Renka Grabow 27.07.2011 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Na prośbę miłej forumowiczki zamieszczam zdjęcia mojej kuchni Ramsjo z Ikea, tylko proszę o wyrozumiałość bo kuchnia ciągle jest w fazie roboczej:) Zamiast tych dwóch stołów będzie wyspa z dostawionym do niej stolikiem: brakuje jeszcze frontów do szafek bocznych oraz do zmywarki: ale za to jest już piekarnik;) po dwóch latach bez piekarnika to się naprawdę ceni po bokach okapu będą jeszcze kiedyś szafki wiszące oraz drzwi do spiżarki: dla takich widoków za oknem warto zdjąć firanki:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 27.07.2011 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Jankowo latem: Trochę brakuje mi drewnianego płotu i malowniczej furtki, ale oczami wyobraźni już to widzę: na pierwszym planie wzbogacająca glebę faselia: Edytowane 27 Lipca 2011 przez Renka Grabow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 27.07.2011 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Ogród w tym roku obficie podlewany przez ciągłe deszcze, zaskoczył mnie bardzo... Wszystko rośnie jak na drożdżach:-) a tutaj jeszcze w październiku ubiegłego roku był gruz i sterta piasku: W toku przygotowań do trawnika wygląda to tak: Edytowane 27 Lipca 2011 przez Renka Grabow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.01.2012 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Długie zimowe wieczory to świetna okazja, aby uzupełnić historię Jankowa w 2011 roku. Inwestycji jak na lekarstwo, ale pracy własnej całkiem sporo... Największym wyzwaniem był nasz kawałek trawnika Tak ewoluował nasz kawałeczek: Letnie wykopki Pawła Do wyrównywania terenu najbardziej przydały się nam odwrócone palety w roli bron:rolleyes: Tutaj już z wysianym dolomitem oraz nawozem. Zasialiśmy nasiona trawy Sahara - oby zgodnie ze swoja nazwą poradziła sobie na tej pustyni... Pierwsze kiełki pojawiały się łaciato, trochę byłam niespokojna... Psiaki grzecznie biwakują na starym trawniku, nowa, soczysta trawa za bardzo uwiera boczki:lol2: Taki szmaragdowy dywan zachwycał nas całą jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.01.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Tego lata ponownie wynurzył się z lasu taki cudny gość - bo że chadzają tu i tam to wiem po śladach, ale tak oko w oko to tylko raz do roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 01.02.2014 00:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) Po dwuletniej przerwie stwierdziłam, że brak mi mojego dziennika Jankowa. Aby to zrozumieć potrzebowałam tylko tygodniowego, przymusowego pobytu w domu... na zwolnieniu lekarskim. Na szczęście już coś widzę spoza kataru. Co widzę? Karygodną przerwę, którą trzeba zapełnić Tylko co się u nas działo w 2012 i 2013 roku????? Tak naprawdę niewiele się działo - może tylko rośliny w ogrodzie rosły jak szalone. Tu i tam jakaś lampa, gdzie wisiały kable, koronkowe, ręcznie robione lambrekiny gdzie do tej pory było wielkie okno... Takie opowiadanie lepiej wyjdzie w zdjęciach:-) hmm.. tylko mój leśny internet nie podoła dzisiaj dodawaniu zdjęć. To też się nie zmieniło: las chroni nas przed ostrymi podmuchami z północy, zawiejami śnieżnymi i... dobrym zasięgiem telefonii komórkowej oraz internetu... Edytowane 2 Lutego 2014 przez Renka Grabow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 02.02.2014 00:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 (edytowane) Jankowo Anno Domini 2012 Taka trawa była tylko w tym roku... Zima w październiku: i drobiazgi w domu, lampy, firanki... Edytowane 24 Listopada 2014 przez Renka Grabow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.11.2014 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Jankowo 2013 I gwóźdź programu: mistrzowsko wykona przez męża i teścia podbitka - wymawiamy mieszkanie ptaszkom: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.11.2014 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Jankowo 2014 Kolejna ważna praca wokół domu wykonana samodzielnie przez męża i teścia to podmurówka... a właściwie to co mamy zamiast podmurówki. Autor koncepcji to oczywiście P. W tej chwili kończymy układanie opaski z kamieni. Dla mojego ogrodu na piasku susza letnia i jesienna były bezlitosne. Trawnik zmarniał i zachwaścił się, a wrześniowe naloty szwadronu kretów dobiły go dodatkowo. Na szczęście wszystkie tegoroczne nabytki drzewiasto-krzewiaste dobrze się przyjęły i rosły. Wykaz wkrótce. Na przyszły rok zostawiamy podjazd, odnowienie bramy i ogrodzenia. A ja planuję oczywiście nowe klomby i mam już długą listę nowych roślin dla Jankowa:-) Edytowane 24 Listopada 2014 przez Renka Grabow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 29.11.2014 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Ogród w Jankowie 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 29.11.2014 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Szczególnie jestem dumna z moich sosen zasadzonych jesienią 2012: sosna czarna sosna himalajska Znakomicie rosną pęcherznice, zarówno luteus jak i diablo Edytowane 29 Listopada 2014 przez Renka Grabow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 01.01.2015 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 (edytowane) W odkurzonym dzienniku zdecydowanie brak zdjęć łazienki, a jestem z niej szczególnie zadowolona, bo to w całości mój projekt. Sprawdziło się rozplanowanie urządzeń. Wnęka z pralką, gdy w domu nie ma oddzielnej pralni, to również dobry pomysł - strefa gospodarcza łazienki jest praktycznie niewidoczna. W roli szafki pod umywalkę bufet z Ikea:-) Uwielbiam to wielkie lustro, łazienka zyskuje jeszcze więcej przestrzeni. Kolorystykę wanilii z czekoladą przełamuję dodatkami w szarościach lub pomarańczach. Edytowane 1 Stycznia 2015 przez Renka Grabow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts