Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na prośbę miłej forumowiczki zamieszczam zdjęcia mojej kuchni Ramsjo z Ikea, tylko proszę o wyrozumiałość bo kuchnia ciągle jest w fazie roboczej:)

Zamiast tych dwóch stołów będzie wyspa z dostawionym do niej stolikiem:

DSCN6198.JPG

brakuje jeszcze frontów do szafek bocznych oraz do zmywarki:

DSCN6194.JPG

ale za to jest już piekarnik;) po dwóch latach bez piekarnika to się naprawdę ceni :)

DSCN6191.JPG

po bokach okapu będą jeszcze kiedyś szafki wiszące oraz drzwi do spiżarki:

DSCN6206.JPG

dla takich widoków za oknem warto zdjąć firanki:cool:

DSCN6200.JPG

• Odpowiedzi 351
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ogród w tym roku obficie podlewany przez ciągłe deszcze, zaskoczył mnie bardzo... Wszystko rośnie jak na drożdżach:-)

DSCN5845.JPG

DSCN5848.JPG

DSCN5849.JPG

DSCN5850.JPG

DSCN5851.JPG

DSCN5853.JPG

DSCN6140.JPG

DSCN6136.JPG

DSCN6168.JPG

DSCN6178.JPG

a tutaj jeszcze w październiku ubiegłego roku był gruz i sterta piasku:

DSCN6175.JPG

W toku przygotowań do trawnika wygląda to tak:

DSCN6176.JPG

Edytowane przez Renka Grabow

• 5 months później...

Długie zimowe wieczory to świetna okazja, aby uzupełnić historię Jankowa w 2011 roku. Inwestycji jak na lekarstwo, ale pracy własnej całkiem sporo... Największym wyzwaniem był nasz kawałek trawnika :rolleyes:

Tak ewoluował nasz kawałeczek:

Letnie wykopki Pawła

DSCN5255.JPG

Do wyrównywania terenu najbardziej przydały się nam odwrócone palety w roli bron:rolleyes:

DSCN6674.JPG

Tutaj już z wysianym dolomitem oraz nawozem. Zasialiśmy nasiona trawy Sahara - oby zgodnie ze swoja nazwą poradziła sobie na tej pustyni...

DSCN6676.JPG

Pierwsze kiełki pojawiały się łaciato, trochę byłam niespokojna...

DSCN6898.JPG

Psiaki grzecznie biwakują na starym trawniku, nowa, soczysta trawa za bardzo uwiera boczki:lol2:

DSCN6935.JPG

Taki szmaragdowy dywan zachwycał nas całą jesień :wave:

DSCN6940.JPG

• 2 years później...

Po dwuletniej przerwie stwierdziłam, że brak mi mojego dziennika Jankowa. Aby to zrozumieć potrzebowałam tylko tygodniowego, przymusowego pobytu w domu... na zwolnieniu lekarskim. Na szczęście już coś widzę spoza kataru. Co widzę? Karygodną przerwę, którą trzeba zapełnić:yes:

Tylko co się u nas działo w 2012 i 2013 roku?????

Tak naprawdę niewiele się działo - może tylko rośliny w ogrodzie rosły jak szalone. Tu i tam jakaś lampa, gdzie wisiały kable, koronkowe, ręcznie robione lambrekiny gdzie do tej pory było wielkie okno... Takie opowiadanie lepiej wyjdzie w zdjęciach:-)

hmm.. tylko mój leśny internet nie podoła dzisiaj dodawaniu zdjęć. To też się nie zmieniło: las chroni nas przed ostrymi podmuchami z północy, zawiejami śnieżnymi i... dobrym zasięgiem telefonii komórkowej oraz internetu...

• 9 months później...

Jankowo 2014

Kolejna ważna praca wokół domu wykonana samodzielnie przez męża i teścia to podmurówka... a właściwie to co mamy zamiast podmurówki. Autor koncepcji to oczywiście P.

W tej chwili kończymy układanie opaski z kamieni.

Dla mojego ogrodu na piasku susza letnia i jesienna były bezlitosne. Trawnik zmarniał i zachwaścił się, a wrześniowe naloty szwadronu kretów dobiły go dodatkowo.

Na szczęście wszystkie tegoroczne nabytki drzewiasto-krzewiaste dobrze się przyjęły i rosły. Wykaz wkrótce.

Na przyszły rok zostawiamy podjazd, odnowienie bramy i ogrodzenia. A ja planuję oczywiście nowe klomby i mam już długą listę nowych roślin dla Jankowa:-)

• 1 month później...

W odkurzonym dzienniku zdecydowanie brak zdjęć łazienki, a jestem z niej szczególnie zadowolona, bo to w całości mój projekt. Sprawdziło się rozplanowanie urządzeń. Wnęka z pralką, gdy w domu nie ma oddzielnej pralni, to również dobry pomysł - strefa gospodarcza łazienki jest praktycznie niewidoczna.

W roli szafki pod umywalkę bufet z Ikea:-) Uwielbiam to wielkie lustro, łazienka zyskuje jeszcze więcej przestrzeni.

Kolorystykę wanilii z czekoladą przełamuję dodatkami w szarościach lub pomarańczach.

20141222_153406.jpg 20141222_153509.jpg 20141222_153105.jpg

20141222_153434.jpg

20141222_153519.jpg

20141222_153123.jpg