buki 05.02.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam,Jestem współwłaścicielem pasa ziemi oddzielającego mnie od drogi asfaltowej. Czy drugi wpółwłaściciel może się nie zgodzić na przekopanie przez ten pas ziemi mediów ciągniętych spod drogi asfaltowej? Albo czy w ogóle musze go pytać o zgodę skoro sam jestem współwłaścicielem?Ten pas to 3,5 m, zarezerwowany przez gminę na poszerzenie (w przyszłości) drogi asfaltowej.Czy jeśli się nie zgodzi, bądź zażąda powiedzmy 100 000,00 to mam jakieś inne wyjście prawne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 06.02.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Wszystko na to wskazuje ,że musi byc zgoda wspólwłaściciela.Co do żądania,oprucz wręczenia ,kasy innego wyjścia nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 06.02.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Jeśli tak potraktuje sprawę, daj mu sympatyczny sposób do zrozumienia, że weźmiesz odwet gdy on będzie potrzebował Twojej zgody na coolowiek. A jesli nie ma zamiaru budować tam domu tylko sprzedać- zasugeruj, że każdy potencjalny kupujący zostanie uprzedzony z jakim pazernym osobnikiem ma do czynienia. Takie wiesci odstraszaja bardzo skutecznie. I pamiętaj- zanim wykopiesz topór wojenny zastanów się czy wyczerpałeś wszystkie, ale to wszystkie możliwości mediacji. A moze nie warto sie denerwować na zapas. Upewnij się w elektrowni, gazowni itp. czy zgoda będzie wymagana. Z tego co wiem niektóre firmy ciągną media tak, ze skrzynka jest w granicy między dwoma działkami i dla dwóch sąsiadów jednocześnie ( mimo, że tylko jeden w danej chwili stara się o przyłączenie) tak więc blokowałby dostep do mediów też sobie. Mało prawdopodobne prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts