaczynaja sie dylematy - w stylu jaki budzet zalozyc na budowe do stanu zamknietego ale bez bialego montazu (czyli interesuje mnie stan zamkniety + elektryka, kanalizacja, CO - bez wykonczenia w srodku - podlogi, glazura itp. ) Jak sadzicie - oczywiscie jak wiekszosc tutaj obecnych, zakladam system budowy gospodarczy ze znaczym udzialem z mojej strony (i rodziny ) pozdrawiam, K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 05.02.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 pi razy drzwi 250.000 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 05.02.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Raczej więcej - szczególnie, że nie wiadomo jaki standard tych wykończeń. Patrząc na gabaryty domu i program użytkowy to raczej nie będzie wersja oszczędnosciowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol-29 06.02.2007 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Standard budowy - bez fajerwerków, ale rowniez nie chce oszczedzac na istotnych elementach... Sama konstrukcja wg mnie nie jest zbyt skomplikowana. pozd all.Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 06.02.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Dach nie skomplikowany, choć metrażowo duży. Jedna kondygnacja czyli bez drogiego stropu, schodów i okien dachowych. Myślę, że 240 tys. powinno wystarczyć. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 06.02.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Chociaż nie wiem gdzie stawiasz i jakie są ceny w hurtowniach i za robociznę w Twojej okolicy. No i słyszałam o bardzo dużym wzroście cen za robociznę w ostatnich miesiącach. Dlatego też dla bezpieczeństwa trzeba by mieć w zanadrzu jeszcze z 30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 07.02.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 240-250tys. /sam dach+więźba licz z 50-55tys jak będziesz miał ceramiczną dachówkę/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts